Cuba Holiday – Trinidad si Cayo Blanco


       Seara zilei trecute am trecut pe la o Agentie locala de Turism din Trinidad si am cumparat 2 bilete la o excursie  pe una din recifele de corali din apropiere, la un ”seafari” cu scufundari si balaceala in apropierea Cayo Blanco si chiar cateva ore petrecute pe aceasta insula exotica.

Dimineata in jurul orei 8 ne-am grabit la statia de taxiuri, unde ne astepta deja soferul de ieri, care ne-a dus pe Playa Ancon si care a insistat ca face un pret bun si pana la Marina Marlin, care e la cativa pasi doar de Playa Ancon.

Am ajuns destul de repede asa ca am mai avut timp sa ne plimbam prin micuta marina, unde am numarat cateva yachturi mai mici si vreo 3 catamarane, unul din ele fiind cel pe care vom calatori si noi.

A venit un tip ne-a verificat biletele si ne-a explicat ca vom porni fix la ora 9 conform programului. Intre timp ne-am cunoscut si ”colegii de catamaran”, era o familie din Canada, o pereche din State, 2 brazilieni, o pereche din Danemarca, o doamna din Londra si o poloneza care statea deja de vreo 3 saptamani in Cuba (o si invidiam din start). Perechea din State a povestit ce eforturi au depus (cu pregatiri si hartii de 2 ani) sa obtina o viza pentru a putea calatori in Cuba, dar au zis ca a meritat deplin.

Ne-am imbarcat pe catamaran si am si pornit la ora fixa. Ne-au explicat ca pe parcursul excursiei suntem turisti ”all inclusive” care tradus insemna de fapt mai mult ”all you can drink” 🙂 mancarea era doar la pranz pe insula.

Pe catamaran boierie, rom-ul curgea, muzica cubaneza din boxe, marea superba. Singura noastra grija era sa nu ne ardem, (pe mare prinde soarele mai puternic) asa ca ne asezam mereu strategic unde e umbra. Ne-am intalnit cu cateva barcute de pescuit, sincer la cum aratau intr-o zi cu nori n-as iesi cu ele nici pe Herastrau 🙂

Dupa vre-o ora si un pic am ajuns in apropierea insulei la o zona frumoasa cu corali negri si multi pestisori colorati unde am facut o oprire de 40 de minute de snorkeling. Nu este la fel de spectaculos si de bogat in culori ca in Marea Rosie, dar e peste Mediterana. Dupa ce ne-am plictisit de snorkeling si am urcat toti napoi pe catamaran am mai mers 10 minute si am acostat pe insula.

Insula arata cam cum ne-am inchipuit ca ar trebui sa arate o insula de corali in Caraibe. Nisip alb fin, palmieri si apa albastru verzui de vreo 27-28 de grade. Am coborat toti de pe catamaran, si am inceput sa exploram insula pe care urma sa petrecem urmatoarele 4 ore.  Desigur noi am fi ales urmatorii ani, dar na…

Pe insula se plimbau nestingherite iguanele, care nu pareau a fi deranjate de prezenta noastra, din contra au si pozat. Mai erau vreo 2 specii de raci mai ciudate, macao parca, si pasari mai mari si mai mici.

Nu ne-am indepartat de casuta (singura constructie de pe insula) ca urma sa servim masa.

Masa care insemna fructe de mare cu orez, lipie legume si fructe. A fost bun si satios, si dupa asta am pornit sa ne cautam o laguna mai retrasa unde sa savuram aceste clipe unice. Aici iarasi nu prea e de povestit, e de trait. Apa calda a fost perfecta pentru balaceala. Am gasit stelute de mare, pestisori colorati care nu se fereau, erau mai degraba curiosi.

Insula au reusit sa-l pastreze asa cum a dat natura fara sa modifice nimic, curentul e de la panouri solare, si soare este din belsug. De vis. Din pacate a sosit si momentul in care trebuia sa plecam 😦

Drumul inspre tarm a fost parca mai rapid, am aflat ca ei se grabesc sa nu stea dupamasa dupa ora 4 pe mare ca incepe sa bata vantul si marea devine agitata dupa aceasta ora.

Dupa ce ne-am intors la Marina Marlin, fiind inca doar 16:30 am zis ca mai facem o ultima vizita la apropiata Playa Ancon, care pentru noi va ramane de neuitat din mai multe motive 🙂

De la plaja inapoi in Trinidad ne-am intors de data asta cu un autobus de trabajadores (muncitori) aglomerat, sa vedem cum e. Desi aglomerat, erau amabili, Adina imediat a si primit loc, s-a ridicat un muncitor si a insistat sa stea jos. Interesant nu miros a transpiratie (probabil tine si de modul de alimentatie si metabolism) si cei mai saraci is mereu in camasi albe curate.

Seara am mai hoinarit pe stradutele inguste ale  Trinidadului, am luat o cina imbelsugata la D-na Estela, dupa care am petrecut o seara in stil cubanez, pe scarile Plaza Mayor era deja plin de oameni, care dansau si consumau rom in toate formele posibile. Oameni de toate varstele, de la copii pana la oameni trecuti de 70 dansau salsa cum n-am mai vazut. A fost o noapte autentic cubaneza si ne parea rau ca urmatoarea zi parasim Trinidadul, urmand sa ajungem in Varadero, dar asta in episodul urmator.

Cateva poze aici in galerie, iar toate pozele aici.

One response to “Cuba Holiday – Trinidad si Cayo Blanco

  1. Pingback: Cuba Holiday-Trinidad si Playa Ancon | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.