Lemurii se adapteaza la habitatul natural cu ajutorul televizoarelor Sony BRAVIA 4K Tehnologia Sony de ultima generatie face parte din programul ‘Back to the Wild’


_DSC1961

  • Organizatia pentru protectia animalelor Aspinall Foundation foloseste televizoarele Sony BRAVIA 4K in cadrul programului ”Back to the Wild” menit sa ajute animalele sa se readapteze la habitatul natural.
  • Televizoarele sunt expuse in tarcurile animalelor pentru a le obisnui cu imagini cat mai detaliate din mediu lor natural, in care urmeaza sa se intoarca incepand de anul viitor.

 

Rezervatia Port Lympne din Kent, Marea Britanie, a instalat televizoare de ultima generatie Sony BRAVIA X90C 4K Ultra HD in tarcurile lemurilor si langurilor, in incercarea de a-i obisnui cu mediul natural in care urmeaza sa fie reintegrate de anul viitor. Initiativa este parte a programului ‘Back to the Wild’ si urmareste sa ajute animalele sa se familiarizeze cu habitatul specific din insulele Java si Madagascar folosind tehnologie de ultima generatie.

 

“In cadrul rezervatiei Port Lympne folosim diverse tehnici pentru a le stimula interesul animalelor. In acest sens apelam la mirosuri, gusturi, jucarii sau chiar noi tehnici de catarare. De aceasta data am vrut sa incercam ceva nou pentru a vedea in ce masura animalele sunt interesate de habitatul lor natural. Chiar daca tarcurile reproduc foarte fidel mediul din care provin animalele, ne-am dorit sa le oferim imagini reale din salbaticie, care ar putea sa devina noua lor casa Calitatea imaginilor de pe televizoarele Sony BRAVIA 4K este atat de clara si detaliata incat ofera o experienta vizuala extrem de apropiata celei din jungla”, a declarat Simon Jeffery, managerul rezervatiei Port Lympne Reserve.

 

Noua serie BRAVIA X90C ofera imagini 4K de o calitate uimitoare si de patru ori mai multe detalii decat formatul HD. Datorita procesorului 4K X1, claritatea si contrastul fac ca fiecare imagine sa semene si mai mult cu realitatea. Tehnologia unica Sony TRILUMINOS Display permite afisarea celei mai extinse game de culori, redand nuantele specifice padurilor tropicale in note incredibil de bogate si vii.

 

“Din 2012, am reintegrat cu succes mai multe grupuri de languri, giboni si maimute cenusii din rezervatia Port Lympnesi si din parcul Howletts Wild Animal Park, in padurile tropicale protejate din insula Java. Ne-am propus sa reintegram acest grup de languri in mediul natural, incepand de anul viitor. Desi am colaborat strans cu comunitatile locale din Madagascar, inca nu am reintegrat acolo lemuri nascuti in captivitate. Toate studiile si toata munca de teren si-au dovedit eficienta, astfel ca suntem foarte incantati de perspectiva de a putea trimite lemurii nascuti captivi in salbaticie, acolo unde le este locul, a mai adaugat Simon.

 

Rezervatia Port Lympne, parte a fundatiei Aspinall, depune eforturi pentru protejarea animalelor rare sau pe cale de disparitie si pentru reintegrarea acestora in zone protejate din salbaticie.

 

10 Decembrie 2015, Bucuresti – Sony Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.