Computaris si Prime Telecom vor lansa primul operator virtual MVNE din Romania


       Computaris si Prime Telecom au anuntat in cadrul unui eveniment organizat de revista Comunicatii Mobile parteneriatul stabilit in vederea lansarii primului operator virtual MVNE – (Mobile Virtual Network Enabler) din Romania. Marian Velicu, veteran in industria de telecomunicatii din Romania, va conduce acest proiect.
„Apariția primului MVNE din Romania va sprijiji in mod semnificativ lansarea operatorilor mobili virtuali.

Acestia isi vor diminua semnificativ costurile initiale, nemaifiind nevoiti sa investeasca sume considerabile in echipamente si infrastructura. Prezența MVNO-urilor in Romania va relansa competitia pe piata comunicatiilor mobile si va duce la aparitia de noi servicii inovative” afirma Marian Velicu.


Pe langa furnizarea infrastructurii, MVNE-urile sprijina operatorii mobili virtuali fara experienta in telecomunicatii, reducandu-le volumul de operatiuni prin gestionarea serviciilor de facturare, de provizionare a elementelor din retea si de administrare, permițandu-le, astfel, sa se concentreze pe punctele forte ale brand-ului lor, pe loializarea clientilor si pe activitatile de marketing.
„Prin alianta cu un facilitator de retea mobila virtuala experimentat – MVNE, un MVNO isi reduce riscurile tehnice precum si resursele financiare, de timp si umane investite în dobandirea know-how-ului specific. MVNE-urile pot acoperi toate procesele operatorilor mobili virtuali, oferind solutii complete, end-to-end, precum sisteme BSS/OSS integrate cu sistemele operatorului de baza, oferind operatorului virtual suport tehnic si operational la lansarea pe piata” declara Bogdan Danila, CTO Computaris.
In tarile dezvoltate MVNO-urile au o cota de piata semnificativa, acestia fiind acceptati de peste 10 ani de operatorii mobili, ca oportunitati de generare noi venituri si de atragere de noi nise de clienti, cota acestora de piata ajungand la 19% in Germania, 16% in Norvegia, 14% in Olanda, 13% in UK sau 7% in SUA. De asemenea, in tarile invecinate, MVNO-urile functioneaza deja de cativa ani, in Ungaria avand o cota de peste 3,5% iar in Polonia de peste 1,6%.
Operatorii mobili virtuali sunt furnizori de servicii de telefonie mobila care au propria baza de clienti, insa nu detin infrastructura proprie de telecomunicatii. Pentru a oferi aceste servicii, ei inchiriaza si utilizeaza elemente de retea ale unui operator de telefonie mobila, dar sunt exclusiv responsabili de obligatiile legale fata de clienti.

Bucuresti, Romania – 24 aprilie, 2012 – Computaris si Prime Telecom

2 responses to “Computaris si Prime Telecom vor lansa primul operator virtual MVNE din Romania

  1. Pingback: Conferinta despre “Cum va arata primul MVNO din Romania” | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.