RR Media va fuziona cu SES Platform Services pentru a crea un furnizor de solutii media de talie mondiala


SES_Platform_Services_logo.svgSES Platform Services GmbH (SES PS), o filiala detinuta in totalitate de SES S.A., anunta un acord prin care serviciile RR Media, principal furnizor de servicii media digitale pentru industria media si TV, vor fuziona cu cele ale SES PS pentru a crea un furnizor de solutii media de talie mondiala.

SES va plati 13,291 USD pe actiune pentru a dobandi un control de 100% in RR Media. Suma corespunde unei valori a societatii de 242 milioane USD, care va fi acoperita din resursele financiare actuale ale grupului. Achizitia va avea loc in urma aprobarilor autoritatilor de reglementare, care se estimeaza a fi finalizate in T2/T3 2016.

RR Media furnizeaza servicii media digitale convergente, scalabile pentru peste 1.000 de companii media, la nivel global. In fiecare zi, compania gestioneaza si livreaza peste 24.000 de ore de continut difuzat, peste 4.000 de ore de continut video si VOD online, peste 350 de ore de evenimente sportive premium si alte evenimente in direct, inclusiv evenimente sportive de talie mondiala, cum ar fi Super Bowl si Cupa Mondiala FIFA. RR Media acopera peste 95% din populatia globului, inclusiv clienti ai operatorilor de multi-platforme TV. Furnizeaza continut pentru peste 100 de platforme Video-on-Demand (VoD) si livreaza continut pentru servicii video online si Direct-to-Home (DTH).

RR Media furnizeaza o gama completa de servicii media digitale. Faciliteaza o experienta bogata pentru utilizatori, extinde acoperirea si creste capacitatile de monetizare pentru clienti. Serviciile companiei acopera patru domenii principale:

  • retea globala de distributie de continut cu o combinatie optimizata de satelit, fibra si internet;
  • servicii de gestionare continut si playout;
  • gestionarea si livrarea de evenimente sportive premium, stiri si evenimente in direct din intreaga lume;
  • servicii video online avansate.

Aceste oferte de ultima generatie raspund cerintelor diversificate care vin din partea principalelor companii de media din lume, radiodifuzori si titulari de drepturi de continut, printre care se numara BBC, Disney, Fox, IMG, ITV, MP Silva, NFL si Viacom. RR Media are patru centre media principale in care isi desfasoara activitatea (Bucuresti, Londra, Pensilvania si Tel Aviv).

La finalizarea tranzactiei, RR Media si SES PS isi vor combina activitatile pentru a crea un nou furnizor de servicii media independent, de talie mondiala, care va oferi clientilor existenti continuitate si servicii consolidate. Gama extinsa de solutii video si media inovatoare la scara globala va permite noii organizatii sa se axeze pe furnizarea de solutii optimizate de gestionare si distribuire continut, care utilizeaza reteaua combinata a SES PS si RR Media, exploatand pozitiile multiple de satelit de care dispun, precum si o larga retea de fibra optica si internet, pentru a-si maximiza acoperirea si a-si creste capacitatea de monetizare.

 

Wilfried Urner, Chief Executive Officer, SES Platform Services, a declarat: “RR Media a dezvoltat cu succes capacitatea de a gestiona si livra in mod eficient continut premium, clientii sai avand astfel o acoperire globala cu ajutorul satelitilor, transmisiilor TV prin cablu, IPTV, platformelor online si mobile. SES, in calitate de principala platforma video din punct de vedere al acoperirii si numarului de canale, aduce cu sine dimensiunea globala si o contributie considerabila dobandita prin dezvoltarea cu succes a SES PS in Europa.

 

Ferdinand Kayser, Presedinte SES Platform Services, a adaugat: “Este o achizitie incitanta si un important punct de reper in procesul de punere in aplicare a strategiei diferentiate SES axate pe Globalizare, Verticalizare si Dematurizare. Fuzionarea cu RR Media va creste ritmul de accelerare al globalizarii activitatilor de servicii SES, creand astfel un furnizor de servicii media si video de ultima generatie, lider la nivel global.

 

Avi Cohen, Chief Executive Officer RR Media a declarat: “SES Platform Services este un important jucator pe piata, care deserveste clienti din esalonul superior. Prin combinarea infrastructurii si a expertizei in domeniu, compania integrata va putea livra solutii inovatoare clientilor din esalonul superior, pietelor emergente si clientilor la nivel global. Strategia de crestere a RR Media se axeaza pe clienti de varf si extinderea acoperirii, obiective strategice atinse prin aceasta tranzactie.

Bucuresti, 29 februarie 2016 – SES Platform Services GmbH (SES PS)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.