20th Century Fox alege solutia de cloud convergent de la HP


20th_century_fox-logo

20th Century Fox (Fox) a ales HP ca partener strategic pentru cloud, folosind agilitatea acestui mediu pentru a-si creste afacerile fara sa afecteze securitatea datelor.

Aceasta initiativa in cloud va permite departamentului IT sa asigure diviziilor organizatiei servicii agile, scalabile si eficiente bazate pe solutia Fox Enterprise Media Framework (EMF), un set de functii mission-critical pentru administrarea, alaturarea si distribuirea resurselor media la nivel global.

Transformarea digitala a industriei de divertisment a generat presiuni uriase asupra mediului IT al companiei. Realizand transferul de la infrastructura IT traditionala la o solutie de cloud convergent, Fox reduce costurile IT, obtinand, in acelasi timp, cresterea nivelului de inovatie din companie. 

„Continuam sa dezvoltam lantul digital de distributie al companiei, transformandu-ne intr-o organizatie activa in cloud, ceea ce ne permite sa asiguram scalabilitatea si agilitatea pe care si-o doresc partenerii nostri de afaceri”, a spus John Herbert, Vicepresedinte executiv si CIO, 20th Century Fox. „Aceasta solutie cloud extrem de eficienta si de avantajoasa ne permite sa administram eficient resursele media, oferindu-ne in acelasi timp un mediu ideal pentru a sustine nevoile interne din cadrul departamentelor companiei.”

Ca urmare a acestei transformari, Fox isi va alinia obiectivele de business si capabilitatile IT, accelerand agilitatea organizatiei si viteza de raspuns a serviciilor partajate. Cadrul de lucru pentru cloud-ul convergent implementat la nivel organizational va fi asigurat printr-o platforma HP CloudSystem care va include solutiile HP 3PAR StoreServ Storage, HP Cloud Service Automation si HP Database and Middleware Automation, acestea urmand sa asigure mediul de resurse necesar pentru cloud. Astfel, Fox va putea sa monitorizeze in timp real consumul si capacitatea disponibila, ceea ce va conduce la transparenta si eficientizarea costurilor. De asemenea, compania planuieste sa utilizeze capacitatea platformei HP CloudSystem pentru a se extinde catre cloud-ul public de la HP in momentul in care va fi necesara accesarea unei capacitati suplimentare.

Posibilitatea de a asigura securitatea anumitor zone este elementul cheie al solutiei cloud implementate. Acest lucru va permite companiei Fox sa creeze „zone cloud” cu nivel foarte ridicat de securitate pentru administrarea media si distributia continutului, organizatia beneficiind astfel de nivelul maxim de flexibilitate al unei companii digitale si diminuand riscurile. Profilurile unice ale zonelor cloud vor fi folosite in scopuri de marketing, publicitate si pentru continutul productiilor. Aceste zone cloud de securitate vor fi sustinute de solutiile din portofoliul HP Enterprise Security.

 „20th Century Fox a demonstrat o abordare vizionara, construindu-si infrastructura cloud pentru viitor”, a spus Bill Veghte, COO, HP. „Compania a ales sa lase in urma metodele de livrare proprii tehnologiilor traditionale si, in schimb, sa se transforme dintr-un creator intr-un broker de servicii IT.”

In urma implementarii solutiei cloud, Fox are in vedere urmatorii indicatori de performanta:

  • Sa reduca amprentei centrului de date cu 70%.
  • Sa reduca timpul necesar provizionarii operarii si stocarii de la cinci saptamani la doar 15 minute.
  • Sa transfere 50% din resursele IT de la suport de echimpamente la brokeraj de servicii globale.
  • Sa implementeze servicii partajate pe baza de rate-card.

Bucuresti, 27 iunie 2013 – HP Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.