Nou monitor ergonomic de la Philips


Philips 241P4QRYES5_3MMD lanseaza noul display Philips ErgoSensor de 24 inchi ce se va alatura gamei de monitoare ergonomice. Compania ia astfel pozitie in ceea ce privește standardul de sanatate la locul de munca. Un studiu recent arata ca 80% din angajati acuza dureri și oboseala dupa o zi lunga petrecuta la birou, ceea ce dovedește ca sanatatea este un subiect pe care producatorii trebuie sa-l ia in considerare.

 

Pentru a afla mai multe despre starea egonomiei la birou și provocarile pe care utilizatorii le intâmpina, MMD a realizat un studiu despre ergonomia spatiilor de lucru. Rezultatele studiilor, realizate in Germania, Suedia și Danemarca, sunt intr-adevar alarmante: peste 80% din utilizatori au experimentat dureri dupa o zi petrecuta in fata computer-ului, dar doar jumatate din angajatii din sectorul privat din Germania dispun de un display cu inatime ajustabila. Raspunsurile utilizatorilor din alte piete arata ca aceasta problema nu se limiteaza la Germania.image002

 

Fiind complet ajustabile pe inaltime, monitoarele Philips ErgoSensor combat problema pornind de la sursa. Asemenea celorlalte monitoare din serie, noul monitor de 24 inchi ErgoSensor din gama P permite ajustarea pe inaltime, rotirea și aplecarea ecranului; astfel, utilizatorii pot seta inaltimea și unghiul de vizualizare la nivelul cel mai potrivit – ceea ce reduce posibilitatea de aparitie a oboselii ochilor și durerilor de ceafa. Tehnologia AMVA LED ofera unghiuri de vizualizare largi, un contrast inalt și culori vii.

 

Cu toate acestea, tehnologia ErgoSensor este speciala mai ales prin modul de interactiune cu utilizatorii – iar noul monitor Professional de 24 de inchi nu face exceptie. Acesta poate detecta pozitia fetei și unghiul la care utilizatorii tin capul, poate masura distanta dintre ochii acestuia și monitor și sugera un mod de adaptare a pozitiei, sau corectarea distantei fata de ecran. Modelul monitorizeaza și timpul petrecut in fata monitorului, atentionând utilizatorii când este timpul pentru o pauza.

 

Philips 241P4QRYES5_1“Noul monitor ErgoSensor de 24 de inchi este o noua marturie a angajamentului MMD de a imbunatati ergonomia spatiilor de lucru,” declara Thomas Schade, Vicepreședite al MMD. „Așa cum arata studiul nostru, e loc de imbunatatire in modul in care birourile sunt echipate, pentru a contribui la sanatatea angajatilor; acesta este un lucru foarte important pentru noi. O ergonomie mai buna in birou inseamna și un plus de productivitate: spatiile de lucru moderne nu trebuie sa puna in pericol sanatatea sau eficienta angajatilor. O investitie timpurie in echipamentul potrivit se va reflecta foarte repede in rezultate palpabile.”

 

Monitorul LCD Philips Brilliance 241P4QRYES de 24 inchi cu ErgoSensor este disponibil in magazine la un pret de 1499 Lei.

 

Studiul este disponibil in link-ul de mai jos:

http://ipaper.ipapercms.dk/Philips/MMDRapport/

 

Specificatii tehnice – Philips 241P4QRYES

LCD panel type, size

24″ (61.4 cm) AMVA LCD

Backlighting technology

W-LED

Optimal resolution

1920 x 1080 @ 60 Hz

Viewing angle

178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10

Brightness

250 cd/m²

SmartContrast ratio

20.000.000:1

Pixel pitch

0.276 x 0.276 mm

Display colors

16.7 M

Smart Response time

4 ms (gray to gray)

Connectivity

Display Port, DVI-D (digital, HDCP), VGA (Analog)

USB 2.0 x 4

Sync Input: Separate Sync, Sync on Green

Audio (In/Out): PC audio-in, Headphone out

Stand

Height adjustment: 130 mm
Pivot: 90 degree, clockwise, auto pivot
Swivel: -65/65 degree
Tilt: -5/20 degree

Certificates and approvals

EnergyStar 6.0, ErgoSensor, EPEAT Gold*, TCO edge, RoHS, Lead free, Mercury free

 București, 27 noiembrie 2013MMD

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.