Alcatel-Lucent a investit peste 2 milioane de euro in noul centru global de operare retele din Timisoara


Alcatel-Lucent_Timisoara_centrul de operare retele_20151216Alcatel-Lucent deschide cel mai mare centru de operare retele in campusul din Timisoara, unde lucreaza peste 550 de profesionisti, pentru 20 de clienti din intreaga lume

 

Alcatel-Lucent (Euronext Paris si NYSE: ALU) deschide cel mai mare centru global de operare retele, in noul campus din Timisoara, situat pe Strada Republicii. Centrul are o suprafata de 5200 de metri patrati si este inaugurat in urma unei investitii de peste 2 milioane de euro in infrastructurile IT si operationala, respectand cele mai inalte standarde de operare in industria de telecomunicatii si oferind un spatiu adecvat si flexibil pentru acest tip de activitate.

In cadrul noului centru, lucreaza peste 550 de profesionisti, care ofera servicii 24/7, in sapte limbi, deservind peste 20 de companii din intreaga lume. In ultimele trei luni, 65 de persoane s-au alaturat acestei echipe, alte 75 de pozitii fiind deschise in acest moment ca urmare a contractelor semnate de companie in ultima perioada. Profilele cautate in acest moment sunt: service analysts, service engineers, fulfillment engineers, database analysts, service performance engineers, technical support engineers, team managers si service operations managers.

 

In vederea pregatirii tehnice a viitorilor profesionisti pentru acest centru Alcatel-Lucent a introdus de aproximativ cinci ani un curs specializat in curicula Universitatii Politehnice din Timisoara. Parteneriatul cu facultatile cu profil tehnic din Timisoara vor continua, iar cursurile vor fi actualizate pentru a veni in intampinarea transformarilor care au loc in domeniul administrarii retelelor.

Compania Alcatel-Lucent ofera asistenta clientilor prin solutiile de operare de retele special concepute pentru a sprijini operatorii sa creasca intr-o industrie de telecomunicatii in continua schimbare (ex. consolidarile din telecomunicatii – IT), axandu-se pe furnizarea unor servicii eficiente, pe optimizarea costurilor si pe calitatea serviciilor. In prezent, compania deserveste la nivel global peste 100 de milioane de abonati, peste 100 de retele wireless si fixe si gestioneaza peste 300.000 de elemente de retea.

Printre clientii tuturor centrelor de operare de retele ale Alcatel-Lucent la nivel global se numara companii precum:

Pe continentul American: Cablevision, Exelon Corp, Metro PCS Dallas, nTelos, San Francisco Airport, Time Warner Cable, Votorantim Group;

In EMEA (Euopa, Orientul Mijlociu si Africa): Airtel, EMTS Nigeria, IceNet, Federal Agency for Digital Radio of Security Authorities and Organisations (BDBOS), Federal Ministry of Interior (BMI), National Information Technology Agency (NITA), KPN, Mobily, Telenet, Vodacom, Vodafone, Zain;

In Asia si Pacific: Chorus, Macquarie Telecom.

Declaratii:

Friedrich TRAWOEGER, Presedinte, divizia globala de centre de operare de servicii la Alcatel-Lucent: „Serviciile de operare de retele parcurg o perioada de schimbari majore. Dintotdeauna, acestea au presupus gestionarea retelelor pe platforme discrete, dar viitorul este al virtualizarii retelelor si al gestionarii acestui spatiu virtual prin intermediul unor solutii speciale. Noul nostru centru din Timisoara are intreaga infrastructura pentru a furniza solutii personalizate pentru clientii nostri.”

Raoul ROS, General Manager, Alcatel-Lucent Romania: „Mai mult ca niciodata, operatorii trebuie sa faca fata provocarilor multiple, precum: noii competitori din piata, amenintarea veniturilor in scadere, diferentierea prin experienta oferita clientilor si prin calitatea serviciilor, evolutia retelelor pentru a face fata cerintelor de trafic de date in crestere.

 

Cu aceste premise, in centrul din Timisoara, putem ajuta operatorii telecom sa ofere un nivel de calitate si de eficienta cat mai inalt si sa livreze cea mai buna experienta de utilizare clientilor lor.

Noul campus este si o confirmare a intentiei noastre de a fi lideri in aceasta industrie, asigurandu-le echipelor din cadrul centrului de operare de retele un mediu de lucru flexibil si adecvat standardelor de calitate, si pregatindu-ne in acelasi timp pentru gestionarea retelelor virtuale ale viitorului.”

 

Despre Alcatel-Lucent Managed Services

 

Departamentul global de centre de operare de retele al Alcatel-Lucent Managed Services are la baza trei piloni:

Un portofoliu de solutii inovatoare ce vin in intampinarea nevoilor viitoare ale clientilor;

Solutii standardizate de tip Blueprint;

Excelenta operationala a unei organizatii focusate, cu protocoale standardizate, instrumente si metodologii imbunatatite.

Timisoara, 16 decembrie 2015 – Alcatel-Lucent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.