Impresii din prima zi de MWC 2015


DSC00303      In 2 Martie si-a deschis portile editia din 2015 al MWC-ului din frumoasa si mandra  capitala a Cataloniei. Am ajuns si noi, eu cu Marian, pe la pranz in Barcelona, a mai durat ceva pana am facut check-in-ul in spatiosul  apartament de langa Rambla si am luat-o inspre Fira Grand Via, unde se desfasoara expozitia mobilitatii,  MWC-ul.

Ajungand tarziu nu ne-am propus sa vedem si sa incercam de toate, ne-am concentrat doar pe cateva, avand suficient timp maine si poimaine sa vizitam tot ce ne intereseaza.

Am inceput desigur cu gazdele noastre, cei de la Ericsson au si anul asta una din cele mai impozante standuri situata in Hala 2.

DSC00315Azi au prezentat noua platforma inovatoare de testare 5G  care asigura conectivitate duala 5G – LTE si conectivitate multipoint 5G, am vazut si  Demo-uri  live 5G.

Desi standardele 5G nu au fost inca definite, iar primele retele comerciale sunt asteptate abia in 2020, Ericsson demonstreaza deja caracteristici de functionalitate 5G ce vor fi vitale pentru adoptarea la scara larga a acestui tip de comunicatii. In urma unor teste de viteza absolut impresionante, in timpul carora platforma de test radio 5G a Ericsson a depasit viteza de transfer de 5 Gbps, compania a reusit sa atinga doua repere tehnologice noi: conectivitate duala 5G – LTE si conectivitate multipoint 5G. Ambele sunt demonstrate si in fata publicului in timpul MWC 2015.

Cele mai recente inovatii Ericsson de testare radio 5G se concentreaza pe interactiunile dintre dispozitivele mobile si reteaua de acces radio, atat in interiorul cladirilor, cat si afara, si include:

  • Conectivitate duala 5G – LTE: Dispozitivul mobil 5G se va putea misca fara probleme intre zonele de acoperire LTE si 5G, stabilind conexiuni simultane cu ambele retele inainte de a face transferul de la una la alta, fara intreruperi. Conectivitatea duala 5G – LTE le va permite retelelor 5G sa ofere suport multi-standard si multi-banda atat pentru dispozitive, cat si pentru acces radio.
  • Conectivitate multipoint 5G: Dispozitivul mobil 5G se conecteaza la doua statii de baza 5G simultan, imbunatatind performanta vitezei de transfer datorita mai multor canale de downlink, precum si puterea si fiabilitatea semnalului. Conectivitatea multipoint 5G va fi esentiala pentru a sustine retele multi-layer ce asigura acoperire macro si small cell.

DSC00305Mai sunt multe de vazut la standul Ericsson, maine si poimaine vom beneficia de un tur de forta a tehnologiilor inovatoare al suedezilor.

DSC00334De aici am trecut pe la prietenii de la Asus, am admirat ZenFone 2-ul si Zenwatch-ul ambele elegante, fabricate din materiale de calitate, Zewatchul vine cu o curea de piele de calitate si cu un design elegant, iar  ZenFone 2-ul cu o camera nesperat de buna care isi arata valoarea in conditii dificile de lumina.

Din cate am inteles ZenFone 2-ul va ajunge curand si in Romania.

 

DSCF4569Am ajuns si la standul romanesc, unde cele 14 companii romanesti expun produsele si serviciile, ne-am intalnit cu prieteni vechi, am admirat noul flaghsip Allview X2 Soul PRO, care maine va avea o prezentare mai detaliata, dar stim ca va veni cu specificatii de top: procesorul Octa Core pe 64-bit, sistemul de operare Android™ 5.0, Lollipop®, display-ul de 5,2” Full HD si camerele de 13MP si 8MP.

Display-ul  lui X2 Soul PRO e de 5,2” cu rezolutie Full HD si 442 PPI, construit utilizand tehnologia Full Lamination.

DSC00350Camera principala de 13MP model Sony IMX214 cu 6 lentile si cea frontala de 8MP, pun la dispozitie numeroase functii precum Magic Focus, Tracks, Best Face, Best Image, Eraser, mod Profesional sau posibilitatea de separare a focusului de expunere.

In ceea ce priveste perfomanta, X2 Soul PRO are integrat un procesor Octa Core pe 64-bit, 2 GB memorie RAM si ruleaza Android™ 5.0, Lollipop®, sistem de operare optimizat pentru a functiona pe 64-bit impreuna cu aplicatii si arhitecturi dedicate. Procesorul grafic Mali-T760 MP2 cu frecventa de 700MHz reda elementele grafice la o calitate uimitoare. Smartphone-ul ofera doua porturi pentru SIM si conectivitate 4G, functionand in standardele LTE FDD si TDD.

Produsul este disponibil incepand de astazi pe baza de precomanda la pretul de 1699 lei.

Maine vom reveni si cu un hands-on despre produs si cu multe alte noutati de la Sony, Lenovo,  Ericsson, Microsoft si altii.

Mai jos o scurta galeria din turul de azi de la MWC 2015.

One response to “Impresii din prima zi de MWC 2015

  1. E bine ca avem cu ce ne lauda la Bracelona! X2 soul Pro este un telefon cu mare potential, deci putem si noi romanii sa iesim in evidenta cu ceva super!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.