Intel va crea un spatiu de lucru fara cabluri cu a cincea generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™


Cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro                Intel Corporation a anuntat astazi disponibilitatea celei de-a cincea generatii a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ care contine noi caracteristici pentru transformarea spatiului de lucru. Pentru a raspunde asteptarilor unei forte de munca din ce in ce mai mobila si mai dinamice, noua gama de procesoare Intel® Core™ vPro™ ofera capabilitati de tip wireless, securitate integrata si o performanta mai mare care vor permite atât angajatilor, cât si companiilor sa isi imbunatateasca productivitatea pentru a-si mentine competitivitatea.

Cu cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™, Intel tinteste trei domenii diferite cu scopul de a imbunatati modul de lucru si de a crea o experienta mai buna pentru utilizatori si companii: designul PC-urilor, wireless display si wireless docking.

Intel Solid-State Drive Pro 2500

Companiile pot alege acum dintr-o varietate de modele noi, de la PC-uri pana la sisteme 2in1, Ultrabook-uri, dispozitive clamshell foarte subtiri si mini PC-uri care ofera o durata de viata a bateriei de doua ori mai mare1 si o performanta dubla1, cu un design de trei ori mai subtire2 si cu 50% mai usor2 fata de un laptop lansat cu patru ani in urma.

Intel® Pro Wireless Display (Intel® Pro WiDi) va face din fiecare spatiu de conferinte si prezentari o zona fara cabluri. In timp ce mareste eficienta utilizarii de catre companii cu ajutorul unor comenzi simple si securitate, ofera in acelasi timp suport pentru cerinte importante precum managementul de la distanta pentru a evita aglomerarile de retea si amenintarile de securitate. In acelasi timp ofera posibilitatea de a gestiona adaptoarele wireless de la distanta.3

Intel® Wireless Docking le permite angajatilor companiilor sa fie conectati si gata de lucru imediat dupa ce ajung la birou. Noua tehnologie wireless, sigura, bazata pe tehnologia Intel Wireless Gigabit permite sistemelor sa se conecteze automat la monitoare, tastaturi, mouse-uri si accesorii USB-uri eliminand astfel nevoia pentru traditionalele dock-uri.3

Intel portraits“Scopul nostru este de a le permite tuturor utilizatorilor sa lucreze mai usor, adresandu-ne in acelasi timp nevoilor actuale ale companiilor”, a declarat Tom Garrison, Vicepresedinte si General Manager al Business Client Platforms, Intel. “Cu ajutorul dispozitivelor bazate pe cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ dorim sa transformam experienta utilizatorilor, ajutandu-i sa lucreze de oriunde, fara a mai tine cont de cabluri”, a mai spus el.

Genevieve Bell

Noile sisteme 2in1, Ultrabook-uri, dispozitive clamshell foarte subtiri si mini PC-uri bazate pe cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ sunt deja disponibile de la 12 producatori de PC-uri. Multe altele vor fi anuntate in urmatoarele saptamani.

“Spatiul de lucru s-a transformat de multe ori de-a lungul timpului”, a declarat Genevieve Bell, Vicepresedinte Intel si Intel Fellow. “Inovatia la nivelul designului si dimensiunilor dispozitivelor, precum si a infrastructurii, a schimbat nu numai modul de lucru, dar si ceea ce putem realiza la birou”, a mai spus ea.

Pe langa inovatiile aduse dispozitivelor si imbunatatirea locurilor de munca, cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ ofera securitate crescuta si capabilitati de management. Cand procesoarele sunt folosite cu noua serie Intel® Solid-State Drive Pro 2500, departamentele de IT pot folosi capabilitatile de criptare a datelor, in timp ce utilizatorii se bucura de securitate fara a simti vreo diferenta. Intel® Identity Protection ajuta la simplificarea autentificarii si asigura faptul ca persoanele potrivite au acces la informatia corecta cand este necesar.3

In contextul in care locul de munca este din ce in ce mai mobil, este si mai important ca dispozitivele sa fie protejate tot timpul, fara ca acest lucru sa aiba impact asupra productivitatii. Managementul la distanta prin retele wireless si pentru mai multe dispozitive este acum posibil cu tehnologia Intel® Active Management, chiar si daca sistemul de operare nu merge sau dispozitivul este inchis.3

Cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ permite transformarea locului de munca, ceea ce poate insemna o crestere a productivitatii companiilor cu sute de miliarde de dolari. Prin eliminarea cablurilor, prin oferirea unei performante crescute si a unei autonomii mai mari si prin posibilitatea angajatilor de a alege dintr-o gama variata de dispozitive potrivite pentru ei, Intel ofera o platforma optimizata de business care va schimba modul de lucru.

29 ianuarie, Bucuresti – Intel Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.