Invatam Alphabet-ul Google


Google+alphabetGoogle a anuntat o revizuire masiva a strcturii sale de business

 

Google intra in Alphabet, mai exact in holdingul Alphabet. Intr-un comunicat de presa transmis luni cofondatorul si CEO-ul companiei,  Larry Page a redenumit si reorganizat compania.

Google a fost transformat intr-o filiala a unei societati mai mare numit Alphabet.

Larry Page este CEO al Alphabet. Sergey Brin, celalalt co-fondator Google, este presedintele Alphabet.

Sundar Pichai, care din Octombrie se ocupa de Google este acum oficial CEO al Google.

Compania a pus pariuri tot mai mari  in ultimii ani, care au tot mai putin de a face cu misiunea originala a companiei de organizare a informatie din lume.

Calico se va ocupa de cercetarile asupra mortii, Nest  face dispozitivele conectate la internet la domiciliu, Google Ventures si Google Capital vor face investitii si fibre de internet de mare viteza, Google X are proiecte cu masini care se conduc singure, restul in continuare vor face parte din Google (Android si YouTube ar putea, de asemenea sa devina filiale ale Alfabet in cele din urma)

Alphabet Inc va inlocui Google Inc. ca entitatea public-tranzactionate si toate actiunile de Google se vor converti automat in acelasi numar de actiuni ale Alphabet, cu toate aceleasi drepturi. Google va deveni o filiala detinuta in totalitate de Alphabet. Cele doua clase de actiuni vor continua safie tranzactionati  pe Nasdaq ca GOOGL si GOOG

L.E. Noua strctura seamana izbitor cu cea a P&G-ului, fiecare brand cu misinunea lui, cu leaderii lui, toti sub umbrela P&G, aceasta structura are multe avantaje, una majora ar fi daca una da chix nu afecteaza pe restul, si cel mai important nu afecteaza holdingul, si cum Google e pus pe experimentari, s-ar putea sa fie asta una din motive 😉

Sursa: Business Insider

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.