Sony lanseaza Alpha 77 II, camera foto cu sistem auto-focus revolutionar, in 79 de puncte


A77 II__front

  • Noua camera cu montura A dispune de cel mai avansat sistem de detectie a fazei AF[i] – in 79 de puncte[ii], cu 15 puncte in cruce
  • Tehnologie cu oglinda translucida pentru un auto-focus rapid si inteligent, o rafala cu pana la 12 cadre pe secunda si inregistrari video full HD la 60p[iii]
  • Senzor de imagine Exmor™ CMOS de 24.3 megapixeli[iv] cu o paleta ISO de 100-25600
  • Vizor electronic XGA OLED Tru-Finder si ecran LCD cu trei puncte de rotatie
  • Body robust din magneziu, rezistent la praf si umezeala
  • Procesor BIONZ X pentru fotografii la calitate profesionala si inregistrari Full HD la 50p
  • Conectivitate NFC/Wi-Fi pentru control de la distanta prin smartphone si partajare rapida pe retelele de socializare cu ajutorul functiei One-touch

 

 

Noua camera Sony α77 II pastreaza precizia focusului, indiferent ca trebuie sa surprinda scene foarte dinamice pe terenul de sport sau miscarea aripilor unei pasari.

 

 

Sony A77II LCDAvand la baza functiile apreciate de utilizatorii camerelor α77 si α700, modelul α77 II ofera pasionatilor de fotografie imbunatatiri considerabile ale imaginilor, dar si siguranta utilizarii camerei in conditii dificile, datorita body-ului rezistent la intemperii.

 

Calitatea imaginilor a fost imbunatatita, iar sensibilitatea este mai ridicata cu 20% fata de cea a modelului α77, astfel incat fotografiile sau inregistrarile video sa redea fara cusur cele mai fine detalii, chiar si in scenele cu lumina redusa.

 

 

 

Noua generatie a sistemului AF cu detectia fazei in 79 de puncte

 

In premiera, modelul α77 II dispune de 79 de puncte de detectie a auto-focusului, inclusiv 15 puncte in cruce plasate in zona cea mai des utilizata a senzorului. Acest lucru ajuta la focalizarea foarte precisa, chiar si in situatiile in care focalizarea trebuie sa urmareasca subiecte pe verticala.

 

Totodata, exista un punct dedicat de auto-focus plasat orizontal in centrul senzorului, care permite o deschidere a diafragmei pana la F2.8, asigurand precizia focusului atunci cand sunt folosite obiective luminoase. Sistemul AF are performante imbunatatite in conditii de iluminare scazuta, fixand cu precizie subiectii in scene cu luminozitatea sub EV-2 (ISO 100), nivel ce pune probleme chiar si ochiului uman.

 

 

 

O cantitate impresionanta de date provenind de la cele 79 de puncte de focus este procesata de algoritmul AF imbunatatit. Acesta poate intui urmatoarea miscare a subiectului analizand datele preluate de sistemul AF si cele despre pozitia subiectului. Precizia sistemul de auto-focus este imbuntatita prin folosirea setarii Lock-on AF, ce recunoaste subiectul dupa culori si pozitia in scena incadrata.

 

 

 

Tehnologia cu oglinda translucida sporeste claritatea focusului, atat in fotografiere, cat si pentru scenele filmate. Sistemul mentine focusul pe subiect chiar si atunci cand prin cadru trece un obiect in miscare.

 

 

In modul Expanded Flexible Spot, camera mentine focusul chiar si atunci cand subiectul iese din cadru, prin activarea a opt puncte AF ambientale care recunosc subiectul. Modul AF-C creste substantial performanta auto-focusului pentru subiecti in miscare.

 

 

Modul Lock-on AF permite utilizatorilor sa selecteze unul din cele patru zone de auto-focus – Wide, Zone, Flexible Spot sau Expanded Flexible Spot. Odata ce subiectul este identificat, camera mentine focusul atata timp cat declansatorul este pe jumatate apasat. Daca subiectul se misca sau este schimbata incadratura, camera selecteaza in mod automat unul din cele 79 de puncte de auto-focus. Atunci cand subiectul se misca prea repede, modul Expanded Flexible Spot este combinat cu Lock-on AF pentru imbunatatirea detectiei.

 

 

Pentru un control mai bun, rapiditatea cu care este urmarit subiectul poate fi ajustata in cinci pasi simpli, cand este utilizat modul de fotografiere AF – C. Atunci cand miscarea subiectului in cadru este predictibila, o setare cu sensibilitate redusa scade riscul schimbarii focusului atunci cand un obiect intra in cadru, iar setarile de sensibilitate ridicata sunt ideale atunci cand fotograful urmareste subiecti diferiti plasati la distante diferite.

 

 

O alta functie noua este Eye AF care detecteaza si focuseaza cu precizie ochii subiectilor pentru realizarea portretelor sau imaginilor de grup. AF Range Control permite utilizatorului sa limiteze focusul la o anumita zona, cu cinci setari diferite ale timpului de focus.

 

 

 

 

Senzor de imagine Exmor™ CMOS de 24.3 megapixeli cu sensibilitate crescuta

 

Dovada expertizei Sony in fotografie, senzorul de imagine Exmor™ CMOS de 24.3 megapixeli este dotat cu aceeasi tehnologie care elimina spatiile dintre pixelii adiacenti ca in cazul α7R si α6000. Acesta ofera o sensibilitate cu 20% mai mare fata de senzorul de imagine existent in modelele precedente, fara a sacrifica insa numarul de pixeli. Astfel, imaginile obtinute cu ajutorul α77 II sunt bogate in detalii si au un zgomot redus al imaginii, la valori ISO cuprinse intre 100 si 25600.

 

 

Senzorul este completat de acelasi procesor de imagine BIONZ X incorporat in α7 si α7R, care este de trei ori mai rapid in comparatie cu modelele anterioare, fiind special optimizat pentru α77 II. Mai mult, acesta este ideal atat pentru obtinerea unor imagini statice impresionante, cat si filmarilor Full HD, multumita functiilor de reproducere a detaliilor, reducerea difractiei si a zgomotului in functie de zona.

 

 

Fotografiere continua de pana la 60 de imagini la rezolutie completa, cu viteza de pana la 12cps

 

α77 II ofera posibilitatea fotografierii in rafala pana la 60 de imagini in format JPEG la rezolutie completa, cu o viteza de maximum 12cps (in modul Continuous Advance Priority AE).

 

 

A77 II_videoVizualizare a fotografiilor prin vizorul electronic OLED Tru-Finder si ecranul LCD rabatabil in 3 directii

 

Incadrarea si focalizarea sunt realizate cu usurinta cu ajutorul vizorului electronic XGA OLED Tru-Finder™ cu rezolutie de 236.000 de puncte. Contrastul de trei ori mai mare[v] al acestuia asigura o reproducere fidela a cadrului surprins, ce permite pasionatilor sa ajusteze efectele, focalizarea, timpul de expunere, precum si alte setari, inainte de apasarea declansatorului. Mai mult, unghiul larg de vizualizare, posibilitatea de a vedea compozitia chiar si fara a lipi ochiul de vizor, precum si afisarea mai multor setari de luminozitate si controlul temperaturii, ofera fotografilor o previzualizare fidela a rezultatului final.

 

 

 

Asemenea modelului α99, noul α77 II este dotat cu un ecran LCD Xtra Fine tip 3.0 (7,5 cm), cu trei puncte de rotatie, a carui flexibilitate creativa ofera libertate totala utilizatorilor: fotografiere din orice unghi, de tip portret sau peisaj, cu trepied sau chiar fara.

 

 

 

Tehnologia WhiteMagic imbunatateste semnificativ vizualizarea imaginilor pe ecran, chiar si in momentele cu luminozitate ridicata.

 

 

Control absolut prin intermediul butoanelor personalizabile

 

Asemenea modelului α77, butoanele de control frontale si cele din spate permit ajustari intuitive in timpul incadrarii subiectului prin vizorul electronic, iar optiunile de personalizare a acestora ofera un total de 51 de functii ce pot fi atribuite celor 11 butoane. Mai mult, utilizatorii pot stoca in memoria camerelor foto pana la 3 tipuri de setari personalizate, usor accesibile prin intermediul selectorului de control, iar schimbarea accidentala a setarilor poate fi prevenita cu ajutorul functie de blocare a modului de fotografiere, asemenea optiunii existente in cazul modelului α99.

 

 

Rezistenta sporita, ideala pentru entuziasti

 

Cu un corp construit dintr-un aliaj de magneziu, α77 II este proiectat astfel incat sa reziste uzurii zilnice, fara a sacrifica insa confortul in utilizare, asigurat prin intermediul unui grip de dimeniuni mari, foarte bine conturat. De asemenea, sigiliile din jurul butoanelor camerei si protectia intrarilor formata din 2 straturi de material ofera modelului rezistenta sporita la praf si umezeala. In completare, diafragma camerei este omologata pentru un numar de 150.000 de activari.

 

 

Filmare in stil pro, cu autofocus continuu

 

Camera foto Sony α77 II poate inregistra Full HD 60p si 24p in format AVCHD 2.0. Asemenea fotografierii, tehnologia cu oglinda translucida permite utilizatorilor activarea autofocusului continuu cu detectia fazei, asigurand urmarirea fidela a subiectului in timpul filmarilor. Suita de functii avansate, ideala pentru cameramanii profesionisti, include ajustarea sensibilitatii autofocusului pe 3 niveluri, functia Zebra, precum si posibilitatea vizualizarii nivelului de sunet. Mai mult, iesirea HDMI ofera posibilitatea de a urmari inregistrarile pe un monitor extern si de a transfera materialul video pe un dispozitiv extern de stocare, fara a mai fi nevoie de comprimarea acestuia.

 

 

Conexiune wireless ”one-touch” si control prin intermediul smartphone-ului

 

Conexiunea Wi-Fi integrata permite conectarea printr-o singura atingere cu telefoanele si tabletele Xperia™ sau cu orice smartphone si tableta Android compatibile NFC, precum si cu laptopurile din gama VAIO. Cu optiunea Smart Remote Control, camera foto poate fi conectata imediat la un dispozitiv mobil pentru a vizualiza fotografiile sau pentru a controla aparatul de la distanta.

 

 

Obiective si accesorii

 

Gama de 32 de obiective cu montura A disponibile pentru camera foto a77 II acopera toate distantele focale, de la wide la telefoto.

 

 

Printre modelele compatibile se numara atat obiective G, cat si ZEISS®, capabile sa ofere cele mai bune imagini, alaturi de lentilele Sony STF (Smooth Trans Focus), ideale pentru a surprinde un efect bokeh extraordinar. Obiectivele premium de tip G includ lentile asferice, sticla ED (Extra-low Dispersion), precum si un strat Nano AR, alaturi de un numar coniderabil de tehnologii optice Sony, ce contribuie la capturarea unor imagini la rezolutii mari, permitand in acelasi timp obtinerea unui efect bokeh impresionant.

 

 

Obiectivele ZEISS®, nume consacrat in domeniul fotografiei, sunt realizate in colaborare cu Sony si ofera un contrast puternic si rezolutie crescuta, elemente care se regasesc in fiecare imagine realizata cu ajutorul acestui tip de obiectiv.

 

 

De asemenea, manerul optional VG-C77AM sporeste operabilitatea camerei foto si faciliteaza fotografierea pe verticala.

 

 

Aplicatia α Library

 

Sony lanseaza de asemenea o aplicatie noua pentru posesorii de tablete, numita “α Library”, care este disponibila pentru descarcare in App Store si Google Play. Aceasta ofera utilizatorilor informatii si sfaturi despre fotografierea in diverse situatii, recomandand obiectivele si accesoriile ideale pentru fiecare scenariu.

 

 

Camera digitala Sony α77 II cu obiective interschimbabile cu montura A va fi pusa in vanzare din vara anului 2014.

 

 Specificatii tehnice α77 II

 

 

Caracteristici ILCA-77 II
Tip Camera foto digitala cu lentile interschimbabile si blit incorporat
Compatibilitatea obiectivelor Obiective Sony cu montura A, functioneaza cu modelele compatibile Minolta/Konica Minolta
Senzor de imagine Tip APS-C (23.5 x 15.6mm), senzor “Exmor” CMOS filtru de culoare cu 24.3 megapixeli efectivi
Numar de pixeli (efectivi) Aproximativ 24.3 megapixeli
Procesor BIONZ X™
Tipuri de imagine RAW / RAW si JPEG / JPEG Extra fine / JPEG Fine / JPEG Standard
Sistem de focus Tip TTL cu detectia fazei AF
Puncte de focus 79 de puncte (15 puncte in cruce) senzor central F2.8
Sensibilitate EV -2 ta 18 (la echivalent ISO100)
Zona de focus Wide/Zone/Flexible Spot/Expanded Flexible Spot /Lock-On AF (Wide/Zone/Flexible Spot/Expanded Flexible Spot)
Mod AF O fotografie AF (AF-S), AF Continuu (AF-C), AF Automat (AF-A),Manual Focus Direct
Drive Viteza (aprox., max.) Continuous Advance Priority AE: Maximum 12 cadre pe secunda
Continuous shooting Hi: Maximum 8 cadre pe secunda
Continuous shooting Lo: Maximum 3 care pe secunda
Numarul cadrelor inregistrate* (approx.) [Continuous Advance Priority AE mode] Extra fine: 53 imagini/Fine: 60 imagini/Standard: 64 imagini/RAW si JPEG: 25 imagini/RAW: 26 imagini
[Continuous shooting] Extra fine: 56 imagini/Fine: 75 imagini/Standard: 93 imagini/RAW & JPEG: 26 imagini/RAW: 28 imagini
Sensibilitate ISO Fotografie: ISO100 – 25600 (1/3 EV), (ISO de la valori ISO50 se poate stabili ISO range.)AUTO: ISO 100-25600, pot fi selectate limitele inferioare si superioare

Film: ISO100 – 12800 echivalent (1/3 EV)

AUTO ISO 100-12800 echivalent, pot fi selectate limitele inferioare si superioare

Inregistrare video HD Format de inregistrare: AVCHD 2.0 / MP4Compresie: AVCHD:MPEG-4 AVC/H.264

MP4:MPEG-4 AVC/H.264

Vizor electronic Vizor electronic(2,359,296 pixeli efectivi)XGA OLED, 1.3 cm ( tip0.5), cu 100% acoperire a cadrului, cinci moduri de redare si moduri de afisare cu grila
Ecran LCD 7.5 cm ( tip 3.0) TFT cu tehnologie WhiteMagic. Unghi de inclinare: 150 grade in sus si 180 de grade in jos. Unghi de rotatie: 180 degrees in sensul acelor de ceasornic si 90 de grade de la dreapta la stanga.
Sistem anti-praf Invelis protector pe senzorul de imagine si mecanism de inlocuire a senzorului
Moduri de expunere AUTO (Intelligent Auto/Superior Auto) / Scene Selection / Sweep Panorama / Continuous Advance Priority AE / Movie (P/A/S/M) / Programmed AE / Aperture priority / Shutter-speed priority / Manual / Memory recall (MR1/2/3)
Sistem de evaluare a expunerii 1200-zone evaluative metering
Viteza declansatorului Fotografii: 1/8000 la 30 sec/Bulb;Film: 1/8000 la 1/4 (1/pasi), pana la 1/60 in AUTO mode (pana la 1/30 in mod Auto slow shutter)
Exposure Bracketing Bracket: Cont./Bracket: Single, With 1/3EV, 1/2EV, 2/3EV, 1.0EV, 2.0EV, 3.0EV increments, 3 /5frames
Media Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo / Memory Stick XC-HG Duo / card SD / card SDHC (compatibil UHS-I) / card SDXC (compatibil UHS-I)
Dimensiuni (LxIxG) Aprox. 142.6 mm × 104.2 mm × 80.9 mm
Greutate Aprox. 647g (doar body)Aprox. 726g (cu baterie si card PRO Duo)

 

 

 

[i] La data transmiterii comunicatului de presa. Studiu Sony privind camerele foto digitale cu lentile interschimbabile care dispun de un senzor dedicat de auto-focus cu detecția fazei.

 

[ii] Numarul punctelor de focus utilizat depinde de obiectivul si setarile de fotografiere folosite.

 

[iii] Calitatea setata pe “FINE” si dimensiunea imaginii setata pe “L”.

 

[iv] Numarul aproximativ de megapixeli efectivi.

 

[v] In comparatie cu α77

06 mai 2014, Bucuresti – Sony Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.