Samsung a lansat SSD-urile 950 PRO


SSD_950_Pro_M_2_E_2

Primele SSD-uri pentru consumatori, NVMe M.2 cu tehnologie V-NAND, imbunatatesc performanta computerelor

 

Samsung Electronics Co. Ltd. a lansat unitatile de stocare de date Samsung 950 PRO, dezvoltate pentru a veni in intampinarea nevoilor utilizatorilor de computere si laptopuri foarte performante. Interfata M.2 a SSD-ului le permite utilizatorilor sa beneficieze de cea mai buna anduranta, eficienta energetica si siguranta.

SSD_950_Pro_M_2_FSSD_950_Pro_M_2_A_sticker

SSD-urile Samsung 950 PRO sunt primele unitati de stocare NVMe dedicate utilizatorilor individuali, cu interfata M.2, tehnologie V-NAND si slot PCIe 3.0. Odata cu introducerea tehnologiei NVMe, primul protocol optimizat pentru SSD-uri, utilizatorii de unitati de stocare de date Samsung 950 PRO vor beneficia de performanta imbunatatita si de o economisire a energiei pentru o autonomie mai buna si posibilitatea de a reduce costurile de operare. SSD-ul este ideal pentru profesionistii care isi doresc performanta, o viteza mai mare si un timp redus de raspuns al computerelor, pentru operatiuni precum design grafic, analize de date si proiectare. Interfata M.2 2280 asigura compatibilitatea cu cele mai noi platforme mobile si desktop, ce suporta un slot si interfata M.2 PCIe.

 

„Cu lansarea SSD-ului 950 PRO cu tehnologie NVMe si PCIe, Samsung le ofera utilizatorilor memoria necesara pentru a gestiona nevoia in crestere de stocare de date pentru urmatoarele generatii de computere,” a declarat Un-Soo Kim, Senior Vice President of Branded Memory, Memory Business, Samsung Electronics. „Utilizatorii individuali si cei de business pot beneficia de viteza ridicata, fiabilitatea si eficienta energetica necesare pentru cele mai solicitante task-uri. SSD-ul 950 PRO reflecta pozitia de lider a Samsung in industria memoriilor.”

 

Beneficiind de interfata PCIe Gen. 3×4 si de suport pentru protocolul NVMe, seria Samsung PRO 950 ofera performante random si secventiale mai bune decat interfata SATA, folosind protocolul AHCI (Advanced Host Controller Interface). Utilizatorii de aplicatii care folosesc un numar mare de IOPS (input/output operations per second) vor observa o viteza de pana la patru ori mai mare decat in cazul SSD-urilor traditionale SATA.

SSD-ul 950 PRO va fi disponibil in variantele de 512GB si 256GB capacitate de stocare. Versiunea de 512GB ofera viteze de citire/scriere secventiale de 2.500MB/s si 1.500MB/s. Performanta citirii random este de pana la 300.000 IOPS, cu viteze de scriere de pana la 110.000 IOPS. SSD-urile sunt echipate cu memorii MLCV-NAND 32-layer,un controler UBX si software-ul Samsung Magician.

Unitatea a fost construita penstru a sustine criptari full disk AES de 256 de biti pentru protectia datelor si este echipata cu tehnologia Dynamic Thermal Guard, care poate proteja unitatea si datele la temperaturi intre 0 si 70 de grade Celsius. De asemenea, SSD-ul rezista la socuri de pana la 1500G/0.5ms si vibratii de pana la 20G.

SSD-urile au o garantie de 5 ani si de pana la 200 TB scrisi (TBW) pentru versiunea de 256GB si 400 TBW pentru versiunea de 512GB. SSD-ul 950 PRO va fi disponibil incepand cu luna noiembrie.

Bucuresti, 13 noiembrie 2015 – Samsung Electronics Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.