Lenovo pregateste preluarea diviziei de servere x86 de la IBM


ibmlenovologosLenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) si IBM (NYSE: IBM) au semnat un acord final prin care Lenovo pregateste achizitionarea diviziei de servere IBM x86. Tranzactia include serverele si sistemele de interconectare System x, BladeCenter si Flex System, sistemele integrate Flex x86, serverele si software-ul asociat NeXtScale si iDataPlex, operatiuni de retelistica si mentenanta. Pretul achizitiei este de aproximativ 2,3 miliarde USD, din care aproximativ doua miliarde USD vor fi platiti in numerar iar restul in titluri Lenovo.

 

IBM va pastra sistemele mainframe System, Power Systems, Storage Systems, serverele Flex Power si aplicatiile PureApplication si PureData.

Acordul se bazeaza pe o colaborare de lunga durata inceputa in 2005, cand Lenovo a preluat divizia de PC-uri a IBM, care a inclus linia ThinkPad. De atunci cele doua companii au continuat sa colaboreze in mai multe domenii de business.

 

IBM va continua sa isi dezvolte portofoliul de software Windows si Linux pentru platforma x86. IBM este un dezvoltator software de prim nivel pentru severe x86, cu un portofoliu de mii de produse si zeci de mii de profesionisti in software si servicii, care construiesc aplicatii pentru sistemele x86.

 

Lenovo si IBM intentioneaza sa dezvolte un parteneriat strategic care va include un acord global pentru OEM si reselleri, privind vanzarea sistemelor IBM entry-level si midrange precum sistemele de stocare pe disc Storwize, de stocare pe banda, software General Parallel File System, gama SmartCloud Entry si elemente ale portofoliului de software IBM pentru sisteme, inclusiv solutiile Systems Director si Platform Computing.

 

In urma tranzactiei, Lenovo va prelua operatiunile de servicii pentru clienti si pe cele de mentenanta. IBM va continua sa livreze mentenanta in numele Lenovo pentru o perioada extinsa de timp, astfel incat schimbarile in suportul oferit clientilor vor fi minime.

 

Aproximativ 7.500 angajati IBM din intreaga lume, inclusiv cei aflati in centre importante precum Raleigh, Shanghai, Shenzhen si Taipei ar urma sa fie angajati de Lenovo.

 

Acordul are loc dupa anunturile recente facute de IBM, potrivit carora va investi peste 1 miliard USD in noul IBM Watson Group si alti 1,2 miliarde USD pentru a-si extinde prezenta globala in domeniul cloud prin cele 40 de centre de date din 15 tari aflate pe cinci continente.

 

“Aceasta achizitie demonstreaza dorinta noastra de a investi in afaceri care pot sustine si stimula cresterea profitabila, extinzand strategia PC+ urmarita de Lenovo,” a declarat Yang Yuanqing, presedinte si CEO  Lenovo. “Prin strategia potrivita, o executie exceptionala, inovare continua si o implicare clara in industria x86, avem incredere ca putem creste acest business cu succes pe termen lung, asa cum am facut si cu business-ul nostru global in segmentul PC-urilor.”

 

“Aceasta tranzactie permite IBM sa se concentreze pe inovatii software si de sistem care aduc noi tipuri de valoare unor zone strategice de business, precum cognitive computing, Big Data si cloud,” a declarat Steve Mills, Senior Vice President si Group Executive, IBM Software and Systems. “IBM are un istoric dovedit al inovarii si transformarii care ne-a permis sa cream solutii foarte apreciate de catre clientii nostri.”

 

Tranzactia este supusa satisfacerii unor reglementari, conditii si aprobari. Situatii similare vor avea loc conform conditiilor, acordurilor, proceselor informative si de consultare aplicabile in alte tari.

 

In timp ce tranzactia este semnata, ambele companii se asteapta sa nu existe schimbari in propriile operatiuni independente curente din segmentul de servere, inclusiv in serviciile oferite clientilor si disponibilitatea produselor.

Research Triangle Park, North Carolina, Armonk, New York –  23 ianuarie 2014 – Lenovo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.