Intel lanseaza gama de procesoare Intel Xeon E7 v2


Intel Xeon E7 v2 (1)

Intel accelereaza urmatoarea faza a Big Data Intelligence:

analiza in timp real

 

Gama de procesoare Intel® Xeon® E7 v2 ofera cea mai avansata

tehnologie pentru analiza in-memory, pentru a accelera evolutia businessului

  • Intel lanseaza gama de procesoare Intel® Xeon® E7 v2 dedicata misiunilor critice de calcul, beneficiind de cea mai mare memorie din industrie1 pentru analiza rapida a seturilor mari de date si livrarea de analize in timp real;
  • Noua gama de procesoare Intel Xeon ofera o performanta cu 80% mai mare si un cost de proprietate cu 80% mai mic fata de celelalte arhitecturi RISC2;
  • Noile procesoare ating de doua ori performanta medie si au o latime de banda I/O de patru ori mai mare fata de generatiile anterioare.

Intel Xeon E7 v2 (2)Pentru a ajuta companiile din mai multe industrii – de la retail la sanatate si de la cea bancara la transporturi – sa isi eficientizeze activitatea, Intel Corporation a lansat gama de procesoare Intel® Xeon® E7 v2.

Analiza le permite companiilor sa ia decizii care imbunatatesc rezultatele. Noua gama de procesoare Intel Xeon E7 v2 ofera noi capabilitati de procesare si analiza a volumelor mari de date pentru a avea acces la informatii care nu erau accesibile pana acum.

“Organizatiile care folosesc datele pentru a accelera perspectiva de business vor avea un avantaj enorm in aceasta economie”, a declarat Diane Bryant, Senior Vice President si General Manager al Data Center Group, Intel. “Performanta avansata, capacitatea memoriei si fiabilitatea procesoarelor din gama Intel Xeon E7 v2 permit companiilor de IT sa analizeze in timp real volume mari de date, sa capitalizeze tendintele, creeze noi servicii si sa ofere noi oportunitati de business”, a adaugat ea.

Big data si Internet of Things (IoT) ofera oportunitati foarte mari pentru multe organizatii care creeaza servicii generatoare de venit in baza informatiilor pe care le obtin. Tehnologia centrata pe big data si serviciile de piata sunt asteptate sa creasca cu 27% pe an pana in 2017, cand vor atinge 32,4 miliarde de dolari5. Un important motor al acestei cresteri este volumul mare de date de la dispozitivele conectate care alcatuiesc Internet of Things (IoT), estimate sa ajunga la 30 de miliarde de unitati pana in 20204. Investitiile in cele mai performante tehnologii si solutii de analiza pot oferi reduceri semnificative de costuri. De exemplu, organizatia de IT a Intel estimeaza reduceri de costuri si venituri mai mari de aproape jumatate de miliard de dolari prin folosirea solutiilor de analiza pana in 2016.

Procesarea Big Data si capabilitatile de analiza

Noua gama de procesoare Intel Xeon E7 v2 a triplat capacitatea memoriei generatiilor anterioare de procesoare, permitand o analiza mai rapida si mai detaliata a datelor. Analiza in-memory ajuta la analizarea unui intreg set de date din memoria sistemului, precum intreaga baza de date cu clientii unei companii, fata de cea traditionala de pe hard disk drivere. Aceasta metoda devine tot mai populara datorita nevoii tot mai mari de analiza complexa. Compania de analiza Gartner estimeaza ca 35%6 dintre companiile mijlocii si mari vor adopta un astfel de tip de analiza pana in 2015, fata de 10% in 2012. Compania estimeaza ca minim 50% dintre primele 2000 de companii ale lumii vor folosi computingul in-memory pentru a oferi beneficii suplimentare de la investitiile in solutii de tipul enterprise resource planning (ERP).

eBay, unul dintre cele mai importante magazine online din lume, opereaza volume de date de peste 50 petabytes (PB) pentru 100 de milioane de utilizatori. In baza testelor initiale ale noilor procesoare Intel Xeon E7 v2 si a software-ului de analiza in-memory SAP’s HANA*, eBay a avut o mai mare performanta7 si intelegere a unor volume mari de date, care vor ajuta la dezvoltarea de oportunitati aducatoare de venit clientilor companiei.

Construit pentru servere cu pana la 32 de socket-uri8, cu configuratii care suporta pana la 15 nuclee de procesare si memorii de pana la 1,5 terabytes (TB) per socket, noua gama de procesoare atinge de doua ori performanta medie a generatiilor anterioare3. Aceste imbunatatiri ajuta companiile sa ruleze aplicatii esentiale inclusiv business support systems (BSS), customer relationship management (CRM) si ERP pentru a opera mai eficient, la costuri mai mici si cu timp de raspuns mai mic2. De exemplu, o echipa de vanzari care beneficiaza de aceste capabilitati, poate maximiza venitul prin identificarea momentului potrivit pentru a vinde un produs, sau o companie petroliera poate prezice mai bine cand platformele sale au nevoie de mentenanta preventiva.

Pentru a reduce blocajele de date, gama de procesoare Intel Xeon Processor E7 v2 dispune de Intel® Integrated I/O, Intel® Data Direct I/O si suport pentru PCIe 3.0*, avand o latime de banda de I/O de patru ori mai mare comparativ cu generatiile anterioare9 si ofera capacitate mai mare de stocare si conectivitate la retea.

Uptime-ul sistemului si fiabilitatea sunt esentiale pentru aplicatiile critice. Gama de procesoare Intel Xeon Processor E7 v2 continua traditia Intel de a oferi cea mai buna fiabilitate si disponibilitate. Tehnologia Intel® Run Sure10 este construita pentru solutii “five nines” (care raman operationale 99,999% din timp) esentiale pentru datele critice pentru business prin reducerea frecventei si a costurilor downtime-ului estimate sau nu.

Sustinere din partea industriei

Incepand cu 18 februarie 21 de producatori de sisteme din lume vor anunta peste 40 de platforme bazate pe gama de procesoare Intel Xeon E7 v2. Printre acestia se numara Asus*, Bull*, Cisco*, Dell*, EMC*, Fujitsu*, Hitachi*, HP*, Huawei*, IBM*, Inspur*, Lenovo*, NEC*, Oracle*, PowerLeader*, Quanta*, SGI*, Sugon*, Supermicro*, Unisys* si ZTE*. Numerosi producatori de software de analiza suporta, de asemenea, proceoarele Intel Xeon E7 v2, incluzand Altibase*, IBM*, Microsoft*, Oracle*, Pivotal*, QlikView*, Red Hat*, SAP*, SAS*, Software AG*, Splunk*, Sungard*, Teradata*, TongTech*, Vertica* si YonYou*.

* Alte nume si brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor parti.

1. Gama de procesoare Intel Xeon E7 v2 ofera cea mai mare memorie, de 1,5 TB per socket fata de 1 TB per socket oferita de

arhitecturi alternative, bazata pe specificatii publicate

2. Pana la 80% leadership de performanta pe Intel Xeon E7 v2 pe IBM Power* 7+ la un cost de proprietate de aproape 80% mai mic, bazat pe rezultatele Intel SPECint*_rate_base2006 si pret comparativ cu un server cu 4 socket-uri folosind procesor Intel® Xeon® E7-4890 v2 (37,5M Cache, 2,8 GHz,  15nuclee) la 750 IBM POWER* folosind POWER7+ (80M Cache, 4,0 GHz, 8-nuclee) in decembrie 2013

3. Aproape dublu media performantei generale bazata pe sase volume de lucru standard in industrie. Configuratie: server cu 4 socket-uri bazate pe procesorul Intel® Xeon® E7-4890 v2 (procesor nou) versus E7-4870 (procesor din generatia anterioara). Mai multe despre performanta Xeon E7 v2 gasiti la http://www.intel.com/content/www/us/en/benchmarks/server/xeon-e7-summary.html

4. Sursa: IDC WW Big Data Technology and Services 2013-2017 Forecast, Doc #244979, decembrie 2013

5. Sursa: IDC Market Analysis Perspective: Worldwide Enterprise Servers, 2013 — Technology Market, Doc #245080

6. Sursa: Gartner “Top Technology Trends, 2013: In-Memory Computing Aims at Mainstream Adoption”

7. Testele rezultatelor eBay nu sunt facute publice, dar rezultatele observate se potrivesc cu cele interne ale Intel din noiembrie

2013, care arata o perfomanta de doua ori mai mare in baza configuratiilor: Baseline 1.0x: chipset Intel E7505 folosind patru

procesoare Intel Xeon E7-4870 (4P/10C/20T, 2,4GHz) cu memorie DDR3-1066 256GB. Sursa: Intel Technical Report #1347.

New Generation 2x: Chipset Intel C606J folosind patru procesoare Intel Xeon E7-4890 v2 (4P/15C/30T, 2.8GHz) cu memorie

DDR3-1333 512GB.  Sursa: Intel Technical Report #1347.

8. Necesita controller node (disponibil la partile terte)

9. Latime de banda I/O de pana la 4 ori mai mare, este bazata pe estimarile interne ale Intel pe o latime de banda care ruleaza pe testul 1R1W al performantei procesorului Intel Xeon E7-4890 v2 normalizate in ciuda imbunatatirilor procesorului Intel Xeon E7-4870.

10. Niciun computer nu poate oferi fiabilitate si disponibilitate absolute. Necesita un procesor Intel® Xeon® E7-8800/4800/2800 v2 sau un sistem bazat pe Intel® Itanium® 9500 (sau generatii avansate ale acestuia). Fiabilitatea este disponibila pe anumite procesoare Intel®, care ar putea necesita software suplimentar, hardware, servicii si conexiune la Internet. Rezultatele pot varia in functie de configuratie. Consultati producatorul de sistem pentru mai multe detalii.

SANTA CLARA, California, 19 februarie 2014 – Intel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.