Sony Computer Entertainment fuzioneaza cu Sony Network Entertainment International si formeaza Sony Interactive Entertainment


playstation

Incepand cu 1 aprilie 2016, noua companie va uni fortele celor doua divizii PlayStation pentru a oferi jucatorilor din intreaga lume experiente unice de gaming

Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) si Sony Network Entertainment International LLC (SNEI) anunta infiintarea Sony Interactive Entertainment LLC (SIE). Compania va ingloba toate filialele si se va ocupa de hardware, software, continut si operatiuni legate de serviciile oferite din retea. SIE va avea sediul in San Mateo, California, cu filiale in Tokyo si Londra, incepand cu 1 aprilie 2016.

“Prin integrarea beneficiilor PlayStation pe hardware, software, continut si servicii de retea, SIE va deveni o companie mult mai puternica cu un obiectiv clar, acela de a accelera dezvoltarea business-ului PlayStation®”, a declarat Andrew House, presedinte si CEO Global la Sony Computer Entertainment Inc., responsabil de divizia Network Entertainment din cadrul Sony Corporation “Impreuna cu partenerii nostri, SIE va dezvolta in continuare servicii si produse menite sa inspire utilizatorii. Vrem sa fim lideri pe piata si vom munci din greu pentru a maximiza valoarea companiei, coordonand activitatea din mai multe colturi ale lumii”.

 

     Contextul si motivul din spatele SIE LLC

SCE, o companie infiintata in noiembrie 1993, a lansat primul sistem PlayStation in Japonia in decembrie 1994, stabilind o noua piata in materie de gaming. De atunci, SCE a continuat sa dezvolte zona de gaming prin crearea unor solutii inovatoare cu fiecare generatie, ultimul lansat fiind platforma PlayStation 4 care a revolutionat industria de gaming. De asemenea, SCE si dezvoltatorii de jocuri au lansat pana acum o varietate de titluri apreciate in intreaga lume.

SNEI a fost infiintata in aprilie 2010 si de atunci a furnizat un portofoliu solid de servicii oferite de retea prin intermediul platformei premium de servicii PlayStation Network (PSN). SNEI dezvolta industria de gaming prin crearea de continut online: platforma PlayStation Store, prima destinatie pentru utilizatorii care vor sa aiba acces la cele mai noi titluri de software, PlayStation Plus, o platforma in care membrii au acces la actiunile multiplayer si la jocurile de top sau PlayStation Now, o platforma de streaming pentru utilizatorii care vor sa aiba acces la jocurile pentru PlayStation 3. Alte servicii inovatoare oferite de PlayStation mai sunt si PlayStation Video, o biblioteca vasta cu filme din toate timpurile si show-uri TV, dar si PlayStation Music, care ofera experienta audio Spotify.

Inca din momentul lansarii sale in noiembrie 2013, PlayStation 4 bate record dupa record peste tot in lume, iar PSN care si-a extins operatiunile pe scara larga in noiembrie 2006, continua sa-si extinda reteaua ajungand la milioane de utilizatori in fiecare zi. In acelasi timp, zona de hardware, software, continut si cea a serviciilor oferite de retea este intr-o continua dezvoltare si de aceea este important ca SCE si SNEI sa-si uneasca fortele creand o singura companie. In acest mod, PlayStation va furniza in continuare experiente de neuitat utilizatorilor din intreaga lume.

  • Strategia si obiectivul financiar

Strategia cheie pe care o are in vedere SIE este: sa-si dezvolte baza de utilizatorii, sa-si extinda reteaua si sa creasca venitul mediu per utilizator si veniturile adiacente. SIE va scoate pe piata jocuri de top si va imbunatati serviciile de retea pentru utilizatorii din intreaga lume.

Mai mult decat atat, SIE va functiona ca segmentul de jocuri si servicii in retea in cadrul Grupului Sony si va avea ca obiectiv cresterea vanzarilor si a venitului operational. Tinta de vanzari se va mentine in intervalul 1400 – 1600 miliarde yeni, iar venitul operational in marja de 5-6% pana la incheierea anului fiscal, in martie 2018.

  • Detalii despre SIE LLC
  1. Nume: Sony Interactive Entertainment LLC
  2. Sediu central: San Mateo, California, SUA
  3. Domeniu de activitate: cercetarea, dezvoltarea si distributia solutiilor PlayStation, de                                                             hardware, software, continut si servicii in retea
  4. Capital: 2 milioane dolari
  5. Date fuziunii:              1 aprilie 2016
  6. Incheierea anului fiscal:                   31 martie 2016

 

  • Conducere

Andrew House, presedinte si Global CEO

Kazuo Miura, vicepresedinte

John (Tsuyoshi) Kodera, vicepresedinte

  • Organigrama

Organigrama SIE LLC

 

 

 Bucuresti, 27 ianuarie – Sony Computer Entertainment Inc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.