128 de proiecte castigatoare din 23 de tari in prima runda de finantare a proiectului DNI dezvoltat de Google in Europa


DNI infographicGoogle a anuntat ieri, 24 februarie 2016, incheierea etapei de selectie a proiectelor castigatoare din prima runda de finantare a proiectului Digital News Initiative (DNI). Au primit finantare 128 de proiecte din 23 tari europene, valoarea totala a finantarilor depasind 27 milioane de euro. Romania se regaseste pe lista cu 2 proiecte. Numele proiectelor castigatoare vor fi publicate in perioada urmatoare pe pagina DNI, pe masura ce este finalizat procesul de notificare a beneficiarilor. Acest infografic sumarizeaza prima runda de finantare a DNI.

 

Fondul a fost gandit sa genereze noi idei si sa dea organizatiilor de stiri europene de toate dimensiunile cadrul pentru a incerca lucruri noi, sa experimenteze si sa inoveze in spatiul digital.DNI infographic

 

Proiectul DNI a fost lansat de Google in aprilie 2015, iar la finalul anului trecut a avut loc prima runda de inscrieri a proiectelor. Au fost primite peste 1200 de proiecte dintre care au fost desemnate cele 128 castigatoare. Selectarea proiectelor care au primit finantare a fost realizata de catre un consiliu format din specialisti Google si experti din mass-media europeana. Finantarea a carei castigatori au fost desemnati astazi este prima transa din fondul de 150 de milioane de euro ce vor fi acordati in urmatorii 3 ani. Urmatoarea runda de finantare se va deschide in luna mai 2016.

 

Tot in cadrul Digital News Initiative, Google a anuntat noutati pentru proiectul Accelerated Mobile Pages (AMP) si Project Shield. Incepand din aceasta saptamana, Google va incepe sa introduca paginile de tip AMP in rezultatele cautarii Google, pentru ca utilizatorii sa gaseasca si mai rapid continut care sa se incarce foarte rapid. Paginile care au adoptat AMP se incarca, in medie, de 4 ori mai repede si utilizeaza de 10 ori mai putine date decat paginile HTML.

Project Shield va putea ajuta organizatiile de stiri sa se protejeze mai bine de atacuri DDOS. Proiectul este practic un instrument, pana acum in stadiu beta, si poate fi accesat de aici: g.co/shield.

24 februarie 2016, Bucuresti – Google Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.