Ce este “the Dot” ? – Ericsson Radio Data System Dot


DSC00470             Ericsson Radio Data System Dot este o redefinire a pietei de celule mici (microcelule), cu functionalitate graduala, instalare simpla, si integrare cu retelele exterioare.  14 brevete sunt puse sa lucreze in cele 300 de grame  de produs in forma de disc si reteaua asociata lui.

Standul Ericsson, unul din cele mai mari de la MWC-ul din anul asta era acoperita cu 8 asemenea celule care faceau legatura cu reteaua exterioara Telefonica (Movistar) si ofereau net de calitate celor care vizitau standul. Erau amplasate sus pe grinzi si nici n-aveai cum sa le observi de nu stiai de ele. Sigur l-am luat in mana si l-am intors pe toate partile, interesat fiind de aceste solutii ingenioase, care pot sa ofere acoperire de calitate si in incaperile unde reteaua exterioara nu prea patrunde, fara sa te radieze, frumos, elegant putand fi incorporat chiar si in mobilier.

Ericsson Radio Dot ofera acoperire perfecta si fara intreruperi a aplicatiilor atat pentru consumatorii cat si pentru clientii persoane juridice ai operatorului in cea mai larga gama de scenarii de constructie si implementare, inclusiv pe categoria cu crestere accentuata a constructiilor medii spre largi.

DSC00468 DSC00469DSC00467Spatiile de interior pun probleme speciale furnizorilor de servicii.

Solutiile pentru spatiile inchise, de interior existente in prezent au limitari pe continuitatea serviciului, capacitatea de crestere gradual, complexitate, limitari care pot limita experienta utilizatorului. Distributed Antenna System (DAS) sunt construite in principal pentru acoperirea de servicii de voce in cladiri foarte mari si un upgrade pentru a raspunde cerintelor tot mai mari de capacitate pentru serviciile de date mobile este costisitor. La celalalt capat al spectrului, cerintele celor mai multe afaceri de constructii rezidentiale sau de locatii sunt adresate prin capacitatea/serviciul outdoor-in generat de catre acoperirea outdoor. Deoarece dimensiunile cladirilor cresc o data cu o crestere accelerata a utilizatorilor de servicii mobile, este nevoie de o noua solutie care sa ofere o acoperire capabila de crestere graduala, de interferenta si schimb de capabilitati.

Operatorul saudit STC a si implentat deja Ericsson Radio Dot in retea sa, puteti citi despre asta aici.

Sursa: Ericsson

One response to “Ce este “the Dot” ? – Ericsson Radio Data System Dot

  1. Pingback: Roadshow-ul global Ericsson „Let’s turn Change into Growth” a ajuns in Bucuresti | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.