Cum se descurca cu pozele noul LG G5?


DSC08077         Recent lansatul LG G5 a ajuns la mine tot in cadrul programului Orange Smartphone Tester, program in care am posibilitatea sa testez printre primii ultimele smartphone-uri de top. E primul smartphone modular, intradevar interesant, cu specificatii de top si va avea un review pe masura aici la mine pe blog, dar in prima faza cei mai multi s-au interesat de camera lui, mai exact camerele, ca are 3. Da in ziua de azi, cand tot mai multi pornesc in calatorii fara aparat foto, doar cu telefonul e de inteles interesul pentru camera foto al smartphone-ului.

Lg G5 are chiar 3 camere, 2 principale si una de selfie.  LG G5 are doua camere in spate: una cu o lentila de 78 de grade standard (cu laser autofocus, OIS (3-axis)), si alta cu un obiectiv superangular de 135 de grade, cel mai mare disponibil la orice alt smartphone. Lentila de 135 de grade pe LG G5 ofera un unghi de vizualizare care este de aproximativ 1,7 ori mai mare decat cele de la camerele de smartphone existente si cu 15 grade mai largi decat campul vizual al ochiului uman. Lentila cu unghi larg permite utilizatorilor sa capteze mai usor peisaje, cladiri mai inalte sau grupuri mai mari fara a fi nevoie sa se indeparteze de subiect.

20160411_212220Am testat si pe manual in conditii de lumina slaba si asta a iesit cu ISO 50 si cu timp de expunere 1, 1/3”. Eu multumit de el si asa, nu mai zic ca dupa o mica editare in PS nu multi ar mai zice ca n-a fost facut cu o camera foto semiprofesionala.

20160413_110146_Popout20160413_110001_Multi(1)LG G5 dispune de o colectie de efecte pentru fotografii, inclusiv Pop-out, Film Effect si Auto Shot. Imaginea Pop-out combina imaginile realizate cu lentila standard si pe cele facute cu unghi larg, pentru a crea un efect de imagine in rama. Film Effect poate aplica pana la noua filtre diferite pe o imagine, in timp ce Auto Shot este o camera imbunatatita, care capteaza automat un selfie atunci cand o fata este recunoscuta.

20160413_111238Imi place cum se vad detaliile si la cele apropiate (aproape macro), recunosc ar fi greu sa fac mai bine chiar si cu aparatul foto.

20160413_112819_HDRCamera superangulara iti permite sa cuprinzi un copac mai mare sau o cladire fara sa trebuieasca sa te indepartezi. GDR-ul iese frumos, singurul lucru ce nu-mi place e panoramarea pe care-l face pe verticala, adica din foarte multe bucati, e drept ca le imbina frumos, dar tot nu-mi place.

Nu sunt eu mare fan de selfie-uri, dar si camera frontala de 8 MP, f/2.0, 1080p@30fps e excelenta, pozele ies frumos.

 

20160413_121411_Pano20160407_221858

Pozele facute cu blitzul (stiti ca eu nu prea servesc asa ceva), sunt si ele foarte reusite, stie exact cat sa dozeze flash-ul iluminand bine subiectul dar fara sa arda imaginea.

Plusuri:

  • imagini foarte bune si in conditii de lumina slaba
  • unghi larg cu obiectivul superangular de 135 de grade
  • multe efecte direct din meniul camerei
  • HDR frumos
  • camera frontala buna

Minusuri:

  • panoramarea o face pe verticala din prea multe bucati.

Camerele foto din ultimele high-enduri sunt tot mai bune, mie perosonal pana acum parca asta imi place cel mai mult, recunosc ca imi place ca am full rezolutie si pe 16:9 fata de S7 Edge la care doar in 4:3, dar inca n-am testat noul Huawei cu lentile Leica si nici noul HTC 10, deci inca nu ma pronunt la intrebarea care-i cea mai buna camera de smartphone al anului.  Voi mai testa camerele si in urmatoarele zile pana la review-ul final, deci daca mai gasesc ceva voi mentiona, iar voi daca aveti intrebari, nu ezitati sa le puneti.

Cateva imagini (desigur needitate direct din camera) gasiti in galeria de sub articol, iar in review-ul final va fi un album complet.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.