HTC a lansat M9-le, au umblat la performante ca designul era oricum de TOP, l-am butonat un pic, cat de un hands-on


DSC00586             HTC One M8 a castigat numeroase premii de design, deci taiwanezii au ales sa nu umble la designul noului flagship. Si bine au facut, e doar cu cateva grame mai usor (nesemnificativ) dar parca au umblat la centrul de greutate pare ca sta un pic mai bine in mana. Lateralele sunt parca si mai bine slefuite da senzatia de calitate.

Ma bucur ca la display n-au urmat moda 2K si au ramas ”doar la full HD” e arhisuficient la un ecran de 5” nu se vede diferenta, ar fi pus degeaba la lucru procesorul rezultand un consum mai mare. Diplayul de 5” Super LCD3 e protejat de Corning Gorilla Glass 3 si e un display foarte frumos cu culori naturale, exact pe placul meu.

DSC00582 Camera din spatele One M8-ului l-au mutat in fata, astfel avem probabil cea mai reusita camera selfie de 4Mpx-eli (ultrapixeli), cu care in conditii de lumina slaba faci poze mai reusite decat cu cel din spate.

In spate au pus un senzor de 20 Mpx-eli, ca lumea vrea Mpx-eli, nu stiu cat de buna e, la stand am facut cateva mostre si pe ecranul smartphone-ului aratau bine, dar as vrea sa le vad pe monitor.

Au marit capacitatea bateriei, unul din putinele puncte mai slabe al M8-ului, acum avem o baterie Li-Po 2840 mAh, dar si hardware mai puternic, un procesor Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2 GHz Cortex-A57 cu 3 Gb de RAM. Va dati semaa se misca impecabil, si desigur e din start cu Lollipop (Android 5.0)

DSC00587 DSC00590M-am jucat un pic si cu HTC Re, camera pe care o conectezi la HTC One M9 (merge si cu M8) si faci selfie-uri si mai reusite, apesi pe buton si ai poza intr-o secunda in galeria smartphone-ului.

Sunetul era punct forte si pana acum datorita sistemului HTC BoomSound acum cu simularea sunetului 5.1 Dolby® Surround e intradevar unic. Chiar si in galagia de la expozitie m-a surprins cat de frumos se aude sunetul, ei bine aici is imbatabili, si daca nici asta nu ti-e destul impreuna cu inginerii Harman/Kardon au dezvoltat un sistem de sunet unic, One by Harman care se conecteaza prin NFC la One M9-le, doar tragi 3 degete in jos pe ecran si sunetul iese prin difuzoarele de excelptie marca Harman/Kardon.

DSC00789DSC00795DSC00786Mi-a placut:

– designul (daca ceva e reusit nu ma plictisesc de el)

– materialele de top

– displayul cu culori naturale

– viteza de TOP

– sunetul de exceptie.

Ramne de vazut:

– camera din spate cum se descurca in lumina mai slaba

– bateria mai mare oare insemana autonomie mai buna sau doar compenseaza consumul mai mare al hardwerului mai puternic? Vedem cand ajunge la teste 😉

Cred ca HTC One M9 l-as fi adus acasa de la Barcelona desigur imopreuna cu boxa One de la Harman/Kardon 🙂

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.