Consumatorii isi doresc sa interactioneze mai mult cu brandurile de tehnologie conform unui studiu Xerox


Xerox_registered markUn nou studiu Xerox, ‘The State of Customer Service 2015,’ arata ca peste jumatate (51%) dintre consumatori se simt confortabil cu ideea de a apela la un singur brand „umbrela” pentru a-si satisface toate nevoile legate de media, comunicatii si tehnologie.

Consumatorii de tehnologie – care au mentionat 166 de branduri, pentru 5 dispozitive diferite – sunt deja adeptii brandurilor „umbrela”, 40% dintre acestia avand deja cel puțin doua dispozitive de la acelasi brand. In plus, aproape jumatate dintre cei dispusi sa isi faca achizitiile de la acelasi brand de tehnologie (43%) ar aprecia ca aceasta marca sa fie si unicul lor furnizor pentru telecomunicatii si media.

Studiul Xerox a chestionat 6.000 de consumatori din sectoarele media, telecom si de tehnologie din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franta si Olanda, cu privire la atitudinea lor fata de serviciile de customer care. Conform rezultatelor studiului, consumatorii de tehnologie sunt printre cei mai multumiti, iar riscul de renuntare este cel mai scazut. Astfel, gradul de satisfactie al clientilor de tehnologie privind serviciile oferite este 48%, spre deosebire de gradul de satisfactie al clientilor din telecomunicatii – 34% si media – 41%.

 

„Dupa cum demonstreaza rezultatele studiului, rolul brandurilor de tehnologie va continua sa creasca”, afirma Jared Kearney, technology industry leader, Xerox. „Oferind un grad ridicat de satisfactie si o rata mare de retentie a clientilor, consumatorii au incredere in brandurile de tehnologie pentru a le furniza si alte servicii, nu doar pe cele uzuale.”

 

Alte tendinte ce reies din studiu sunt:

 

  • Magazinele fizice sunt, in continuare, sursa principala de achizitionare a noilor tehnologii: Peste o treime (35%) dintre cumparaturi au loc tot in magazinele fizice; 26% dintre consumatorii Generatiei Z (tinerii cu varsta intre 16 si 20 de ani) prefera sa cumpere in magazinele fizice. In ciuda preferintei utilizatorilor de tehnologie pentru magazinele fizice, 26% dintre plangerile adresate brandurilor din acest sector au fost facute prin intermediul call-centerului. Per total, magazinul de retail este, in continuare, platforma preferata de consumatorii care contacteaza brandurile de tehnologie din Franta (25%), Germania (28%), Olanda (25%) si Marea Britanie (25%). In Statele Unite, 32% dintre consumatori aleg call-centerul, iar 21% prefera magazinul de retail.

 

  • Protejarea datelor personale versus personalizare: Doar 1 din 5 consumatori se simte confortabil cu folosirea datelor personale de catre branduri. In acelasi timp, 68% dintre consumatori se asteapta cel putin la un nivel minim de personalizare a comunicarii si serviciilor unui brand de tehnologie si doar 10% simt ca aceste branduri ii inteleg cu adevarat.

 

  • Consumatorii solicita comunicare integrata: Aproape jumatate (48%) dintre consumatori nu au putut, in ultimele 12 luni, sa contacteze brandurile de tehnologie prin intermediul canalelor lor preferate. Aflati in aceasta situatie, 60% dintre consumatori au ramas in mediul digital, dar 1 din 5 s-a intors la optiunea de call-center.

 

„In contextul cresterii loialitatii clientilor, brandurile de tehnologie au o oportunitate uriasa de a lua initiativa si de a se pozitiona in centrul atentiei clientilor”, a adaugat Kearney. „Chiar daca magazinele fizice sunt inca importante pentru a pastra gradul ridicat de loialitate, brandurile ar trebui sa profite de varietatea canalelor disponibile pentru interactiunea cu clientii – digital, offline si call-center si sa ia contact cu acestia pe platforma lor preferata.”

Bucuresti, 26 ianuarie 2016 – Xerox Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.