Samsung, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, inaugureaza doua clase SMART la Timisoara si Iasi


Smart Classroom Carmen Sylva Timisoara 1Elevii liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara si cei ai Colegiului „Costache Negruzzi” din Iasi au la dispozitie tehnologie de ultima generatie si continut digital adaptat curriculumului scolar

Samsung Electronics Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, inaugureaza, la inceputul acestei saptamani, doua noi clase digitale pentru elevii liceului Pedagogic „Carmen Sylva” (Timisoara, 10 februarie) si pentru elevii care studiaza in cadrul Colegiului „Costache Negruzzi” (Iasi, 11 februarie). Cele doua noi clase digitale fac parte din proiectul „Smart Classroom”, initiat anul trecut. Prima clasa SMART a fost deschisa in cadrul Scolii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din Bucuresti, in septembrie anul trecut.

 

„Ne bucuram ca, impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale, am inaugurat trei clase digitale in România. Traim intr-o lume tot mai digitala, in care tehnologia are un rol important, mai ales in domeniul educatiei. Este si motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem sa contribuim la dezvoltarea abilitatilor digitale ale tinerilor, atât de necesare pentru job-urile de astazi si maine. Acestia vor putea studia utilizând tehnologie de ultima generatie si vor putea accesa continut interactiv, util in pregatirea lor profesionala”, a declarat Mihaela Stanoiu, Responsabil CSR in cadrul Samsung Electronics Romania.

Mihaela StanoiuSmart Classroom este un proiect care ofera o solutie digitala de invatare completa care include atât suport hardware si software, cât si continut digital, adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. In clasa digitala, care a fost dotata cu 31 de tablete Samsung GALAXY Note 10.1, un E-Board, un Smart TV si doua laptop-uri, elevii (de clasa a XI-a si a XII-a) vor putea studia cursul optional „Succesul profesional”. Cursul a fost dezvoltat de catre Junior Achievement, iar digitalizarea sa in format HTML a fost facuta de Read Forward.

 

Proiectul presupune crearea unei clase utilate complet cu tehnologie de ultima generatie in materie de tablete, E-Board-uri, Smart TV si laptop-uri. In plus, proiectul Smart Classroom faciliteaza comunicarea in timp real dintre profesori si elevi si incurajeaza schimbul de experienta cu alte licee, printr-o platforma cloud.

 

Smart Classroom Carmen Sylva Timisoara 2Samsung Electronics Romania si Ministerul Educatiei Nationale au semnat in luna iunie 2013 un parteneriat pentru amenajarea unor sali de clasa Smart in liceele din Bucuresti, Timisoara si Iasi cu echipamente IT de ultima generatie. In anul 2013, a fost inaugurata prima clasa SMART pentru Scoala Comerciala Superioara „Nicolae Kretzulescu” din Bucuresti. Anul acesta, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a doua noi clase de acest fel – la Timisoara (10 februarie, in cadrul liceului Pedagogic „Carmen Silva”) si la Iasi (11 februarie, in cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”). Pentru a desemna liceul care sa beneficieze de o clasa digitala, elevii timisoreni si ieseni au fost provocati sa-si dovedeasca creativitatea si abilitatile digitale printr-un material video de doua minute, in care sa arate de ce liceul lor merita sa beneficieze de o solutie completa destinata invatamantului digital – Smart Classroom.

Bucuresti, 10 februarie – Samsung Electronics Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.