Intrarea Romaniei in era 5G dezbatuta la Ziua Comunicatiilor


Intrarea Romaniei in era 5G va fi dezbatuta intens in cadrul editiei 2019 a conferintei Ziua Comunicatiilor. Alaturi de participanti sunt invitati atat Alexandru Petrescu, ministrul MCSI si  Sorin Grindeanu, Presedintele ANCOM, Comisarul European Digital Economy and Society cat si reprezentanti ai principalilor jucatori din industria de comunicatii. Evenimentul va avea loc Miercuri, 3 aprilie 2019, la Crowne Plaza Hotel, Bucuresti.

Invitatii  vor aborda subiecte legate de pregatirile pentru lansarea serviciilor 5G in Romania, cu trimitere la licitatia de spectru, cerinte, regandirea tarifarii utilizarii spectrului, roaming national, proiecte pilot 5G-teste precomerciale, stimularea adoptarii serviciilor 5G de catre entitatile de stat, securitatea retelelor, serviciilor, aplicatiilor 5G si obiectelor conectate, stimulente pentru adoptarea tehnologiei 5G.  De asemenea, discutiile vor puncta si conectarea Romaniei la retele de mare viteza (Proiectul RoNET si continuarea lui) si legea infrastructurii.

Discutiile vor fi moderate de Mihai Constantin, prezentator al TVR si Director Executiv al Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania.

Mai multe asociatii profesionale din domeniul ITC si-au anuntat deja participarea prin semnarea unor parteneriate de colaborare: Asociatia pentru Fibra Optica (AFOR), Alianta Digitala pentru Romania (ADR), Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES), Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania (ANISP), Interlan, Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Asociatia Romana a Apei (ARA), Asociatia Nationala pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) etc.

Pentru mai multe informatii si inregistrare accesati site-ul evenimentului: http://ziuacomunicatiilor.ro/

Ca noutate, in partea a doua a zilei, va avea loc IoT Day Romania, un SIDE-EVENT al conferintei Ziua Comunicatiilor, organizat alaturi de industria de telecomunicatii. In 2019, organizatorii va propun o sesiune de 3 ore, care sa aduca in prim plan cele mai recente preocupari din domeniul Internet of Things si al tehnologiilor aferente. Agenda sustine o abordare structurata a pietei, atat ca cerere si oferta, cat mai ales ca lectii invatate si bune practici. Companiile locale care analizeaza oportunitatea adoptiei au nevoie de dovezi concrete ale castigurilor pe care le pot obtine in urma implementarii solutiilor IoT, sa cunoasca din timp provocarile cu care se vor confrunta, precum si solutiile de rezolvare adecvate. Organizatorii si-au propus ca IoT Day Romania sa devina un eveniment independent, principalul loc de intalnire al jucatorilor din domeniu: furnizori, beneficiari, consultanti si reglementatori, printr-o abordare profesionala orientata pe schimb de informatii si relationare.

Ambele evenimente se adreseaza profesionistilor din business si tehnologie, interesati de transformarea digitala si exploatarea puterii comunicatiilor si solutiilor IoT in domeniile lor de activitate. Evenimentul reprezinta o buna ocazie de informare asupra tendintelor  si masurilor legislative curente, cat si de racordarea la comunitatea locala de business. Participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile. Inregistrarea pe http://ziuacomunicatiilor.ro/ este necesara.

Treceti in agenda „3 aprilie Crowne Plaza” si investiti cu folos o zi de lucru.

19 Martie 2019, Bucuresti – ITS Events

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.