Interviu cu Bogdan Tenea – Senior Software Engineer la Ixia, despre start-up-uri si Ixia Innovation Award


IMG_20141120_131233Ieri in una din pauzele conferintei How to Web l-am prins pe Bogdan Tenea, Senior Software Engineer la Ixia pentru un scurt interviu despre start-up-uri si Ixia Innovation Award.

Bogdan Tenea este Senior Software Engineer la Ixia si unul dintre ambasadorii interni ai companiei. Are si el background de antreprenor – chiar din clasa a XII si-a deschis o mica afacere prin care inchiria servere, afacere pe care a crescut-o si careia i-a dedicat aproape 10 ani. A terminat Facultatea de Automatica si Calculatoare in cadrul Politehnicii si 2 programe de master – unul la Polithnica  de Management in Tehnica Informatiei si unul la ASE in Administrarea Afacerilor.  Acum aproape 2 ani s-a alaturat echipei Ixia, dar a ramas pasionat de antreprenoriat si, astfel, a fost implicat in toate evenimentele pe care Ixia le-a sustinut pe partea de antreprenoriat. A fost shadow mentor la Innovation Labs (si anul trecut si anul acesta), iar acum e in juriul competitiei Startup Spotlight, unde Ixia ofera premii in valoare de 20.000 de dolari, avand si un premiu special – Ixia Innovation Award.

ZMSunt mii de start-up-uri, si majoritatea sunt interesante, care este totusi aceea caracteristica care le face sa fie de succes?

BT – Multi dintre cei de aici au idei interesante, insa multe dintre ele sunt doar atata, idei. Putini dintre ei au in acest moment si o validare, validare din partea pietei ca ceea ce au facut ei e de interes pentru cineva sau il vrea cineva. Asta este principalul lucru care ii scapa unui om cand porneste o afacere, ca nu intreaba pe nimeni: bai chestia asta e de folos pentru cineva, ii trebuie cuiva, ii place altfel? sau este “am vorbit eu cu un prieten si am ajuns la concluzia ca este o idee buna”. Cred ca asta este principalul element care face diferenta intre cei care vor fi aici si peste un an si  cei care nu stiu ce vor face, care doar experimenteaza ceva. Pe langa cei care au cat de cat un market validation mai sunt si cei care au deja clienti. Nu e nimic mai sigur decat cineva care ti-a dat deja niste bani pe o chestie pe care ai facut-o. Multa lume in piata vorbeste despre cati useri noi ai intr-o luna. Cand ii zici cuiva insa ca ai deja pe cineva care ti-a dat bani pentru chestia asta deja ai niste ochi care sclipesc acolo undeva in spate.

ZM – Ce anume se cauta pentru Ixia Innovation Award?

BT – Noi suntem o companie care face dezvoltare de solutii very high level. Am investit foarte mult in tehnologie si in tehnologie de ultima ora si cam asta si incercam sa incurajam si mai departe prin premiul pe care il dam. In general ne axam pe chestii hardware, device-uri care te ajuta si iti fac viata mai buna. Nu stiu, poate ca nu este cea mai buna abordare sa evitam  in totalitate lucruri care sunt pe coacher, pe web  dar simtim ca acolo oricum este destul de multa activitate si destul de multa lume care e gata sa investeasca. Noi vrem sa ii ajutam pe cei care chiar au nevoie de premiul acesta sa ii ajute sa isi continue cercetarea,  sa construiasca un prototip, sa mearga mai departe.

ZM – In afara de premiul consistent cu ce mai ajuta Ixia pe cel care castiga acest premiu?

BT – Fiind o companie mare avem si multi oameni in spate care te pot pune in contact cu cineva care sa te ajute sa mergi mai departe. Mai ales fiind vorba de hardware e important sa ai contacte la care sa poti sa ajungi sa poti produce, sa ajungi la mass market. Cred ca aici pe langa premiul efectiv putem sa venim si cu putin ajutor si suport pe viitor.
Asteptam cu interes sa vedem cine ia marele premiul special Ixia Innovation Award 🙂

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.