Dell contribuie de zece ani la schimbarea industriei IT din Romania


Tomislav Juraga, Regional Sales Director SEE, Dell, EMEA Emerging Markets

Tomislav Juraga, Regional Sales Director SEE, Dell, EMEA Emerging Markets

     Romania va deveni centru de expertiza pentru Europa Centrala si de Est pentru activitatile regionale Dell

Dell tinteste o cota de 10% din piata de consumer in Romania pana la sfarsitul lui 2015 si cresteri reprezentative in toate segmentele

12 companii romanesti partenere premiate pentru rezultate deosebite din 36 de nominalizari de exceptie

Aniversare de 10 ani a reprezentantei Dell in Romania

Piata romaneasca are o importanta deosebita pentru strategia regionala Dell, nu doar datorita dimensiunii, ci si cresterii semnificative inregistrate – au declarat oficialii Dell in cadrul evenimentului de aniversare a 10 ani de prezenta a companiei in Romania. Cresterile de pe piata locala continua sa fie mai mari decat in alte tari din regiunea Europei de Sud-Est (SEE). Zece noi angajati se vor alatura in urmatoarele cateva luni echipei Dell din Romania, care va functiona ca un centru de partajare de expertiza pentru intreaga piata Central si Est-Europeana, nu doar pentru SEE.

“Suntem incantati de nivelul de cunostinte atins de echipa locala, atat pe partea tehnica, cat si din punct de vedere al dezvoltarii afacerii, si vrem sa folosim aceasta experienta la o scara mai larga, in Europa Centrala si de Est”, a declarat Tomislav Juraga (foto), Regional Sales Director SEE, Dell, EMEA Emerging Markets.

El a adaugat ca, datorita implicarii speciale a partenerului roman, a investitiilor si a muncii depuse, Dell Romania a obtinut rezultate foarte solide. Juraga a spus ca firmele partenere din Romania merita recunoastere pentru dorinta lor continua de perfectionare. Dintr-un numar de 36 de nominalizari de exceptie, douasprezece companii partenere locale au fost premiate in cadrul Dell Partner Gala pentru rezultate remarcabile.

Conform studiilor recente IDC, Dell detine, la nivel global, fie prima, fie a doua pozitie pe cele mai multe segmente de piata, iar aceasta clasificare este valabila si pentru Romania. Anja Monrad, Executive Director & General Manager, CEE, Dell, EMEA Emerging Markets a declarat ca “in ultimele luni s-au dezvoltat multe lucruri. Dell a castigat cota de piata pe segmentul Clienti timp de opt trimestre la rand. De asemenea, suntem numarul doi la nivel global in segmentul de servicii si numarul unu in segmentul de servere pentru ultimele doua trimestre. Cel mai important, insa, e faptul ca noi ne mentinem pozitia de stabilitate, in contrast cu sentimentul general de pe piata, marcata de multe schimbari, re-asezari si transformari”.

Strategia Dell – axata pe ideea de companie cu gama completa de produse si servicii – s-a dovedit a fi castigatoare, in conditiile in care compania a reusit in decurs de doar un an sa recastige 3 miliarde USD din cele 26 miliarde USD pe care Michael Dell le-a pus la bataie ca sa recastige controlul deplin al companiei, in octombrie 2014. Pe langa concentrarea asupra nevoilor clientilor si consumatorilor – aspect reprezentativ pentru unul din capetele gamei, Dell va continua sa dezvolte si celalalt segment. Astfel, se vizeaza atat furnizarea de solutii pentru mobilitate, transformare, cloud, big data, cat si obtinerea de beneficii din acest concept si securitatea.

Motto-ul companiei: Transforma – Conecteaza – Informeaza – Protejeaza va continua sa fie in centrul atentiei Dell in urmatoarea perioada, cu obiective specifice pentru fiecare piata.

 

David Spruyt – Distribution Sales Director Central & Eastern Europe, Dell, EMEA Emerging Markets

David Spruyt – Distribution Sales Director Central & Eastern Europe, Dell, EMEA Emerging Markets

David Spruyt (foto) – Distribution Sales Director Central & Eastern Europe, Dell, EMEA Emerging Markets, considera ca localizarea este extrem de importanta pe segmentul de consumer si ca, prin aplicarea unei asemenea strategii, el se asteapta ca Dell sa atinga o cota de piata de 10% pe acest segment in Romania pana la sfarsitul anului 2015. “Am observat pe piata din Romania elemente specifice care nu seamana cu nimic din regiune. Este un bun exemplu al nevoii de localizare a strategiilor in scopul sprijinirii obiectivelor noastre. Intelegand motivele din spatele acestor miscari, vedem in continuare mari oportunitati”, a spus Spruyt. Oficialul Dell a mai anuntat si distribuirea pe piata locala a catorva din produsele care au inregistrat cel mai mare succes cu ocazia CES Las Vegas, pana la sfarsitul acestui an.

In ceea ce priveste viitorul segmentului Enterprise, Dell vede o orientare catre agilitate. “Companiile au nevoie sa foloseasca eficient resursele, au nevoie de posibilitatea de a integra toate echipamentele si terminalele lor prin software proiectat pentru integrare, au nevoie de suficient spatiu de stocare de date, de utilizarea inteligenta a conceptului big data – pe care eu prefer sa-l numesc analytics, deoarece astfel se subliniaza nivelul inalt de utilizare al datelor, securitatea lor si lucrurile realizate prin simplitate”, a declarat Serban Zirnovan, Enterprise Solutions Group Manager CEE, Dell, EMEA Emerging Markets.

Solutiile Dell vor acoperi de la un capat la celalalt al spectrului toate aceste nevoi ale companiilor si vor transforma IT-ul mai degraba intr-un generator de afaceri pentru firme decat intr-un serviciu de afaceri.

Serban Zirnovan, Enterprise Solutions Group Manager CEE, Dell, EMEA Emerging Markets

Serban Zirnovan, Enterprise Solutions Group Manager CEE, Dell, EMEA Emerging Markets

“Este greu sa vorbesti doar despre un produs. De exemplu, PowerEdge si VRTX – literalmente un centru de date pentru birouri, cu toate necesitatile acoperite – stocare de date, securitate, alimentare – chiar daca sunt produse exceptionale, pot raspunde doar anumitor nevoi, in vreme ce alte companii ar putea avea nevoie sa integreze cloud-ul privat cu un cloud open, sau sa lege impreuna diferite terminale, aplicatii software, platforme si multe altele. Dell dispune de capacitatea deplina de a raspunde tuturor acestor nevoi ale clientilor pentru a genera profitabilitate pentru ei”, a concluzionat Zirnovan.

Premiile pentru parteneri au fost oferite pe douasprezece categorii diferite, pe baza unui set

de criterii care au combinat volumele, pro-activitatea, mixul de produse, prezenta pe piata,

complexitatea proiectelor, cunostintele tehnice, conform specificatiilor fiecarei categorii.

Premiatii au fost: Gemini SP, Network One Distribution, ETA2U, Sobis, eMag, Asbis Romania,

Logic Computer, Flanco, Lasting System, QEast Software si, la categoria persoane, Ionut Paun.

 

 

26.02.2015, Bucuresti  – Dell Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.