#PrimaZiLaMare cu Paralela 45: Pentru prima data in viata lor, 37 de copii merg pe litoralul romanesc


         37 de copii care nu au vazut niciodata Marea Neagra vor avea ocazia sa o cunoasca de ziua lor, 1 Iunie, in campania desfasurata de turoperatorul Paralela 45, #PrimaZiLaMare. Copiii, care au varste cuprinse intre 7 si 14 ani, si se afla in grija Organizatiei Umanitare Concordia, vor petrece cinci zile pe litoralul romanesc.

Programul campaniei cuprinde activitati educativ-distractive la malul Marii Negre (statiunea Jupiter), dar si vizitarea Definariului, Portului Tomis, Cazinoului Constanta, Fermei Animalelor Ograda Veseliei la Constanta si a Palatului Parlamentului la Bucuresti, in perioada 31 mai – 4 iunie.

Campania #PrimaZiLaMare a aparut ca urmare a evidentierii in mediul public a unor studii de piata despre numarul romanilor care nu au vazut niciodata Marea Neagra. Astfel, un studiu IRES arata ca 22% dintre romani nu au fost niciodata la mare, in timp ce unul realizat de World Vision Romania si de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca evidentiaza ca jumatate din copiii din Romania au risc de saracie si excluziune sociala.

„Sustinem de mai multa vreme tanara generatie in dezvoltarea ei, si mai ales copiii cu posibilitati materiale reduse. De data acesta, chiar de ziua lor, pe 1 Iunie, prezentam Marea Neagra unor copii care nu au vazut-o niciodata. Ne dorim ca #PrimaZiLaMare sa devina o campanie nationala si din 2018 mai multe agentii de turism membre sau nemembre ale Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism sa ni le alature si cat mai multi copii sa se bucure de o vacanta pe litoralul romanesc”, spune dr. Alin Burcea, CEO Paralela 45 (foto) si presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

#PrimaZiLaMare face parte dintr-o serie de campanii de responsabilitate sociala derulate de turoperatorul Paralela 45 de-a lungul timpului, care au in prim plan educatia, copiii defavorizati, protejarea mediului si activitatile culturale.

Agentia de turism Paralela 45 a fost infiintata in aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agentii private din Romania. Turoperator consacrat in vacante cu zboruri charter in Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, circuite culturale si istorice in diverse destinatii, programe pentru seniori, croaziere, vacante tailor made, precum si turism de business, Paralela 45 combina experienta acumulata in 27 de ani cu capacitatea de a tine mereu pasul cu noile tendinte din turism. Compania are in prezent 40 de agentii directe si in franciza raspandite in toata tara.

Concordia, organizatie independenta neguvernamentala si non-profit care are ca misiune sustinerea si (re)integrarea sociala, familiala, scolara si profesionala a copiilor, tinerilor si familiilor aflate in dificultate, spre o viata independenta si autonoma, are o experienta de 25 de ani in Romania. Proiectele Concordia se deruleaza in Bucuresti, Ploiesti si Aricestii Rahtivani, Judetul Prahova, si se adreseaza unui numar de peste 600 persoane in fiecare an.

29 Mai 2017, Bucuresti – Paralela 45 & Concordia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.