ELKO anunta Live Gallery prin CamStreamer pentru camerele AXIS


ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO si unul dintre principalii distribuitori de produse si solutii IT din Romania, anunta disponibilitatea unei noi functii pentru camerele de supraveghere video AXIS din portofoliu, care folosesc aplicatia CamStreamer.

Scopul asumat al Axis Communications este acela de a dezvolta solutii si tehnologii care sa imbunatateasca securitatea persoanelor si bunurilor, pentru a contribui astfel la imbunatatirea calitatii vietii in societatea moderna. De aceea, camerele AXIS sunt dezvoltate avand in vedere in primul rand calitatea si performanta, astfel ca sunt cele mai potrivite alegeri pentru orice domeniu de activitate, din orice segment de piata. Mai trebuie insa precizat ca un alt criteriu care sta la baza acestor echipamente este flexibilitatea deosebita pe care o asigura utilizatorilor, iar flexibilitate inseamna functionalitate diversificata, pe de o parte, precum si accesibilitate si compatibilitate extinsa. De aceea, camerele IP AXIS au depasit domeniul supravegherii video si sunt potrivite pentru o gama foarte vasta de aplicatii, de la analiza video pana la activitati de marketing si promovare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unul dintre avantajele majore oferite de camerele Axis este platforma hardware solida folosita, bazata pe procesoare puternice, care permit rularea de aplicatii la nivel intern, eliminand astfel necesitatea unor sisteme de calcul dedicate. O astfel de aplicatie care ruleaza la nivelul camerelor Axis este CamStreamer, care permite utilizatorilor sa transmita continut video si audio in mediul online. Mai mult decat atat, CamStreamer ofera integrare cu retele sociale de succes, precum YouTube, Facebook, Twitch.tv sau Vimeo, include suport pentru mai multe formate video, garanteaza mentinerea calitatii video la cel mai inalt nivel si permite controlul camerelor PTZ. In plus, solutia permite integrare cu aplicatii terte prin intermediul API-ului pus la dispozitia utilizatorilor. Asa se face ca in ultima perioada, camerele Axis sunt folosite tot mai frecvent pentru scopuri de promovare sau difuzare a unor evenimente sau locatii, precum lacul Balea, salina Turda, pensiunea Panorama Pietrei Craiului sau cupa Andreea Raducanu.

Toate aceste povesti de succes – “Axis Customer Stories” – demonstreaza aplicabilitatea diversa a tehnologiei implementate de camerele IP Axis, permitandu-le totodata utilizatorilor sa se adreseze publicului prin imagini live si spectatorilor sa obtina acces rapid si simplu la informatiile care ii intereseaza. Dincolo de aceste avantaje primare, Camstreamer mai are si potentialul de a prezenta publicului larg calitatea si performanta camerelor AXIS, in scenarii reale de utilizare. Iar pentru a putea exploata mai bine acest potential si pentru a oferi utilizatorilor interesati de echipamentele AXIS accesul centralizat la transmisiile live, a fost adaugata o noua functie, denumita Live Gallery.

CamStreamer este o aplicatie excelenta, ce extinde orizonturile camerelor de supraveghere si, prin simplul motiv ca ruleaza nativ la nivelul modelelor Axis, le ofera acestora un avantaj major in piata. Iar prin noua functie Live Gallery, se creeaza practic o legatura directa intre produs si utilizator, care poate analiza astfel calitatile echipamentului inainte de a-l achizitiona”, a spus Bogdan Gavril, sales engineer Axis Communications si trainer Axis Academy. “In urma cu circa doua saptamani, specialistii de la CamStreamer au inceput sa indexeze o buna parte din transmisiile live, folosind o platforma centralizata, pe care au denumit-o Live Gallery. Aceasta facilitate este foarte importanta pentru noi, caci, astfel, le oferim posibilitatea partenerilor si clientilor nostri sa testeze atat utilitatea solutiei CamStreamer, cat si calitatea echipamentelor AXIS la lucru, iar, ulterior, ei pot alege produsul care se potriveste cel mai bine nevoilor lor specifice”, a continuat Bogdan Gavril (foto).

In esenta, Live Gallery este un agregator de transmisii live realizate prin YouTube cu sute de camere AXIS amplasate in locatii de interes. Platforma joaca astfel un rol dublu: de instrument de marketing pentru promovarea unor obiective si de solutie practica pentru fundamentarea deciziei de achizitie a unui nou model de camera. Totodata, aceasta demonstreaza inca o data potentialul urias pe care il au camerele IP ca instrumente de marketing si publicitate. In prezent, Live Gallery reuneste peste 600 transmisii live acompaniate de informatii tehnice, pe care utilizatorii le pot filtra in functie de locatie sau tipul camerei utilizate, accesand pagina https://camstreamer.com/live. Tot aici puteti gasi si transmisii live din Romania: Sanctuarul de ursi de la Zarnesti – https://camstreamer.com/live/stream/2366-sanctuarul-de-ursi-zarnesti sau Balea Lac – https://camstreamer.com/live/stream/579-glacial-lake-balea-romania-cam-2

14 Noiembrie 2018, Bucuresti  – ELKO Romania

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.