GIRLS WHO CODE CELEBRATION DAY: PRIMA CONFERINTA DEDICATA PROGRAMATOARELOR ROMANCE


Girls who Code

CONFERINTA “GIRLS WHO CODE CELEBRATION DAY”

Girls Who Code Celebration Day este prima conferinta romaneasca, in onoarea Anitei Borg si a femeilor pasionate de programare, care va avea loc pe 24 ianuarie la Impact HUB Bucharest. Inscrierile se pot face pana pe 22 ianuarie la aceasta adresa web: http://bit.ly/gwc-celebrationday. Anita Borg Birthday Celebration este o initiativa inceputa de catre bursierele Google Anita Borg, iar evenimentul Girls Who Code Celebration Day este organizat de Girls Who Code Romania, Girls In Tech Romania si Tech Lounge.

 

Evenimentul de celebrare a femeilor pasionate de programare va incepe cu o conferinta in cadrul careia programatoare de la companii precum Google, Gameloft sau Luxoft vor vorbi despre experienta lor profesionala si despre proiectele interesante la care au contribuit de-a lungul carierei lor. Conferinta va fi urmata de o sesiune de socializare la un pahar de vin oferit de Domeniile Samburesti, fotografii amintire de la Cabina Foto – Cutia cu Poze si teatru de improvizatie cu Trupa Obligó in KAFKA Pub.

In amintirea Anitei Borg, recipientele burselor „Google Anita Borg Memorial Scholarship” organizeaza la nivel mondial peste 100 de evenimente in preajma zilei de 17 ianuarie, data ei de nastere. Girls Who Code Romania impreuna cu Girls in Tech Romania si Tech Lounge se alatura acestei initiative si organizeaza in Bucuresti conferinta “Girls Who Code Celebration Day”, cu suportul catorva companii locale si internationale: Google (Benefactor Sponsor), Luxoft (Plus Sponsor), Gameloft (Plus Sponsor), Impact HUB Bucharest (Location Sponsor), Domeniile Samburesti (Drinks Sponsor), Cabina Foto – Cutia cu Poze (Photo Booth Sponsor), KAFKA (After-party Sponsor).

 

  1. ANITA BORG

 

Conferinta Girls Who Code Celebration Day este dedicata Anitei Borg, o programatoare talentata care, in 1981, a adus o contributie importanta la dezvoltarea unui sistem de operare bazat pe Unix tolerant la defecte. Anita Borg a propus initiativa “50/50 by 2020” prin care se propune ca, pana in 2020, jumatate dintre absolventii de calculatoare sa fie femei. In prezent, procentul absolventelor de calculatoare este inca departe de 50%. Cele mai importante initiative ale Anitei Borg, de incurajare a femeilor programatoare, au fost: infiintarea comunitatii Systers, a Institutului Anita Borg pentru Femei si Tehnologie si a conferinței Grace Hopper Celebration of Women in Computing. Anita Borg a murit in 2003, in urma unei tumori cerebrale.

 

BURSA “GOOGLE ANITA BORG MEMORIAL SCHOLARSHIP”

 

Google ofera, in fiecare an, o bursa in memoria Anitei Borg, studentelor care demonstreaza abilitati extraordinare de programare si de leadership. Astfel, bursierele alumni, din intreaga lume, realizeaza evenimente dedicate Anitei Borg in preajma zilei sale de nastere, 17 ianuarie. Comunitatea Anita Borg Scholars a initiat si acest eveniment, care este parte din peste 100 de evenimente similare pe glob.

 

GIRLS WHO CODE – ROMANIA (http://girlswhocode.ro) este o comunitate infiintata in februarie 2014 din pura pasiune pentru programare, de către Monica Muntean, Silvia Stegaru si Andreea Visanoiu, coding aficionados. Obiectivul organizatiei este de a oferi sustinere femeilor care vor sa invete sa programeze sau care intentioneaza sa isi imbunatateasca cunostintele in domeniu. Scopul final este acela de a incuraja tinerele romance sa aleaga o cariera in domeniul informaticii.

GIRLS IN TECH – ROMANIA (http://gitromania.com/) este o organizatie globala a carei misiune este de a forma o comunitate a femeilor care profeseaza in domeniul tehnologiei. Organizatia a fost infiintata de catre Adriana Gasgoine in San Francisco, in 2007, si are in prezent peste 8.500 de membri la nivel global. Filialele Girls in Tech poarta denumirea de capitole si sunt prezente in intreaga lume, in tari precum China, Grecia, Franta, Statele Unite sau Chile.

 

TECH LOUNGE (http://tech-lounge.ro/) este locul de intalnire in care studenti din ICT si inginerie, tineri interesati de business, dezvoltatori, designeri si antreprenori schimba ganduri si schimba cate un colt de lume. Tech Lounge ofera oportunitati pentru tinerii dezvoltatori si antreprenori din ICT si suport pentru startup-uri. Actualmente Tech Lounge organizeaza programul Innovation Labs, cuprinzand competitii, ateliere si evenimente publice pentru tinere echipe de startup.

21.01.2015, BUCURESTIGIRLS WHO CODE – ROMANIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.