HP furnizeaza solutii tehnologice de ultima ora pentru „The Croods”, filmul de animatie si aventura de la DreamWorks


DreamWorks%20Croods%20ADreamWorks Animation SKG, Inc. a ales HP pentru solutiile tehnologice folosite la crearea filmului de desene animate „The Croods”, extinzand astfel limitele  imaginii moderne pentru aceasta aventura preistorica animata care este orice, mai putin primitiva.

Pentru aceasta comedie de familie, DreamWorks Animation a folosit resurse tehnice din portofoliul HP pentru a crea cea mai avansata grafica utilizata pana acum. Portofoliul HP Converged Infrastructure, care include atat servere, solutii de stocare, solutii de networking, software de administrare si statii de lucru, cat si echipamente de imprimare si redare digitala de la HP, a asigurat o baza tehnica ultraperformanta, necesara indeplinirii cerintelor artistice ale studioului.

THE CROODSLucrarile digitale de ultima generatie necesita un volum enorm de putere de operare si colaborare orchestrata la nivelul studiourilor noastre”, a spus Derek Chan, Director, Global Technology Operations, DreamWorks Animations. „Portofoliul HP Converged Infrastructure asigura producatorilor nostri de film resursele necesare pentru a da viata viziunii lor creative si a face filme minunate pentru publicul.”

Serviciile si serverele HP indeplinesc cerintele enorme de operare
Productia animatiei „The Croods” a necesitat peste 80 de milioane de ore de randare pentru a genera imagini vizuale pornind de la modele tridimensionale. Pentru a da viata unor personaje precum tatal protector Grug si Eep, fiica  sa adolescenta si rebela, DreamWorks a contat pe serverele HP ProLiant si portofoliul HP Enterprise Services utilizate in sediile de randare din patru locatii geografice – Glendale si Redwood City in California, Bangalore in India si Las Vegas. Performanta si puterea de operare continua livrate de solutiile HP au permis DreamWorks Animation sa randeze volumul enorm de date necesar productiei filmului.

In plus, serverele blade HP ProLiant BL460c Gen8 au asigurat studioului un volum de lucru cu peste 40% mai mare si au imbunatatit performanta cu peste 42% per watt in comparatie cu generatiile precedente.(1) Ca rezultat, studioul si-a marit capacitatile de randare pana la  o medie de 500.000 de sarcini efectuate pe zi.

Statiile de lucru HP permit colaborarea la nivel artistic
Artistii de la DreamWorks Animations au folosit HP Z820 si Z800, cele mai noi statii de lucru de la HP, pentru a construi creaturile exotice si peisajele extraordinare pe care le intalneste familia Croods.

Statia de lucru HP Z820 este dotata cu procesoare duale Intel® Xeon® si este cu pana la 50% mai rapida decat modelele precedente(1), ceea ce le permite artistilor sa lucreze interactiv la scene ample si complexe, care cuprind multiple cadre, personaje si filme.

De asemenea, studioul de inregistrare de ultima generatie al DreamWorks Animations a folosit statiile de lucru HP Z800 pentru a captura inventiile creative ale lui Guy si rasul cald al lui Gran.

HP a imbunatatit si mai mult experienta utilizatorului cu solutia HP Remote Graphics Software, care a permis artistilor din studiourile din Glendale, Redwood City si Bangalore sa colaboreze in timp real pe un singur ecran de desktop.

THE CROODSO experienta tehnologica completa
DreamWorks Animation si-a consolidat relatia cu HP, o relatie care a debutat in 2001, utilizand solutiile HP pentru aproape toate aspectele tehnologice necesare pentru realizarea animatiei „The Croods”.

Principalele beneficii includ:
•    Disponibilitatea continua a retelei prin arhitectura HP FlexNetwork, care include seriile de switch-uri 12518, 5820, 5800 si 6125G/XG de la HP cu solutia HP Intelligent Resilient Framework (IRF), o tehnologie inovatoare de virtualizare.
•    Complexitatea redusa a administrarii retelei in  studio cu HP Intelligent Management Center, o aplicatie care asigura o administrare centralizata, precum si administrarea simplificata a imprimarii prin HP Managed Services.
•    Acces rapid, sigur si protejat la aplicatiile studioului prin solutiile HP 3PAR StoreServ Storage, HP MSA P2000, HP StoreAll Storage si HP StoreOnce Backup.
•    Administrarea centralizata a structurilor de stocare cu solutia HP 3PAR StoreServ, care le permite inginerilor de la DreamWorks Animation sa administreze si sa monitorizeze cu usurinta si de pe desktop operatiunile de stocare.
•    Consistenta culorilor de la productia de materiale imprimate la afisarea pe ecranul computerului si pana la marele ecran a creaturilor si peisajelor din film, cu solutiile profesionale de imprimare si afisare HP DreamColor.

Echipamentele hardware, solutiile software si serviciile HP au sustinut crearea filmului de animatie „The Croods” inca din faza de concepere si pana la finalizare, permitand companiei DreamWorks Animation sa finalizeze o  productie si sa livreze o grafica revolutionara la inaltimea asteptarilor fanilor.

Pentru a explora aceste inovatii de la HP, vizitati HP Discover, cel mai important eveniment HP din Statele Unite, care va avea loc intre 11-13 iunie in Las Vegas.

Bucuresti, 26 martie 2013 – HP Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.