Conform ultimului Ericsson Mobility Report traficul de date generat de retelele de socializare va creste de 12 ori in urmatorii sase ani


Ericsson Mobility Report - MWC 2016 edition (5)

  • Pauzele in redarea continutului video pe mobil contribuie la cresterea nivelului de stres al utilizatorului asemanator vizionarii unui film horror
  • In acelasi timp, o experienta fara delay declanseaza un raspuns emotional pozitiv si creste perceptia buna a utilizatorului fata de operatorul mobil
  • Studiul estimeaza ca traficul de date generat de retelele de socializare va creste de 12 ori in urmatorii sase ani

Ericsson (NASDAQ: ERIC) lanseaza cu ocazia Mobile World Congress 2016, unul dintre cele mai mari targuri de tehnologie la nivel global, o versiune actualizata a studiului Ericsson Mobillity Report. Acesta analizeaza impactul pe care il au diferite niveluri de performanta a retelelor asupra utilizatorilor de smartphone-uri si perceptia lor legata de operatorii mobili si furnizorii de continut digital.

Ericsson Mobility Report - MWC 2016 edition

Studiul s-a bazat pe tehnologii din domeniul neurostiintelor* pentru a masura obiectiv raspunsurile emotionale ale utilizatorilor la diverse experiente ce implicau telefonul mobil. Astfel, au fost masurate pulsul, activitatea cerebrala si miscarile ochilor persoanelor care se uitau la videoclipuri pe telefon.

Incarcari grele ale paginilor web sau a continutului video au provocat cresterea pulsului utilizatorilor cu 38%. Pauzele de sase secunde in redarea continutului video au dus la cresterea nivelului de stres cu o treime. Astfel, stresul provocat de aceste intarzieri a fost asemanator cu cel produs de vizionarea unui film horror, sau de rezolvarea unei probleme de matematica si chiar mai mare decat cel resimtit la o coada la casa intr-un supermarket. Odata ce un clip video incepe sa ruleze din nou, o pauza aditionala poate creste dramatic nivelul de stres.

Ericsson Mobility Report - MWC 2016 edition (2)

Alte rezultate importante ale studiului Ericsson Mobillity Report – editia MWC 2016 includ:

  • Redarea continutului video si utilizarea retelelor de socializare sunt factorii care contribuie cel mai mult la cresterea traficului de date pe mobil. In urmatorii sase ani, traficul de date generat de retelele de socializare va fi de 12 ori mai mare comparativ cu ultimii 6 ani.
  • Numarul de abonamente noi pentru serviciile de telefonie mobila a crescut cu 68 de milioane in ultimul trimestru din 2015, cele mai multe venind din India (21 milioane), China (6 milioane), SUA (5 milioane), Myanmar (5 milioane) si Nigeria (3 milioane).
  • Numarul total de abonamente mobile a ajuns in ultimul trimestru din 2015 la aproximativ 7,3 miliarde, ceea ce inseamna o rata de penetrare de 100% si echivalentul numarul total de oameni care traiesc pe glob.
  • Traficul de date mobile la nivel global a crescut cu 65% intre ultimul trimestru din 2014 si aceeasi perioada a anului 2015.
  • Exista un miliard de abonamente LTE in intreaga lume, cu aproximativ 160 de milioane de abonamente noi in ultimul trimestru din 2015.

Ericsson Mobility Report - MWC 2016 edition (4)

In acest studiu, Net Promoter Score (NPS) al unui operator – indicele care ofera informatii despre probabilitatea ca un client sa recomande serviciile unei companii cunoscutilor sai – a crescut semnificativ (+4,5 puncte) cand acesta a fost asociat cu o experienta fara pauze in redarea continutului video. Acest lucru s-a reflectat si cand s-au masurat interactiunile emotionale folosind un index motivational bazat pe neurostiinte.

*tehnologie wireless pentru electroencefalografie (EEG), aparate pentru masurarea pulsului si echipamente de urmarire a miscarilor ochilor

Totusi, NPS-ul operatorilor a scazut cu aproximativ 4 puncte in conditiile in care au existat pauze si intarzieri moderate in redarea continutului video. Interesant este faptul ca acestea au avut un impact dublu negativ pentru operatorii mobili: interactiune scazuta cu brand-ul operatorului si interactiune crescuta cu competitorii acestuia.

22 februarie, Bucuresti – Ericsson Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.