Un Dual SIM de la NOKIA – Noul Nokia Asha 310


Nokia Asha 310        Fani NOKIA mai sunt si la noi, si cam toti astepata Lumia 920-ul sa ajunga in sfarsit  oficial si pe meleagurile noastre, dar dupa cum ne-a obisnuit NOKIA in ultimii ani, nu e graba, ei considera ca se mai poate eroda baza de fani si de ce sa le dam terminale de varf, sa vanda mai bine Apple si Samsung.

Asa ca au anuntat un alt terminal low-cost, desigur nici asta disponibil inca la noi. Nu dau in ei, ca eram mare fan cam pana in 2010 si chiar mi-as dori sa-si revina, dar cand ei nu vor…

Cam stiu ce se intampla, cand cineva de la Nokia Romania ar incerca (sper ca mai e cineva care incerca macar) sa grabeasca sa ajunga un terminal mai repde pe la noi, si isi ia curajul sa trimita un mail mai sus peste vreo 3-4 sefi, unul de acolo din Laponia se uita pe cifre si constata ca Nokia Romania inseamna doar 0, 001% din vanzari, nu-i o prioritate ”se concentreaza pe alte piete” si uite asa se ajunge ca si 0,001 poate sa mai scada la 0,0009, si se mai erodeaza baza de fani, e un cerc din care cu aceasta atitudine nu se va iesi, e clar. Dar sa nu ne prefacem ca ne pricepem, mai jos comunicatul despre acest device de altfel util si functional care isi va gasi clienti ca doar nu vrea toata lumea (si nici nu-si permite) telefoane high-end.

nokia-asha-310Nokia a anuntat astazi lansarea Nokia Asha 310, un nou smartphone cu Dual SIM si suport Wi-Fi, pentru a ajuta utilizatorii sa beneficieze de mai mult continut online, mai avantajos. Combinatia puternica intre dintre Dual SIM si Wi-Fi in acelasi dispozitiv, o premiera pentru smartphone-urile Nokia, ofera consumatorilor ceea ce este mai bun din ambele lumi, acestia avand flexibilitatea de a se bucura de mai multe experiente mobile, tinand in acelasi timp costurile sub control. Nokia Asha 310 are pre-instalate aplicatii si jocuri captivante, specifice gamei Nokia Asha.

Comutare usoara intre cartelele SIM
Datorita tehnologiei integrate Dual SIM Easy Swap de la Nokia, consumatorii pot folosi slot-ul extern al Nokia Asha 310 pentru a introduce o cartela SIM secundara, in timp ce cartela principala ramane la locul ei, in spatele bateriei. Cu Nokia Asha 310, utilizatorii detin controlul, avand abilitatea de a comuta intre cartelele SIM pentru utilizare in scop personal sau profesional, fara sa opreasca dispozitivul. Acestia pot, de asemenea, sa comute intre cartelele SIM atunci cand se afla in miscare, pentru a beneficia de cele mai avantajoase tarife cand fac naveta, Tehnologia Easy Swap de la Nokia face posibila crearea si stocarea de profiluri unice pentru pana la 5 cartele SIM. Utilizatorii pot desemna cartele SIM pentru mesaje text, voce si date si pot comuta intre acestea cand doresc.

Libertatea de a face mai multe online cu Wi-Fi
Adaugarea suportului pentru Wi-Fi la Nokia Asha 310 ofera utilizatorilor o modalitate rapida si usoara de a se bucura de mai mult continut online, precum redare video de pe YouTube sau descarcarea celor 40 de jocuri EA gratuite din Nokia Store. Posibilitatea de conectare gratuita la hotspot-uri Wi-Fi, acasa sau din miscare, inseamna ca utilizatorii nu sunt constransi de planurile lor de date.

Nokia Asha 310 are pre-instalat Nokia Xpress Browser, care livreaza o experienta de navigare rapida si fluida si ofera suport pentru mii de aplicatii web. Nokia Xpress Browser comprima traficul de date cu pana la 90%, astfel incat uilizatorii pot economisi bani.

Noul Nokia Asha 310 cu Wi-Fi permite utilizatorilor sa se bucure de o gama larga de experiente de Internet mobil chiar din pachetul de vanzare sau prin simpla accesare a Nokia Store:

Socializati
•    Va conectati la retele de socializare prin aplicatiile Facebook si Twitter pre-instalate
•    Vorbiti cu prietenii online 24/7 si primiti notificari push folosind aplicatia de mesagerie instantanee eBuddy
•    Folositi servicii de e-mail populare, precum Yahoo!, Gmail si altele

Descoperiti
•    O experienta bogata si fiabila de utilizare a hartilor cu aplicatia Nokia Maps preinstalata, care funtioneaza atat online cat si offline
•    Mai multe puncte de interes folosind aplicatia web Nokia Nearby si apoi impartasiti planurile voastre cu prietenii de pe Facebook
•    Mai multe aplicatii, precum Foursquare in Nokia Store, care include peste 125.000 de aplicatii si jocuri destinate dispozitivelor S40, inclusiv terminalelor Asha

Va bucurati de
•    Libertatea de a vizualiza continut video de calitate pe YouTube
•    Un cadou de 40 de jocuri EA gratuite, care pot fi descarcate individual din Nokia Store
•    Aventura, sport si continut de lifestyle prin aplicatia World of RedBull, disponibila exclusiv pentru terminale Nokia in Nokia Store

“Nokia Asha 310 vine sa consolideze portofoliul Nokia de terminale Asha. Gama Nokia Asha include acum 15 modele care reusesc sa aduca functionalitati specifice terminalelor smartphone, precum Wi-Fi, redare video, retele sociale, navigare mobila rapida, aplicatii si jocuri, la preturi competitive,” a declarat Neil Shah, Senior Analyst, Strategy Analytics.

“Nokia Asha 310 este primul smartphone produs de Nokia care ofera atat Dual SIM cu Easy Swap cat si Wi-Fi intr-un singur dispozitiv. Acesta ofera consumatorilor ceea ce este mai bun din ambele lumi si le permite sa separe munca de divertisment si sa comunice cu prieteni din alte retele mobile mai avantajos,” a declarat Timo Toikkanen, Executive Vice President, Mobile Phones, Nokia. “Adaugarea suportului pentru Wi-Fi ofera utilizatorilor libertatea de a se bucura de mai mult continut online, comparativ cu alte dispozitive concurente din acelasi segment de pret.”

Cea mai noua aditie a familiei de smartphone-uri Asha Touch, Nokia Asha 310 dispune de un ecran tactil capacitiv de 3 inchi rezistent la zgarieturi, care complementeaza design-ul atragator. Terminalul dispune de o camera de 2 megapixeli si include o cartela de memorie de 4GB*, cu suport pentru inca 32GB de memorie externa.

Nokia Asha 310 va fi disponibil in Asia, India, Orientul Mijlociu, Africa si Brazilia incepand din Q1 2013. Pretul recomandat este de 102 dolari inainte de taxele si subventiile aplicabile. Terminalul este disponibil in variantele negru, alb si bej auriu.

12 02.1013, Espoo, Finlanda – Nokia

2 responses to “Un Dual SIM de la NOKIA – Noul Nokia Asha 310

  1. Trebuie luat in considerare si ca Nokia are filiale gri in Romanika ce concureaza foarte bine procentul de vanzari oficile…de care totusi ar trebui sa se tina cont…si astfel numarul de terminale din piata Nokia made ar putea fi si la dublu:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.