NVIDIA lanseaza Tegra 4, cel mai rapid procesor mobil


Tegra 4 - Chip Shot (Low Resolution) (Large)

Tegra 4 dispune de 72 de nuclee pentru GPU, procesor cu arhitectura Quad-Core Cortex-A15 CPU; chipset optional pentru LTE

NVIDIA lanseaza Tegra 4 , cel mai rapid procesor mobil, proiectat pentru a oferi performanta ridicata si durata de viata sporita a bateriei pentru tablete, dispozitive de gaming, sisteme auto de infotainment si sisteme de navigare.

Tegra 4 ofera un nivel de performanta grafica exceptional, web browsing rapid si noi capabilitati foto prin intermediul procesarii fotografice. Procesorul Tegra 4, cunoscut sub numele  de cod “Wayne”, este dotat cu 72 de nuclee dedicate graficii, NVIDIA GeForce – oferind un spor de performanta de 6x, in comparatie cu Tegra 3. Procesorul include prima implementarea a celei mai avansate arhitecturi ARM, denumita Cortex-A15, care asigura o viteza de web browsing the 2.6x mai mare si o performanta sporita pentru aplicatii.

Tegra 4 ofera suport si pentru standardul 4G LTE pentru voce si date, prin intermediul unui chipset optional, reprezentat de cea de a 5-a generatie de procesoare NVIDIA Icera® i500. Mai eficient si având 40% din dimensiunea unui modem traditional, i500 ofera o performanta de 4 ori mai mare in comparatie cu predecesorul sau.

“Tegra 4 ofera o putere de procesare mare si eficienta sporita pentru smartphone-uri, tablete, dispozitive de gaming, sisteme auto si PC-uri”, a declarat Phil Carmack, senior vice president, Tegra business la NVIDIA. ”Noile functii Tegra 4, in special in zona de procesare foto, vor imbunatati o gama larga de produse, dar vor duce si la crearea unor noi produse interesante”.

Functie de procesare foto

Una dintre functiile cheie ale procesorului Tegra 4 este reprezentata de arhitectura de procesare foto, care ofera in mod automat fotografii si video de tip HDR (high dynamic range) prin combinarea puterii de procesare oferite de GPU, CPU si de procesorul de imagine al camerei foto.

Functia HDR implementata in noul procesor Tegra ofera acestuia posibilitatea de a capta imagini , realizate inclusiv cu flash, la o calitate asemanatoare celei percepute de ochiul uman – cu detalii atât in zonele luminoase cât si in zonele intunecate.

Eficienta fara precedent

Proiectat pentru a oferi un maximum de eficienta, procesorul Tegra 4 include un nucleu de generatie noua, dedicat imbunatatirii duratei de viata a bateriei in modul de folosire standard, alaturi de tehnologia PRISM 2, destinata reducerii consumului generat de backlight.

Tegra 4 consuma cu pâna la 45% mai putin fata de predecesorul sau, Tegra 3, in scenarii de lucru standard. In plus, acesta asigura pana la 14 ore de redare video HD pe telefoane.

Caracteristici principale Tegra 4:

  • GeForce GPU cu 72 de nuclee
  • Procesor quad-core cu arhitectura ARM Cortex-A15 CPU, plus a 2-a generatie de nucleu Battery Saver
  • Arhitectura de procesare foto
  • Suport LTE prin intermediul chipsetului optional i500

Suport pentru formatul video 4K

7 Ianuarie, 2013, LAS VEGAS—CESNVIDIA

2 responses to “NVIDIA lanseaza Tegra 4, cel mai rapid procesor mobil

  1. Acum ramane de vazut ce performanta va fi si pe ce telefoane/tablete va aparea si mai ales la ce pret , probabil cele existente cu tegra 3 vor avea un pret mai scazut.:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.