Performanta retelei, Orange TV si noile oferte au contribuit la cresterea Orange in trimestrul trei


DSC00503

  • Peste 250.000 abonati Orange TV
  • De 6 ori mai mult trafic de date 4G comparativ cu trimestrul trei al 2014
  • Performanta continuu imbunatatita a retelei, certificata de clienti si confirmata de Netograf, ANCOM

Grupul Orange anunta astazi rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea al anului 2015, valabile la 30 septembrie.

 

Veniturile inregistrate de Orange Romania in trimestrul al treilea al acestui an au fost de 243,2 milioane de euro, inregistrand o crestere de 7% fata de trimestrul al treilea din 2014. De la inceputul acestui an, veniturile companiei au totalizat 697 milioane de euro, in crestere cu 3,2% fata de perioada similara a anului trecut.

 

La 30 septembrie 2015, Orange Romania avea 10.284.000 de clienti. 79.000 mai multi romani au ales reteaua Orange comparativ cu trimestrul anterior.

 

Serviciul Orange TV a avut o evolutie constanta atat pe partea numarului de utilizatori cat si pe cea de continut si inovatie. In prezent, peste 250 000 de abonati au acces la programele Orange pe televizor. De asemenea, portofoliul de canale a fost imbunatatit prin adaugarea de noi posturi TV. In iulie s-a lansat o noua versiune a aplicatiei TV Go pentru Android cu un design imbunatatit si noi functionalitati. Stick-ul Orange TV, lansat in iunie, a fost bine primit de piata, aceasta inovatie castigand si premiul la sectiunea  “Best customer premise technology” la IBC Amsterdam.

 

Traficul de internet mobil 4G a crescut cu 60% comparativ cu trimestrul al doilea al 2015 si de 6 ori comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Orange detine cea mai extinsa retea 4G din Romania cu 96% acoperire pentru populatia urbana si 71% pentru populatia nationala (peste 4200 de localitati), performanta sustinuta a retelei fiind confirmata si de noile rezultate ale aplicatiei Netograf de la ANCOM. In Bucuresti, tocmai s-a finalizat in luna septembrie un proiect major de crestere cu 50% a  capacitatii retelei.

In ultima luna a trimestrului al treilea, Orange a anuntat noutati atat in portofoliul de abonamente, cat si inovatii. Noul portofoliu de abonamente, ce aduce ca noutate pe langa abonamentele individuale pachetele  Orange Family si Orange Share, se dovedeste foarte atractiv atat pentru clientii existenti, cat si pentru cei care aleg acum Orange. Abonamentele noi au venit insotite, printre altele, si de noile smartphone-uri Orange dedicate tuturor tipurilor de clienti: Orange Klif, Orange Dive 30 si Orange Dive 70. De asemenea, lansarea in premiera a portofoliului dedicat pentru companiile cu maxim 2 angajati, Orange Pro, a fost foarte bine primita de piata si un succes inca de la inceput. La capitolul inovatii se numara bateria externa, Power Up, si serviciul apel 4G ce aduce pentru clienti cea mai rapida conexiune a apelului in reteaua 4G si calitatea HD a sunetului in timp ce se pastreaza experienta de navigare prin cel mai rapid net.

In al treilea trimestru al anului, numarul de smartphone-uri 4G vandute a fost aproape dublu comparativ cu vanzarile din trimestrul trei al lui 2014, iar vanzarile de tablete 4G au fost de 4 ori mai mari.

“Prin noua promisiune de brand lansata in acest trimestru, am formulat mai clar ca niciodata ambitia de a fi langa clientii nostri in momentele esentiale ale vietii lor, pentru a-i conecta cu ceea ce conteaza mai mult pentru ei. Mai departe de o promisiune stau toate eforturile noastre facute in zona de experienta a clientului – precum o retea mai fiabila in fiecare zi, noile abonamente din portofoliu si serviciul apel 4G, o noua premiera in Romania – care aduc rezultate concrete pe termen lung.” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania

22 Ocotmbrie 2015, Bucuresti – Orange Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.