Deciziile recente luate de Dell au scopul de a consolida pozitia de lider a companiei ca furnizor de solutii complete (end-to-end)


Aongus Hegart President & General Manager Dell EMEA

Cu investitii de 18 miliarde USD in ultimii 5 ani, Dell ajuta companiile sa faca fata tehnologiilor disruptive si schimbarilor continue

Deciziile recente luate de Dell au scopul de a consolida pozitia de lider a companiei ca furnizor de solutii complete (end-to-end). La nivel global, Dell ajuta 95% din companiile Fortune 500, peste 10 milioane de intreprinderi mici, precum si guvernele din G20 sa navigheze prin tehnologiile disruptive si schimbarile continue ce vor domina urmatoarele decenii.

In ultimii 5 ani, 18 miliarde de USD au fost investiti pentru a asigura noua directie de dezvoltare Dell, printr-o regandire masiva a modelului de afaceri, restructurare si achizitia a peste 20 de noi companii.4

 In Romania, Dell a pus bazele unui centru de solutii, in cadrul caruia activeaza aproximativ 400 de persoane, ce ofera suport clientilor in 12 limbi. De asemenea, in 2003, a fost deschis un birou de reprezentanta ce acopera Romania, Bulgaria, Moldova si tarile din zona Adriaticii. Centrul local este unul din cele 29 de centre pentru design, solutii si service operate de Dell la nivel mondial. Compania are peste 110.000 de angajati in toata lumea.

 

Strategia Dell se concentreaza pe principalele preocupari ale clientilor si vine in intampinarea nevoilor in crestere ale acestora in privinta noilor tehnologii, a volumului mare de stocare, securitate si service rapid.

Server Room at the Dell Executive Briefing Center

Strategia noastra tine cont de imperativele clientilor si ne aliniem afacerea in functie de perspectivele si punctele dureroase ale clientilor: Tranformare, Conectare, Informare si Protectie. Acestea sunt zonele ce necesita rezolvare pentru a putea fi obtinuta reusita”- au explicat oficialii Dell.

 

Pentru a-si asigura implementarea accelerata strategiei, Dell va cauta sa-si extinda capacitatea solutiilor si serviciilor dedicate companiilor prin investitii in cercetare si dezvoltare, precum si prin continuarea achizitiilor.Employee Leaving PowerEdge Data Center

Astazi, 65% din membrii echipei Dell se concentreaza pe dezvoltarea si oferirea catre clienti a unor solutii scalabile, ce reprezinta un standard in industrie, precum servere, stocare si retelistica.

Ca o a doua directie de investitie, Dell se va concentra pe asigurarea unei experiente cat mai largi si tot mai simplificate a clientului in procesul livrarii, vizand prin acest demers intregul segment de clienti, de la consumator, la cele mai mari organizatii.

 

A treia zona de investitii va viza largirea prezentei companiei si intarirea capacitatii sale de a concura pe pietele emergente din intreaga lume.

 

In al patrulea rand, vom continua sa investim in pietele noastre in expansiune din zona PC, de tablete si virtual computing. In ciuda recentelor scaderi ale cererii din segmentul PC la nivel global, cresterea concurentiala continua din acest sector este esentiala pentru compania noastra si vom continua sa investim in aceasta piata importanta”, au adaugat oficialii Dell.

A cincea directie de dezvoltare va fi investitia in echipe de vanzari si in extinderea canalelor in parteneriat.

 

Recenta re-pozitionare strategica a Dell vine in urma procesului de delistare de pe bursa de anul trecut si de reintoarcere a sa la statutul de companie privata. Dell a fost fondata in 1984 de Michael Dell cu scopul de a oferi tuturor un acces mai usor la tehnologie si de a oferi puterea de a realiza mai mult, misiune ce ramane idealul calauzitor al echipei Dell.

 Bucuresti, 26 iunie 2014 – Dell

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.