Axis Communications recomanda securizarea mijloacelor de transport prin instalarea de solutii de supraveghere video dedicate


Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, recomanda implementarea de masuri de protectie pentru oamenii si bunurile aflate in tranzit, prin echiparea mijloacelor de transport cu solutii de supraveghere video dedicate.

Indiferent ca este vorba despre siguranta pasagerilor si a soferilor din mijloacele de transport in comun, despre siguranta bunurilor din mijloacele de transport pentru marfa sau chiar despre siguranta vehiculelor in sine, sistemele de supraveghere video sunt intotdeauna solutii eficiente, cu rezultate garantate. Acesta este si motivul pentru care Axis Communications a dezvoltat o gama de produse concepute special pentru astfel de scenarii de utilizare. Rezistente la vibratii si dotate cu sisteme de detectie a interventiilor straine neautorizate, aceste camere sunt potrivite pentru a fi instalate in orice tip de mijloc de transport de marfa sau persoane, in vehicule de interventie ale echipajelor de urgenta, in utilaje de constructii si in furgonete folosite la transportul de valori. Ele pot transmite continut video in timp real si pot fi monitorizate de la distanta, via Internet, calitatea imaginilor fiind ajustata in mod automat, in functie de latimea de banda disponibila. Iar pentru a putea realiza analize si anchete ulterioare, inregistrarile la cea mai buna calitate pot fi stocate la bordul vehiculului.

Din gama de produse actuala, maximum de flexibilitate il asigura echipamentele din seria F, proiectate astfel incat sa se poata instala practic oriunde. Unicitatea seriei F de la Axis este data de conceptul pe care se bazeaza designul acestor produse. Spre deosebire de alte camere de supraveghere video, acestea adopta un design modular, care separa practic senzorul de imagine si obiectivul de unitatea principala, care contine restul componentelor electronice ce intra in alcatuirea dispozitivului. Prin aceasta abordare, utilizatorilor li se ofera posibilitatea de a combina senzori si obiective diferite, in functie de diferite constructii, unghiuri de cuprindere si sensibilitati la lumina, cu diverse unitati centrale, caracterizate prin aptitudini si functii diferite. Astfel, se poate opta pentru o implementare cat mai discreta, prin folosirea senzorilor F1004, F1004 Pinhole, F1005-E, F1015, F1025 si F1035-E, sau pentru o implementare la vedere, prin utilizarea senzorilor F1004 Bullet, F4005 si F4005-E. In plus, rezultatele obtinute difera pentru fiecare model in parte, ca urmare a specificatiilor diferite, caci unghiul de cuprindere variaza de la 57 de grade pentru F1004 Pinhole pana la 194 de grade pentru F1035-E, in timp ce rezolutia poate fi de 720p sau 1080p, iar sensibilitatea la lumina de 0.3, 0.4 sau 0.5lux. Iar pentru utilizatorii care doresc si o solutie de contorizare a numarului de persoane care trec prin cadru, este disponibila unitatea F8804, prevazuta cu 2 obiective si 2 senzori.

In ceea ce priveste unitatea centrala, utilizatorii au la dispozitie 3 modele diferite. Axis F34 si F44 Dual Audio Input permit conectarea a pana la 4 camere cu rezolutie de 1920×1080 pixeli, cu mentiunea ca cel de-al doilea model include, in plus, suport pentru tehnologia WDR – Forensic Capture, constructie fizica deosebit de rezistenta, 2 cai audio si functie de declansare a alarmelor. Aceste dotari exista si in cazul celei de-a treia unitati – F41 – doar ca aceasta permite conectarea unei singure camere Full HD si ii lipseste, asadar, suportul Quad View, prezent in cazul celorlalte doua modele.

Flexibilitatea seriei F de la Axis nu este data numai de combinatiile care pot fi obtinute, ci si de metoda de instalare in sine. Separarea senzorului de restul componentelor a dus la o reducere semnificativa a dimensiunilor elementului vizibil, astfel ca instalarea este posibila chiar si in cele mai mici spatii disponibile. Iar datorita utilizarii unor cabluri de conectare foarte lungi, unitatile centrale ale camerelor pot fi practic montate oriunde exista un spatiu liber. In sfarsit, nu trebuie neglijat nici faptul ca echipamentele pot fi operate atat la interior, cat si la exterior. Acest detaliu, impreuna cu restul caracteristicilor, fac ca seria F de camere de supraveghere video de la Axis sa poata fi implementate practic in orice scenariu de utilizare, indiferent ca vorbim despre mijloace de transport, ATM-uri, banci, magazine, hoteluri, institutii s.a.m.d.

 

24 Mai 2018, Bucuresti –  Axis Communications

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.