Lenovo face echipa cu United Way in Europa pentru a sprijini educarea si formarea profesionala a tinerilor defavorizati


DSC00736            Lenovo  anunta o noua colaborare de responsabilitate sociala corporativa cu United Way, cea mai mare organizatie privata non-profit din lume, cu scopul de a imbunatati viata cu ajutorul tehnologiei. Lenovo va furniza resurse si echipamente in valoare de 100.000 de mii de dolari pentru o serie de proiecte educative in Franta, Israel, Romania si Marea Britanie. Lenovo si United Way vor sprijini impreuna copiii, tineri si persoane vulnerabile sa-si dezvolte abilitatile de viata care ii vor ajuta sa evolueze.

Am facut echipa cu United Way, dar si cu angajatori si cu mediul educational, in speranta ca astfel putem sa facem tehnologia accesibila acestor copii, familii si persoane care poate nu au avut pana acum sansa sa o utilizeze, astfel incat sa le asiguram un acces cat mai bun la educatie”, a spus Aymar de Lencquesaing, presedinte, Lenovo EMEA si vice presedintele Lenovo. “In cadrul Lenovo noi incercam constant nu doar sa imbunatatim performanta si calitatea produselor noastre, dar si sa ne concentram pe modul in care ne desfasuram activitatea, modul in care ne tratam oamenii si diferitele comunitati pe care le servim. Activitatile United Way pe care le sprijinim reprezinta doar una dintre modalitatile prin care ne onoram angajamentul fata cei din jur si asiguram un viitor mai bun pentru comunitatile globale in care traim si lucram.”

Infiintata in urma cu mai mult de 125 ani, organizatia United Way creeaza oportunitati pentru comunitatile dinintreaga lume prin imbunatatirea educatiei, a stabilitatii financiare si a sanatatii. Avand in vedere dependenta actuala a fortei de munca fata de tehnologie, accesul si oportunitatile de utilizare a tehnologiei sunt critice pentru imbunatatirea sanselor de evolutie.

United Way se mandreste sa aiba Lenovo ca partener tehnologic de prim rang”, a spus Benedicte de Saint-Pierre, vice presedinte, Europa si Orientul Mijlociu, United Way Worldwide. “Aceasta colaborare va sprijini crearea de comunitati mai sigure si sanatoase, a caror forta de munca calificata contribuie la economiile locale, dar si generatia mai tanara care este mai educata si pregatita sa raspunda oportunitatilor viitoare.”

Programele sustinute de Lenovo includ, dar nu sunt limitate la:

  • Ajutarea parintilor si copiilor sa dobandeasca noi competente informatice, reducand astfel decalajul digital prin asigurarea accesului la noi tehnologii (Franta si Israel)

  • Organizarea unor ateliere de ghidare in cariera pentru tinerii din medii defavorizate, pentru a raspunde nevoilor existente pe piata muncii (Romania)

  • Asigurarea tehnologiei pentru ateliere destinate copiilor, parintilor si persoanelor nevoiase, incurajand astfel alfabetizarea, cresterea respectului de sine si aincrederi personale (Marea Britanie)

  • Utilizarea calculatoarelor si tabletelor drept baza pentru module de formare, cercetare si e-learning pentru a ajuta copii si tinerii in lupta de abordare a provocarilor academice (Israel, Franta, Romania)

Bucuresti, 23 martie 2015 – Lenovo Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.