Doua romance s-au calificat in sferturile de finala la BCR Open Romania 2012


        Doua romance s-au calificat in sferturile de finala ale BCR Open Romania. Dupa partidele de astazi, Alexandra Cadantu si Irina Begu au acces in turul urmator, alaturi de patru jucatoare din Spania si alte doua jucatoare din Franta.
Pe langa presiunea competitiei, Alexandra Cadantu si Elena Bogdan au fost nevoite sa faca fata astazi, in meciul lor din optimile de simplu ale BCR Open Romania, si gandului ca de cealalta parte a fileului se afla o buna prietena. Dupa un prim set echilibrat, incheiat cu 7-5 in favoarea Alexandrei, in cel de-al doilea tot ea s-a impus, cu 6-1, insa bucuria victoriei i-a fost estompata de emotia de a-si vedea prietena cu ochii in lacrimi, la strangerea de mana de la sfarsitul meciului. Sferturile de finala (faza in care Alexandra a acces si anul trecut) vor fi macar din punct de vedere afectiv mai simple pentru Cadantu, ea urmand s-o intalneasca pe frantuzoaica Parmentier.Pe terenul 1, Irina Begu, gata “de lupta” cu cele mai bune arme ale ei, dreapta si reverul, a defilat spre sferturile de finala, dupa un meci contra Stefaniei Voegele, din Elvetia, in care nu i-a prea permis adversarei dreptul la replica (scorul fiind 6-3, 6-1 pentru romanca de 21 de ani) si in care a reusit sa nu petreaca foarte mult timp pe teren, conservandu-si energia pentru fazele superioare. Irina isi dozeaza insa optimismul pregatindu-se pentru fiecare meci, fara a se gandi deja la titlu. “Am jucat foarte bine si sunt multumita de asta – a declarat ea. A fost mai bine decat ieri si sper ca de la zi la zi sa evoluez. Ma simt bine, nu sunt obosita. Sper sa reusesc sa joc cat mai multe meciuri acasa. Ma bucur ca sunt aici, imi place foarte mult si clubul, care e unul dintre cele mai frumoase din tara. Sunt jucatoare foarte bune la acest turneu, insa eu sper sa joc bine si vom vedea ce se va intampla, de la meci la meci.”

In celelalte partide s-au impus Alize Cornet, favorita numarul unu, Laura Pous-Tio, finalista de anul trecut, Garbine Muguruza, jucatoare din Spania cu o ascensiune impresionanta in ultimele luni, Pauline Parmentier din Franta, Maria Teresa Torro-Flor, favorita unu din calificari si Lara Arruabarrena-Vecino, tot din Spania.

Sferturile de finala sunt programate maine incepand cu orele 12:00 si vor fi urmate de semifinalele la dublu, unde alaturi de Irina Begu, ramasa in competitie si la simplu, s-au calificat inca patru romance. Perechile Gojnea/Mitu si Olaru/Bogdan.

Bucuresti, 19 iulie 2012 – MPG Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.