Catalyst Romania, fondul de investitii finantat prin JEREMIE, intra in actionariatul Simartis Telecom


DSC02587              Catalyst Romania, cel mai important fond local de private equity pentru crestere si venture capital dedicat Romaniei, care sustine IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media-Telecom (TMT), a preluat un pachet de 23% din actiunile companiei Simartis Telecom prin majorare de capital.

Simartis Telecom este o companie care creeaza si dezvolta propriile produse si servicii pentru operatorii GSM. Produsele sale sunt comercializate la nivel international, cele mai importante fiind Bubble – o solutie inovatoare si eficienta de mobile marketing si X-menu – o platforma de promovare a serviciilor operatorilor GSM.  In 2013, Simartis Telecom a avut venituri de 1,4 milioane euro.DSC02591

Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”,  cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

“Simartis Telecom este o companie dinamica, cu o echipa de management vizionara. Au creat produse inovatoare pentru operatorii internationali de retele mobile, demonstrand ca inteleg piata globala si tendintele ei. Vom sustine dezvoltarea companiei in mod activ, prin finantarea planurilor de afaceri si expertiza la nivel de strategie si management”, a declarat Daniel Lynch, Director Catalyst Romania.

DSC02592“Parteneriatul cu Catalyst ne va ajuta sa devenim un competitor global. In perioada urmatoare avem planuri ambitioase privind dezvoltarea fortei de vanzari si suport pe plan international si promovarea solutiilor noastre. Vrem sa crestem capacitatea de a livra simultan catre clienti multipli si sa ii ajutam sa beneficieze rapid de solutiile noastre.Toate acestea presupun si o redefinire a modelului de business, iar expertiza pusa la dispozitie de Catalyst este esentiala in acest sens”, a completat Razvan Ionescu, CEO Simartis Telecom.

“Suntem incantati ca am devenit parteneri ai Simartis Telecom, fapt ce demonstreaza implicarea noastra in sectorul tehnologiei in Romania. Evaluam in mod activ mai multe oportunitati pe piata locala si urmarim construirea unui portofoliu puternic de companii lider in domeniul tehnologiei din Romania”, a adaugat Mihai Sfintescu, Team Leader Catalyst Romania.

„Fondul European de Investitii are bucuria sa sprijine din nou, prin initiativa JEREMIE, finantata cu fonduri structurale ale Romaniei, o companie tanara si inovatoare, lider local in solutii mobile, in drumul spre expansiune internationala. Astfel de investitii dovedesc nu doar ca private equity reprezinta o solutie viabila pentru finantarea IMM-urilor in timpul unei crize economice, dar si ca utilizarea fondurilor structurale in forma instrumenelor financiare poate fi una dintre contributiile cheie la cresterea economica viitoare”, a declarat Hubert Cottogni, Deputy Director si Head of Regional Business Development din cadrul FEI.

Catalyst Romania finanteaza, cu investitii cuprinse intre 200.000 EUR si 2 mil. EUR, IMM-uri autohtone care activeaza in special in domeniile TMT.  Alaturi de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investitii in fond si BT Asset Management (BTAM), companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum si alti investitori privati. Fondul este administrat de catre 3TS Capital Partners (www.3tscapital.com), una dintre cele mai importante companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est.

18 Martie 2014, Bucuresti – Catalyst Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.