Vanzarile Miele Romania au crescut cu aproape 65% in 2015


 

  • Miele Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 15,6 milioane de lei
  • Prima masina de spalat cu Full TouchControl si singurul cuptor combinat cu abur si microunde, printre reperele tehnologice Miele ale anului trecut

Miele, compania numarul unu in productia de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial, a inregistrat o crestere a vanzarilor de 64% pe piata din Romania, in 2015, comparativ cu 2014. Aceasta este cea mai mare crestere anuala a vanzarilor inregistrata de Miele in Romania. In 2015, compania a realizat o cifra de afaceri de 15,6 milioane de lei, iar categoriile de produse cu cele mai bune vanzari au fost aspiratoarele, masinile de spalat rufe si uscatoarele.

DSC05282

„Piata de electrocasnice din Romania este in curs de maturizare; clientii sunt mai selectivi, mai atenti la caracteristicile produselor, la design-ul si durabilitatea acestora, deci mai dispusi sa investeasca in electrocasnice de calitate. In mod particular, clientii Miele sunt persoane educate, cu venituri peste medie, care calatoresc, au avut primul contact cu brandul in afara tarii si se informeaza inainte de a face o achizitie”, declara Loredana Butnaru, Director de Vanzari Miele Romania.

Pe parcursul anului trecut, compania a incheiat o serie de noi parteneriate, a deschis doua magazine exclusive si a extins reteaua de distributie in toata tara:

  • Lansarea showroom-ului online de electrocasnice premium Miele pe platforma eMAG Marketplace, care listeaza intreaga gama de produse Miele
  • Deschiderea celui de-al treilea magazin exclusiv Miele din Romania, la Sibiu, amplasat central, care expune toate categoriile de produse Miele disponibile in Romania;
  • Inaugurarea magazinului exclusiv de la Targu Mures, al patrulea din Romania, cu o suprafata de 60 de metri patrati;
  • Parteneriatul cu retele de retail electro-IT, Altex si Flanco.

Astfel, cresterea vanzarilor Miele Romania in 2015 a fost sustinuta de implementarea planului de business pe care compania l-a inceput acum doi ani, odata cu relocarea showroom-ului din Otopeni in Piata Presei, Bucuresti.

DSC05278DSC05295

La finalul anului trecut, Miele Romania avea o retea de 30 parteneri si 70 de magazine, care se inscriu in trei categorii: parteneri Miele exclusiv, in cadrul carora sunt comercializate doar produsele brandului, retele de magazine specializate in vanzarile de mobilier de lux, dar si retele si magazine independente de electro-IT.

In plus, in 2015, Miele a lansat mai multe electrocasnice premium cu tehnologii unice. Astfel, Miele a adus in Romania, prima masina de spalat cu Full TouchControl, modelul WMV 960, primul espressor cu functia de detartrare automata, CM 7500, prima masina de spalat vase cu tehnologia patentata Knock2Open, G 6000, si singurul cuptor combinat cu abur si microunde, DGM 6800.

Bucuresti, 20 ianuarie – Miele Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.