CEO-ul Intel prezinta tehnologiile viitorului


Standul Intel la CES 2015Compania a anuntat o colaborare cu Oakley* in domeniul tehnologiei purtabile si Intel® Curie™, un produs de dimensiunea unui nasture pentru solutii wearables

 

Intel va investi 300 de milioane de dolari pentru a incuraja diversitatea in cadrul companiei si in industria de IT, a anuntat angajari si obiective de retentie

Intel Corporation a anuntat mai multe tehnologii si initiative care au ca scop accelerarea computingului catre o alta dimensiune. Printre acestea se numara modulul Intel® Curie™, un produs de dimensiunea unui nasture pentru solutii wearables, noi aplicatii pentru camerele Intel® RealSense™, drone si experiente 3D. Compania a anuntat initiativa Diversity in Technology (Diversitatea in IT), care estimeaza o investitie de 300 de milioane de dolari pentru a incuraja diversitatea in cadrul Intel si in toata industria tehnologica.

Brian Krzanich prezinta Intel Curie

“Aparitia unor noi experiente personale de computing, a dispozitivelor conectate si inteligente si revolutia din domeniul tehnologiei purtabile redefinesc relatia dintre utilizatori si tehnologie”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel. “Scopul nostru este sa solutionam problemele reale si sa oferim experientele dorite de utilizatori si de companii, cu ajutorul tehnologiei Intel. Pentru a face acest lucru, este necesar sa crestem diversitatea si incluziunea in industria de IT. Femeile si minoritatile care sunt slab reprezentate vor continua sa joace un rol important ca utilizatori, influentatori, creatori si lideri”, a mai spus CEO-ul Intel.

Krzanich a facut anunturile in cadrul targului CES 2015. El a anuntat o colaborare in domeniul tehnologiei purtabile cu Oakley*, brand de ochelari de soare pentru sport, o colaborare in domeniul 3D cu HP si a vorbit despre True Key™, o noua aplicatie dezvoltata de Intel Security care foloseste elemente precum fata sau amprentele utilizatorilor pentru o logare mai usoara si sigura.

Intel Curie_prototipRevolutia tehnologiei purtabile

Cresterea tehnologiei purtabile creeaza noi oportunitati pentru inovatie. Krzanich a descris planurile pentru modulul Intel Curie1, un produs de mici dimensiuni care se bazeaza pe SoC-ul (System on Chip) al companiei dedicat dispozitivelor purtabile. Modulul este programat sa apara in a doua jumatate a anului si include SoC-ul Intel® Quark™, Bluetooth, senzori si baterie incarcabila.

Intel s-a implicat activ in segmentul tehnologiei purtabile si a anuntat incepand cu anul trecut multiple colaborari pentru produse si initiative cu diferite companii de moda, sport si lifestyle. Printre acestea se numara Basis Peak*, Fossil Group*, Luxottica Group*, MICA and Opening Ceremony*, SMS Audio* si competitia Intel “Make it Wearable”.

In continuarea acestor initiative, Intel si Oakley au anuntat o colaborare strategica. Oakley este primul brand detinut de Luxottica Group cu care Intel colaboreaza pentru a combina ochelarii sport, de lux si premium cu tehnologia inteligenta. Alaturi de Krzanich pe scena a venit Colin Baden, CEO al Oakley, care a anuntat ca in prezent cele doua companii lucreaza la un produs inteligent care ii va ajuta pe sportivi sa obtina performante mai bune. Produsul va fi disponibil in acest an.

Krzanich a prezentat de asemenea Nixie*, prima camera video purtabila care poate zbura, desemnata castigatoare a competitiei ”Make it Wearable”. Nixie se fixeaza pe incheietura mainii ca o bratara, dupa care se desprinde si zboara pentru a-l fotografia pe utilizator. Krzanich i-a invitat pe fondatorii Nixie, Christoph Kohstall si Jelena Jovanovic, pe scena pentru a discuta despre competitia ”Make it Wearable” si despre oportunitatea pe care proiectul o ofera anteprenorilor si inovatorilor. Krzanich impreuna cu fondatorii au fost fotografiati de Nixie in cadrul evenimentului. El a declarat ca “Make it Wearable” va avea loc si in acest an.

Accelerarea diversitatii in domeniul IT&C

CEO-ul Intel a anuntat initiativa Diversity in Technology (Diversitatea in IT). Pentru a sustine aceasta initiativa, Intel a stabilit noi obiective de angajare si retentie, pentru a ajunge la reprezentarea mare a femeilor si a minoritatilor in cadrul Intel pana in 2020.

Intel intentioneaza sa investeasca 300 de milioane de dolari intr-un proiect care sa aduca impreuna femeile, programatorii IT si inginerii care provin din grupurile de minoritati; sa sustina angajarea si retentia mai multor femei si a minoritatilor slab reprezentate si sa finanteze astfel de programe in domeniul IT si de gaming.

“Facem un apel catre industrie pentru a face din nou imposibilul posibil, de a-si lua angajamentul de a schimba si clarifica obiectivele noastre” a declarat Krzanich. “Fara o forta de munca reprezentativa pentru populatie, ne lipsesc oportunitatile si nu vom putea intelege utilizatorii pentru a crea produse pentru nevoile lor”, a mai spus el.

Intel intentioneaza sa colaboreze cu diferiti parteneri din industrie, pentru a sprijini, spori sau crea noi programe pentru aceasta initiativa, printre care International Game Developers Association*, the E-Sports League*, the National Center for Women in Technology*, the CyberSmile Foundation*, the Feminist Frequency*, Rainbow PUSH*. De asemenea, compania doreste sa se implice mai mult in programele de invatamant primar axate pe segmentele vizate si sa extinda colaborarile cu programele de IT si inginerie in institutiile de invatamant superior, incluzand si institutiile pentru minoritati.

 

Extinderea computingului

Pana de curand, computingul a fost definit ca interactiunea omului cu un ecran, o tastatura si un mouse. Krzanich a evidentiat cateva noi tehnologii si aplicatii care vor duce computingul intr-o lume 3D, in care nu vor mai fi necesare cabluri si parole.

CEO-ul Intel a prezentat o gama de capabilitati care se vor adauga produselor pana la sfarsitul anului, printre care True Key™ o noua aplicatie anuntata de Intel Security, care ii scapa pe utilizatori de grija parolelor. Aplicatia True Key foloseste elemente ca fata sau amprentele utilizatorilor pentru o logare mai usoara si mai sigura. True Key este compatibila cu sistemele de operare iOS*, Android*, Windows*, cat si cu toate browserele. De asemenea, este preinstalata pe dispozitivele HP* si Lenovo, iar in cateva luni si pe o parte dintre solutiile McAfee LiveSafe. Pentru a avea acces la demo-ul True Key vizitati www.truekey.com.

Krzanich a subliniat faptul ca Intel o sa colaboreze cu Hilton*, Jaguar Land Rover*, San Francisco International Airport* si Marriott* cu privire la incarcarea wireless. Scopul acestor colaborari este de a initia cateva sisteme pilot de incarcare wireless, inclusiv Marriott*, care va testa aceste capabilitati in hotelurile detinute de brand, printre care JW Marriott*, Marriott, Renaissance*, Courtyard* si Residence Inn*.

CEO-ul Intel a declarat ca noile aplicatii si camera Intel RealSense sunt deja disponibile intr-o gama larga de dispozitive 2in1, notebookuri, sisteme All-in-One si multe altele bazate pe cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ disponibila din acest trimestru. Mai multe informatii despre tehnologia si camerele Intel RealSense gasiti aici.

Cum computingul merge rapid catre lumea 3D, Krzanich l-a invitat pe scena pe Dion Weisler, Vicepresedinte Executiv al diviziei de imprimante si computere personale in cadrul HP. Weisler a vorbit despre faptul ca procesorul Intel® Core™ i7 va sta la baza tehnologiei viitoare HP Multi Jet Fusion, proiectata sa imbunatateasca viteza, calitatea si costurile. Weisler a declarat ca performanta adusa de tehnologia Intel este esentiala in atingerea potentialului maxim al printarii 3D.

 

Inteligenta pretutindeni

Krzanich a vorbit despre mai multe domenii in care extinderea computingului ajuta la imbunatatirea vietilor oamenilor. El a prezentat exemple reale cu roboti si drone si a declarat ca Intel RealSense poate oferi capabilitati intuitive pentru rezolvarea unor probleme complexe. Spre exemplu, Ascending Technologies* intentioneaza sa foloseasca Intel RealSense pentru a dezvolta drone mai inteligente si mai sigure, iar iRobot* colaboreaza cu Intel pentru folosirea acestei noi tehnologii pentru platformele robotice inteligente ale companiei.

Las Vegas, 7 ianuarie 2015 – Intel Corporation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.