Telecomul in 2020 – infografic


telcoIndustria de telecomunicatii va fi mereu in epicentrul dezvoltarii economice si sociale. “Conlucrand, organizatiile care activeaza in industria de telecomunicatii vor conecta oamenii si obiectele din jurul lor pentru un viitor mai bun, rolul industriei de telecomunicatii (si nu numai) este sa imbunatatim calitatea vietii de maine”. transmitea Directorul General GSMA, Mats Granryd, la MWC Barcelona 2016.

 

Industria de telecomunicatii a generat in 2015 $3.1 trillioane  (4.2% din PIB-ul global) si a oferit 32 de milioane de locuri de munca direct sau indirect.

 

Conform analistilor GSMA, 63% din populatia globala detine telefoane mobile. Exista astazi 4.7 miliarde de utilizatori unici de mobil care detin peste 7,3 miliarde cartele SIM (excluzand SIM-uri de tip Machine to Machine). Mai mult, pana in 2020 pietele in dezvoltare de astazi precum China sau Brazilia vor atinge acelasi nivel de saturare precum tarile dezvoltate.  

Lumea fizica si cea digitala devin interdependente, fortand operatorii telecom sa se transforme si sa isi adapteze ecosistemul de parteneri si modele de business cu aceeasi viteza.

Mobile World Congress Barcelona 2016 a avut cea mai mare audienta de pana acum, depasind 100.000 de vizitatori din peste 200 de tari care s-au intalnit pentru a trasa traiectoria industriei de telecomunicatii pentru urmatorii ani. Mai jos cateva dintre cele mai importante previziuni pentru anii care urmeaza.

Telecom-2020-Infographic-Telco-Euro-IT-Group1Sursa: http://www.euroitgroup.com/telecom-2020-infographic/

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.