Ericsson lanseaza solutii care aduc acoperirea si performanta retelelor mai aproape de era 5G


Arun Bansal, Senior Vice President and Head of the Business Unit Radio at Ericsson

Arun Bansal, Senior Vice President and Head of the Business Unit Radio at Ericsson

  • Broadband mobil pentru toata lumea – sustine viziunea Ericsson de a face internetul mobil accesibil tuturor, dubland performanta retelelor si imbunatatind exponential eficienta acestora, in acelasi timp scazand costurile de administrare cu 60%
  • Acoperirea extinsa pentru aplicatii va ajuta actuala tehnologie LTE sa devina parte integranta a retelelor 5G, odata cu lansarea primei oferte comerciale pentru trafic de date LTE la viteze de 1Gbps
  • Serviciile de administrare a retelelor axate pe experienta utilizatorilor vor monitoriza atat performanta retelelor, cat si satisfactia clientilor finali
  • Sistemul de facturare si plati in cloud Ericsson Revenue Manager va contribui semnificativ la imbunatatirea proceselor de business si experientelor consumatorilor si la eficientizarea operatiunilor necesare pentru transformarea digitala.

Ericsson (NASDAQ: ERIC) lanseaza patru noi solutii pentru a ajuta furnizorii de servicii de comunicatii sa profite de oportunitatile de business create de aparitia tehnologiei 5G. Solutiile vor fi demonstrate si in cadrul Mobile World Congress (MWC) 2016, unul dintre cele mai mari targuri de tehnologie la nivel international, desfasurat in perioada 22-25 februarie 2016, in Barcelona, Spania.

Datorita dezvoltarii Internetul Tuturor Lucrurilor, tehnologiei 5G si cloud, furnizorii de servicii vor asista la cresterea numarului de utilizari diferite ale retelelor, ceea ce va crea noi lanturi valorice, modele financiare si oportunitati de afaceri. Pentru a putea profita toate acestea, operatorii trebuie sa se transforme si sa se adapteze constant pentru a oferi servicii si solutii cu valoare adaugata consumatorilor finali.

In acelasi timp, performanta retelelor va deveni din ce in ce mai importanta. Studiul Ericsson Mobility Report – editia MWC 2016 arata ca o experienta de live streaming de slaba calitate poate avea un efect dublu negativ, atat pentru ca duce la scaderea capitalului de imagine al unui furnizor de servicii, dar si pentru ca va contribui la cresterea afinitatii pentru serviciile competitiei.

Broadband mobil pentru toata lumea

Ultimul studiu Ericsson Mobility Report arata ca 90% din populatia lumii va fi acoperita de retele mobile de tip WCDMA/HSPA pana in 2021. In acelasi timp, peste 50% din populatia lumii inca nu are acces la internet, mai ales in tarile slab dezvoltate. Acest lucru ofera o oportunitate imensa pentru operatorii telecom.

Pentru a sustine viziunea companiei de a face internetul mobil accesibil tuturor, solutiile Ericsson vor contribui la imbunatatirea performantei retelelor, eficientizarea operatiunilor si scaderea costurilor pentru acoperirea broadband-ului mobil. Solutia Ericsson WCDMA Flow of Users va dubla performanta retelelor pe infrastructurile deja existente, in timp ce Zero Touch WCDMA va creste eficienta operatiunilor in retea de trei ori, iar Mobile Broadband Expander va contribui la scaderea costurilor de administrare a retelelor cu pana la 60%, simplificand si extinderea sutelor de mii de retele 2G deja existente.

Solutia va fi disponibila comercial in trimestrul al doilea din 2016.

Ericsson - Mobile Broadband for Everyone

Acoperire extinsa pentru aplicatii

Ca parte a evolutiei catre era 5G si pentru a imbunatati performanta si eficienta tehnologiei LTE de astazi, dar si pentru a acoperi nevoile retelelor create de traficul din ce in ce mai mare de date, Ericsson lanseaza noi solutii hardware si software pentru Ericsson Radio System. Lansarile vor sustine prima oferta comerciala pentru trafic de date LTE la viteze de 1Gbps si arhitecturile de retea pentru Cloud RAN. Solutiile Ericsson Radio System vor include si trei noi produse dedicate accesului radio care suporta 4×4 MIMO si noi spectre de banda.

Solutia va fi disponibila comercial in trimestrul al doilea din 2016.

Ericsson - Delivering Extreme App Coverage

Serviciile de administrare a retelelor axate pe experienta utilizatorilor

Pentru abonati, performanta retelelor si experienta pe acestea le-o ofera sunt extrem de importante. In acest sens, Ericsson va lansa Service Operations Center (SOC) si Experience Management Center (EMC), pentru a completa oferta de servicii de administrare a retelelor axate pe experienta utilizatorilor. SOC monitorizeaza performanta serviciilor precum difuzarea de continut video si cautarile pe internet in timp real, in timp ce EMC monitorizeaza experienta si perceptia consumatorilor prin sondaje, analize social media, studii Net Performance Score si analize ale ratelor de retentie.

Serviciile de administrare a retelelor axate pe experienta utilizatorilor sunt disponibile imediat.

Ericsson Revenue Manager

Ericsson Revenue Manager este un sistem de facturare si plati care satisface nevoile furnizorilor de servicii declansate de transformarea digitala. Solutia este disponibila in cloud si poate fi personalizata usor, oferind flexibilitate, automatizare si eficienta operationala fara sa fie nevoie de sisteme integrate sau configurarii costisitoare. Este primul sistem de suport pentru business creat special pentru oportunitatile de business si provocarile aduse de Societatea Permanent Conectata si era 5G.

Solutia are un sistem simplu de configurare ce permite lansarea noilor produse si servicii in doar cateva minute. De asemenea, foloseste un software in cloud, deschis si modular, conceput special pentru diversitatea solutiilor Societatii Permanent Conectate.

Ericsson Revenue Manager va fi disponibil incepand cu luna iunie 2016.

4 Februarie 2016, Bucuresti – Ericsson Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.