Arta cucereste Bucurestiul


art_Safari pozaArt Safari incepe revolutia

 In doar 11 zile, in perioada 5-15 mai, 60 de galerii si institutii culturale din tara si strainatate, 5 colectii private expuse in premiera si o expozitie centrala de 350 de opere in cinstea Centenarului Dada ii vor determina pe vizitatori sa puna la indoiala tot ce cunosc. Cea mai mare expozitie de arta din Romania este o expozitie rebela, o expozitie care genereaza intrebari incomode la adresa societatii si a scopului artei, la sensibilitati burgheze si norme traditionale. Publicul este chemat sa descopere ce inseamna un Palat al artei, repus cu ocazia Art Safari 2016 in circuitul urban si in istoria Bucurestilor. Palatul Dacia-Romania – locul in care arta se intampla.

Numerotarea inversa a pornit. Toata tara se muta in Bucuresti, de la cele mai noi galerii active (Balamuc, AICC, Borderline Art Space, Pilat Gallery, Nostru Group etc.), pana la cele deja cunoscute si cu influenta (Anca Poterasu Gallery, Annart Gallery, Laborna Contemporary Art Gallery, Art Yourself, Galateca, Jecza etc.). Nu lipsesesc galeriile care se afla pentru prima oara in Bucuresti, venite din Timisoara, Botosani, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu, Miercurea Ciuc, Bistrita sau cele din Cehia, Germania, Italia si Elvetia. Cei ce vor vizita anul acesta Art Safari vor avea si o surpriza marca Brancusi, insa mai multe informatii vor primi chiar la fata locului.

Timp de 11 zile, publicul se va putea bucura de o multime de concerte, lecturi publice, perfomance-uri, spectacole de teatru, prezentari de artisti, dezbateri si conferinte variate, care vor atrage chiar un “dialog interstelar” inregistrat de Discovery Channel, intre astronauti celebri, printre care si Dumitru Prunariu.  Nici copiii nu vor fi neglijati, Art Safari Kids organizand o multime de workshop-uri care sa le deschida orizonturile culturale si sa le provoace creativitatea.

De vineri, 6 mai, vizitatorii au liber la arta cu spirit pe Lipscani, iar in zilele de sambata, 7 mai si 14 mai, le pot petrece pana tarziu in noapte la Palatul Dacia-Romania. Mai multe despre program si expozitie pe www.artsafari.ro

5 mai 2016 – Art Safari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.