KLM introduce plata prin Facebook si Twitter


500_socialpayment_1Compania regala olandeza KLM este prima companie aeriana care introduce un sistem ce permite pasagerilor sa efectueze plati prin intermediul Facebook si Twitter. Acestia pot sa isi rezerve biletul, sa si-l schimbe, sa isi rezerve locul in avion sau sa opteze pentru bagaj suplimentar, platind pentru toate acestea prin retelele sociale mentionate.

Pana acum, clientii care faceau solicitari de bilete prin Social Media puteau plati pentru biletele de avion selectionate doar prin telefon. Prin metoda noua introdusa de KLM, contactul cu pasagerii se face exclusiv prin canalul social media pe care l-au folosit (Facebook, Twitter).

Cum functioneaza?

500_socialpayment_2

KLM, prin pagina sa de Facebook globala (https://www.facebook.com/KLM), trimite un link clientului printr-un mesaj privat pe Facebook sau Twitter. Apoi, acesta isi poate alege metoda de plata pentru a completa tranzactia. Agentul Social Media KLM responsabil primeste un mesaj prin care este informat ca plata a fost efectuata, iar clientul primeste o confirmare a platii.

Social Media KLM

KLM ofera asistenta 24 de ore, 7 zile din 7, in 10 limbi straine, pe Twitter si Facebook  urmand ca acest serviciu sa se extinda si sa includa si Google+.

Cei 130 de agenti Social Media KLM raspund la aproximativ 35 000 de intrebari pe Facebook si Twitter in fiecare saptamana. Numarul de fani ai paginii de Facebook KLM depaseste 5 milioane, facand astfel din KLM compania aeriana cu cei mai multi fani din lume.

De asemenea, KLM are si un serviciu prin care se afiseaza timpul de raspuns pe Facebook, KLM.com si pe Twitter, iar la timpul de raspuns la solicitari este de maxim o ora.

12 februarie, Bucuresti – KLM Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.