Cisco lanseaza servicii noi de cloud privat si solutii software pentru simplificarea operatiunilor IT


Cisco

  • Cisco Meraki, solutia de administrare a cloud-ului, se extinde la nivelul intregii infrastructuri IT
  • Solutia Cisco ONE Software ofera acces la noi inovatii, automatizare IT si interfete de programare pe platforma deschisa pentru dezvoltarea de aplicatii

 

Fast IT este un nou model pe care Cisco il foloseste pentru a ajuta clientii si partenerii sa isi simplifice operatiunile IT. Modelul se bazeaza pe mobilitate, securitate, infrastructura orientata catre aplicatii si cloud. Infrastructura IT se transforma si este administrata ca un sistem unitar, devine mai simpla, mai usor de administrat, este automatizata si protejata in permanenta. Luand in calcul toate aceste lucruri, Cisco a facut doua anunturi importante la finele lunii trecute, in cadrul evenimentului Cisco Live:

 

 

  • Al doilea presupune lansarea noilor solutii Cisco ONE Software – un portofoliu complet de aplicatii software care ofera acces la noi inovatii, automatizare IT, API-uri (interfete de programare a aplicatiilor) pe platforma deschisa pentru dezvoltarea de aplicatii si modele flexibile de consum. Parte a portofoliului Cisco ONE Software, Cisco ONE Enterprise Cloud este o noua solutie de cloud hibrid care imbina atat securitatea, cat si controlul unui cloud privat cu usurinta in administrare si automatizarea unei solutii publice de cloud.

 

Modelul IT de administrare in cloud – Cisco Meraki

 

Modelul IT de administrare in cloud este o alegere pentru clientii care cauta sa-si administreze infrastructura IT, utilizatorii, dispozitivele finale si aplicatiile, dintr-un singur panou de comanda. Astfel, clientii beneficiaza de implementari IT mai rapide, vizibilitate a business-ului la nivel global, scalabilitate la cerere si costuri IT mai mici.

In momentul in care Cisco a achizitionat Meraki in 2012 pentru suma de 1,2 miliarde de dolari, compania era un nume important in industria echipamentelor destinate dezvoltarii retelelor wireless. De atunci, portofoliul acesteia s-a extins la nivelul intregului spectru IT, livrand acum inclusiv puncte de acces wireless, switch-uri Ethernet, dispozitive de securitate si de gestionare a echipamentelor mobile care sunt folosite intr-o companie.

 

Anterior, Meraki se adresa, in principal, companiilor de dimensiuni medii. In masura in care clientii si-au mutat tot mai mult atentia si resursele catre cloud, Cisco Meraki a devenit acum disponibil si pentru companiile mari. Astfel, noile functii si produse includ:

 

  • Noi puncte de acces wireless 802.11ac atat pentru interior, cat si pentru exterior cu BlueTooth Beacons pentru a permite aplicatii bazate pe localizare
  • Solutie comprehensiva Unified Threat Management pentru identificarea permanenta a amenintarilor si atenuare accelerata prin integrarea tehnologiei Sourcefire
  • Functii vitale pentru functionarea unei retele, precum redundanta, fiabilitate ridicata si conectivitate campus
  • Solutie WAN inteligenta pe dispozitivele de securitate MX.

 

Cisco Meraki poate fi combinat cu solutiile dedicate Cisco intr-un model IT hibrid. Clientii pot beneficia de usurinta si viteza administrarii in cloud, cat si de functionalitatea solutiei customizate.

 

Pana in prezent, peste 57.000 de clienti folosesc Meraki in 147 de tari.

 

Cisco ONE Software si Cisco ONE Enterprise Cloud

 

Cisco ONE Software este o aplicatie software de retea si infrastructura care inglobeaza solutii din trei segmente principale: Datacenter, acces si WAN. Datacenter acopera partea de retea si putere de calcul (UCS); zona de acces cuprinde segmentul de switch-uri conectate prin fir si wireless, iar WAN acopera Intelligent WAN (IWAN) pentru a conecta sucursalele si reteaua campus.

 

Cisco One Software da clientilor posibilitatea de a cumpara si de a consuma software de retea si infrastructura in deplin acord cu bugetul si strategia lor de investitii. Software-ul poate fi achizitionat ca si licenta permanenta, licenta pe baza de abonament pentru a distribui cheltuiala in timp, ca o cheltuiala operationala, sau prin Enterprise License Agreement (ELA) pentru a oferi acces la aceste solutii la nivelul intregii companii.

 

Un beneficiu important al Cisco ONE Software este portabilitatea licentelor. Clientii nu trebuie sa cumpere din nou software-ul atunci cand actualizeaza echipamentele care folosesc astfel de solutii. Portabilitatea da dreptul clientilor sa mute licentele pe echipamente noi, permitand in acest fel, reduceri semnificative de costuri si acces permanent la inovatii, pe masura ce acestea sunt disponibile.

 

Cisco ONE Enterprise Cloud este o solutie software care simplifica cloud-ul hibrid prin atribuirea unor caracteristici de securitate si control, specifice cloud-ului privat, combinate cu mentenanta automata si automatizarea cloud-ului public. Prin urmare, ofera numeroase avantaje, printre care :

 

  • Utilizatorul final beneficiaza de acces rapid la servicii IT cheie, la cerere, prin portaluri care se autoadministreaza
  • Responsabilii/managerii IT isi pot automatiza infrastructura, isi pot planifica si administra aplicatiile. Beneficiaza de vizibilitatea si administrarea serviciilor cloud si au posibilitatea de a muta sarcinile de lucru in cloud in aceleasi conditii de securitate.
  • Dezvoltatorii de aplicatii au acces la instrumente simple pentru a accelera producerea de aplicatii.

 

Un pas important in procesul de livrare a modelului Fast IT catre clienti este accelerarea procesului de automatizare. „Cu Cisco Meraki si Cisco One, oferim un portofoliu de solutii bazate pe software, o gama larga de modele de implementare si o multime de optiuni de achizitie pentru parteneri si clienti”, spune Gordon Thomson, Managing Director, Enterprise Networking la Cisco EMEAR.

Bucuresti, 12 februarie 2015 – CISCO Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.