KLM a organizat o degustare de vinuri la o altitudine de 10.000 metri


Wine KLM 2          Pasagerii zborului KL605 care au calatorit Duminica, 19 Iulie, pe ruta Amsterdam – San Francisco la clasa World Business, au putut participa la o degustare de vinuri inedita, realizata la o altitudine de 10.000 metri. Degustarea a fost organizata sub indrumarea oenologului Therese Boer si a inclus testarea a trei vinuri albe si trei vinuri rosii. Primele doua clasate vor fi servite la bordul aeronavelor KLM incepand cu aceasta toamna.

Este prima degustare din istoria KLM pe o ruta intercontinentala. Pasagerii aflati la World Business Class au degustat legati la ochi sase tipuri de vin, inainte de decolare si dupa, pentru a stabili daca exista o diferenta intre gustul vinului la sol si in aer. Intr-adevar, gustul si mirosul se diminueaza cu 20% in aer, din cauza presiunii scazute si umiditatii. Din acest motiv, mesele servite la bordul KLM sunt mai condimentate si vinurile selectate cu grija. Vinurile cu un continut ridicat de tanin au un gust mai neplacut la altitudine mare si, prin urmare, nu figureaza in selectia de vinuri KLM.

Wine KLM 1

Dintre cele sase tipuri de vin, primele doua cele mai apreciate au fost alese pentru a fi servite la bordul KLM din toamna. Este vorba despre vinurile The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 (Franta) si Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 (Chile).

28 iulie 2015, Bucuresti  – KLM Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.