CEO-ul Intel prezinta produse, initiative si colaborari pentru experiente mai captivante, intuitive si dispozitive cu securitate crescuta


Intel Edison (2)CEO-ul Intel Corporation Brian Krzanich a prezentat mai multe produse, initiative si relatii strategice care au drept scop accelerarea inovatiei pentru o gama larga de dispozitive, de la cele mobile la cele purtabile, precum si in rândul dezvoltatorilor. Krzanich a facut aceste anunturi in cadrul discursului sau de la International Consumer Electronics Show, târg care are loc in aceasta saptamâna la Las Vegas.

 

In cadrul discursului, Krzanich a discutat despre cum computingul se schimba si cum este foarte important ca securitatea sa fie inclusa in toate dispozitivele. Lumea intra intr-o epoca a computingului integrat definit nu doar de dispozitiv, ci si de integrarea tehnologiei in vietile oamenilor pentru a le oferi o noua utilitate si valoare. CEO-ul Intel a prezentat mai multe tehnologii pe care Intel le va lansa in acest an. Spre exemplu, compania va lansa tehnologia  Intel® RealSense™, care aduce functii intuitive dispozitivelor.Brian Krzanich

 

CEO-ul Intel a discutat si despre doua teme importante care umbresc industria de electronice: securitatea datelor si a dispozitivelor si conflictul legat de resursele minerale din Republica Democrata Congo. El a declarat ca mineralele folosite la producerea microprocesoarelor Intel nu sunt din zone de conflict, conform verificarilor directe si a auditurilor facute de organizatii independente.

 

“In urma cu doi ani le-am spus colegilor ca avem nevoie de un angajament puternic pentru a arata ca metalele folosite la microprocesoarele noaste nu sunt din zone de conflict”, a declarat Krzanich. “Am simtit obligatia de a implementa schimbari in lantul de distributie pentru a ne asigura ca business-ul nostru nu finanteaza atrocitatile umane din Republica Democrata Congo. Desi acest lucru este stabilit, este doar inceputul. Vom continua sa rezolvam situatiile imediat ce vor fi identificate”, a adaugat el.

 

Headset inteligent IntelDispozitive purtabile cu Intel Inside

Krzanich a declarat ca Intel continua sa dezvolte o serie de produse si initiative, cu scopul de a accelera inovatia in randul dispozitivelor purtabile. Abordarea Intel fata de viitoarea evolutie a computingului este de a crea designuri de referinta ale dispozitivelor si platforme pentru a-i ajuta pe utilizatori sa dezvolte produse purtabile, potrivit lui.

 

CEO-ul Intel a prezentat mai multe dispozitive purtabile de referinta, printre care casti care ofera informatii biometrice si de fitness, un headset inteligent cu care utilizatorul poate interactiona si poate fi integrat cu tehnologiile de asistenta personala deja existente, pentru experiente mai intuitive, dar si un incarcator wireless cu un design special.

 

CEO-ul Intel a anuntat colaborari cu Barneys New York*, Consiliul Designerilor de Moda din America* si Opening Ceremony* pentru a explora si aduce pe piata tehnologie purtabila inteligenta si pentru a intari dialogul si cooperarea dintre moda si tehnologie. Krzanich a lansat campania ‘Make it Wearable’, initiativa globala care are drept scop accelerarea creativitatii si a inovatiei in rândul tehnologiei. Initiativa se adreseaza celor mai creative si inteligente minti pentru a gândi modul de extindere a dispozitivelor purtabile si a computingului omniprezent, precum utilizarea, greutatea, forma, autonomia si securitatea.

 

Pe langa dezvoltarea unor designuri de referinta pentru tehnologia purtabila, Intel va oferi mai multe platforme accesibile de dezvoltare. Acestea ii pot ajuta pe utilizatorii individuali si companiile mici sa dezvolte dispozitive purtabile conectate la Internet sau alte produse.

 

Intel Edison (1)Pentru acest lucru, Krzanich a anuntat Intel® Edison, un nou computer bazat pe tehnologia Intel® Quark incorporat intr-un dispozitiv de tip card SD, cu capabilitati wireless si suport pentru o multitudine de  sisteme de operare. De la prototip la productie, Intel® Edison va permite inovatii rapide si dezvoltare de produs pentru multi inventatori, antreprenori si designeri de produs atunci când va fi disponibil in vara.

 

“Dispozitivele purtabile nu sunt in prezent atât de populare deoarece nu rezolva probleme importante si nu sunt inca integrate in stilul nostru de viata”, a declarat Krzanich. “Suntem concentrati pe aceasta directie. Suntem de parere ca daca un lucru se conecteaza si calculeaza, atunci o face cel mai bine cu Intel Inside”, a mai spus reprezentantul Intel.

 

Cresterea securitatii datelor si dispozitivelor

Krzanich a discutat pentru prima data despre brandul Intel Security, care va integra produsele si serviciile Intel din domeniul securitatii, si a vorbit despre tranzitia produselor McAfee* catre brandul Intel Security.

 

“Cresterea securitatii in domeniul digital se mareste pe masura ce aplicatiile si dispozitivele mobile devin o parte din ce in ce mai importanta din viata noastra, a declarat Krzanich. “Scopul Intel este acela de a intensifica eforturile pentru cresterea securitatii in spatiul digital si de a proteja informatiile private de pe dispozitivele mobile si purtabile”, a adaugat el.

 

Krzanich a anuntat planurile Intel de a pune la dispozitia utilizatorilor gratuit parti ale solutiilor de securitate McAfee pentru dispozitive mobile. Aceste solutii de protectie ale datelor si dispozitivelor protejeaza in prezent cele mai cunoscute produse, incluzând iPhone de la Apple*, Apple* iPad si dispozitivele cu Android*. Mai multe detalii vor fi anuntate in lunile urmatoare.

 

Având in vedere ca programele de tip “bring-your-own-device” au crescut in popularitate, multe companii au limitat folosirea dispozitivelor bazate pe Android* care nu erau compatibile cu sistemele lor de securitate. De aceea, pentru ca dispozitivele mobile Intel cu Android* sa fie compatibile cu cele mai multe standarde de securitate folosite atât acasa cât si la birou, Intel Security va oferi in acest an tehnologia Intel Device Protection.

 

Microprocesoarele Intel, in afara zonelor de conflict

Republica Democrata Congo a fost implicata intr-un conflict regional pe parcursul mai multor ani. Conform unui raport al Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, o sursa de declansare a violentelor gruparilor armate consta in comertul cu produse minerale din Republica Democrata Congo. O parte dintre aceste resurse din zone de conflict se regasesc in multe produse, incluzând dispozitivele electronice.

 

Intel a implementat in cadrul sistemului sau de aprovizionare o procedura pentru a evita ca sursele sale – topitoriile care furnizeaza componentele pentru microprocesoare si produsele din fabricile Intel – sa nu finanteze conflictul existent in Republica Democrata Congo. Krzanich a invitat toate companiile producatoare de dispozitive electronice sa sprijine Intel in aceasta directie.

INTERNATIONAL CONSUMER ELECTRONICS SHOW, Las Vegas, 7 ianuarie 2014Intel Corporation

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.