Liderul pietei telefoniei mobile din Romania, Orange inregsitreaza o crestere de 7,4 % comparativ cu anul trecut


DSC00483

  • Consum de date 4G de sase ori mai mare comparativ cu anul trecut;
  • 275.000  clienti Orange TV la finalul lui 2015;
  • 75% din telefoanele vandute la finalul lui 2015 au fost smartphone-uri;
  • In 2015, au fost vandute de 4 ori mai multe tablete 4G comparativ cu 2014.

Grupul Orange anunta astazi rezultatele financiare pentru anul 2015.

 

Anul trecut, veniturile Orange Romania au ajuns la 947 milioane de euro, din care 250 milioane de euro in ultimul trimestru. Veniturile totale au inregistrat o crestere cu 7,4% fata de acelasi trimestru al lui 2014.

 

La finalul anului 2015, Orange avea 10.177.000 de clienti,  numarul abonatilor fiind in crestere cu 4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Serviciul Orange TV a inregistrat peste 275.000 de abonati, cu o crestere de 75,4% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

 

In 2015 Orange a continuat sa inoveze si sa aduca noi servicii si produse pe piata, precum Wi-Fi on board, conceptul Orange smart shop, stick-ul Orange TV, platforma M2M Control pentru corporatii, in ultimul trimestru, serviciul apel 4G si, in teste cu utilizatorii, apelul Wi-Fi si solutia Orange Smart Home. Serviciul apel 4G, lansat in 14 septembrie 2015, a fost bine primit de catre clientii Orange, numarul de apeluri zilnice fiind in crestere constanta fata de finalul lunii septembrie, la final de an, unul din trei clienti cu terminale compatibile folosind noul serviciu zilnic.

De asemenea, odata cu noua promisiune de brand, luna septembrie a adus un portofoliu simplificat de abonamente individuale ce a avut succes inca de la lansare. De exemplu, in cele 3 luni care au urmat, 40% din clientii care au ales un abonament Orange Net au optat si pentru beneficiile oferite in cadrul ofertei Orange Share. In plus, din totalul clientilor care au ales sau au prelungit un abonament in ultimul trimestru, 10% beneficiaza de avantajele Family, alegand sa utilizeze simultan mai multe servicii.

 

Consumul de date mobile 4G si-a continuat trendul ascendent, fiind de sase ori mai mare in anul 2015 fata de 2014, aceasta evolutie fiind sustinuta si de dublarea numarului de terminale 4G din retea pe o baza comparabila. La sfarsitul anului, Orange continua sa ofere cea mai extinsa acoperire pentru serviciile 4G, pentru 96% din populatia urbana si 72% din totalul populatiei. In 2015, Orange a avut, potrivit ANCOM, cele mai mari viteze medii reale de download din Romania, atat in interiorul, cat si in exteriorul cladirilor, iar un studiu realizat cu ajutorul agentiei Millward Brown in intervalul iunie-septembrie a aratat ca 97% din utilizatori sunt multumiti de reteaua 4G Orange.

 

Aproape 75% din telefoanele vandute la finalul lui 2015 au fost smartphone-uri, inregistrand astfel un varf al numarului de dispozitive de acest fel vandute, cu 50% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut si cu 70% mai multe telefoane 4G decat la inceputul anului. In 2015, au fost vandute de 4 ori mai multe tablete 4G fata de 2014, iar, pe segmentul de wearable, vanzarile s-au dublat comparativ cu anul trecut.

 

„Pentru Orange Romania, 2015 a fost un an plin de succese, printre care s-au numarat premiere pe piata locala, dar si la nivel de Grup. Anul 2016 se prefigureaza a fi la fel de dinamic, tendintele de pe piata aratand un apetit crescut pentru 4G, pentru acces la divertisment pe toate tipurile de ecrane, interesul crescut pentru serviciile convergente, si trecerea la abonament a utilizatorilor de cartele reincarcabile. Experienta clientilor in toate punctele de interactiune cu Orange este in centrul atentiei noastre, iar pentru acest lucru vom continua sa extindem si sa imbunatatim reteaua 4G, vom aduce si mai multe inovatii si vom lansa device-uri de ultima generatie impreuna cu oferte atractive, care sa fie un raspuns la ceea ce este important pentru romani.” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania

Bucuresti, 16 februarie 2016 – Orange Romania

One response to “Liderul pietei telefoniei mobile din Romania, Orange inregsitreaza o crestere de 7,4 % comparativ cu anul trecut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.