TAROM isi deschide portile pentru „Scoala Altfel”


Tarom Boeing 737               Compania TAROM sustine si in acest an, programul scolar ,,Scoala Altfel’’ , prin organizarea de vizite pentru prescolari, elevi si studenti.

In perioada 6 – 10 aprilie 2015 , studenti, elevi si copii de gradinita insotiti de dascalii lor vor vizita Hangarul Directiei Tehnice din cadrul Companiei TAROM.

 

Odata ajunsi in hangar, vizitatorii mici si mari, sunt asteptati de catre reprezentanti din cadrul companiei TAROM, ingineri, piloti si insotitori de bord pentru a le prezenta activitatea lor.

In cadrul acestei incursiuni in lumea aviatiei, echipa TAROM povesteste despre aspectele mai putin cunoscute ale meseriei pe care o practica cu pasiune, oferindu-le informatii de specialitate pe intelesul lor si raspunzând tuturor curiozitatilor legate de domeniul aviatiei.

“Compania TAROM este bucuroasa sa isi deschida portile copiilor si tinerilor, poate chiar viitori specialisti in aviatie. Cu aceasta ocazie, dorim sa incurajam copii si tinerii care doresc sa dobândeasca o specializare, o meserie respectata si extrem de frumoasa. Suntem convinsi ca cei mici vor fi, ca in fiecare an, extrem de incântati de activitatea din “culisele” unui zbor ”, a declarat Christian Heinzmann, Director General TAROM.

“Prin tot ceea ce facem, ne asiguram ca atât cei mai mici pasageri TAROM si nu numai, calatoresc in deplina siguranta . Ne dorim sa priveasca zborul cu noi ca o pe o experienta foarte frumoasa”, a mai adaugat Christian Heinzmann, Director General TAROM.

In hangarul din cadrul Directiei Tehnice TAROM se desfasoara activitatea de intretinere majora a aeronavelor TAROM. Hangarul a fost construit intre anii 1969 si 1972 si are o suprafata de 6000 m2,  fiind reamenajat in anul 2000 pentru a corespunde integral cerintelor EASA (European Safety Aviation Agency) si FAA (Federal Aviation Administration). Hangarul are dotarile necesare pentru a efectua toate tipurile de controale pentru flota TAROM, iar personalul este calificat si licentiat pentru toate tipurile de aeronave din flota.

Pe parcursul a 40 de ani de activitate, Directia Tehnica TAROM a devenit un furnizor performant de servicii de intretinere, la cele mai inalte standarde, pentru cele mai utilizate modele de aeronave din transportul aerian de pasageri.

Performanta si calitatea serviciilor au fost recunoscute la nivel international, Directia Tehnica TAROM primind numeroase certificari: certificare AACR ca organizatie de intretinere autorizata JAR 145 in anul 2000, certificare din partea FAA drept Statie Internationala de Reparatii (2003), certificare din partea Agentiei Europene de Siguranta a Aviatiei (2007). De asemenea, pentru a satisface necesitatile partenerilor sai de afaceri, directia tehnica TAROM a obtinut si aprobarile Autoritatilor Aviatiei Civile ale statelor Iordania, Emiratele Arabe Unite si Sultanatul Oman, pentru a raspunde nevoilor companiilor din jurisdictia acestora.”

Bucuresti – 06.04.2015 – TAROM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.