Jocul The Martian a fost realizat cu ajutorul studioului romanesc Amber


The Martian - Bring Him Home

Dezvoltatorul jocului, Little Labs a lucrat impreuna cu Amber Studio pentru a aduce jocul The Martian: Bring Him Home pe ecranele device-urilor Android

 

Esti specialist NASA si singura legatura a lui Mark Watney cu pamantul, dupa ce acesta si-a dat seama ca a ramas blocat pe Marte. Trebuie sa il ajuți sa rezolve o mulțime de probleme aproape imposibil de rezolvat pentru a supraviețui si a pastra contactul cu planeta-mama. Suna ca o alta versiune de scenariu pentru ce este acum cel mai vizionat film in cinematografe, The Martian, insa este povestea jocului din spatele acestuia – The Martian: Bring Him Home. Aplicația a fost lansata pe 1 octombrie si este disponibila pentru dispozitive Apple si Android. Pentru telefoanele mobile pe platforma Android, dezvoltarea a fost realizata de echipa Amber, cel mai mare studio de jocuri independent din Romania.

Fox Digital Entertainment, divizia Twentieth Century Fox care dezvolta si produce aplicatii si jocuri, impreuna cu dezvoltatorul Little Labs, un studio de jocuri independent din Los Angeles au lucrat impreuna pentru a aduce jocul The Martian pe ecranele smartphone-urilor si smartwatch-urilor. Acestia au apelat la studioul romanesc Amber pentru a implementa si adapta jocul pe platforma de Android. Echipa dedicata proiectului a lucrat pret de 2 luni pentru a livra produsul care acum poate fi downloadat din Google Play Store.

Aplicatia este disponibila pentru dizpozitive mobile Apple si Android, dar si pentru Apple Watch si Android Wear, cu caracteristici speciale si un nivel de interactivitate special construit pentru acestea. Caracteristicile cheie ale jocului includ alegeri interactive care definesc sansele lui Mark de supravietuire, sprijin stiitific din partea echipei NASA care ajuta jucatorul sa ia cele mai bune decizii, o poveste captivanta care urmareste firul narativ al filmului, cat si al cartii si posibilitatea de a viziona trailerul filmului si de a cumpara bilete la film prin intermediul aplicatiei.

“ Este inca un proiect cu care ma mandresc, pentru ca a iesit din calculatoarele echipei noastre si a ajuns direct pe telefonalele sau smartwatch-urile oamenilor din lumea inreaga. Nu este nici primul, dar nici pe departe ultimul proiect de acest gen, pentru ca am reusit sa strangem o echipa de oameni de top si suntem intr-o continua recrutare, iar oportunitatile nu ne lipsesc” a declarat Dragos Hancu, fondatorul Amber Studio.

Studioul Amber a fost lansat acum 2 ani, primul client fiind reprezentat de Disney Interactive. Studioul a pornit cu o echipa de numai 3 oameni, a ajuns la 170 de oameni in prezent si se afla intr-un continuu proces de recrutare. In primul an, cifra de afaceri a atins suma de 1 milion de euro, ajungand la 6 milioane de dolari in prezent. Pilonii de business ai Amber Studio sunt reprezentati de departamentele QA, Deployment si Creatie. Pilonii de servicii, Deployment si QA, reprezinta core business-ul Amber, dar studioul investeste de asemenea in departamentul Creatie, acesta reprezentand un nou focus al studioului, obiectivul fiind de a dezvolta proiecte proprii in viitorul apropiat.

Jocul pentru Android este disponibil pe Google Play Store, la pretul de 2.99 dolari – The Martian:Bring Him Home

Bucuresti, 9 noiembrie, 2015 – Amber

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.