Panasonic Lumix GF7: Aparat foto de varf pentru iubitorii de calitate si stil


GF7s_front_H_FS12032_s           Panasonic a lansat astazi Lumix GF7, aparat foto compact si usor cu obiective interschimbabile si calitate de varf a imaginii. Principalele sale avantaje includ usurinta in utilizare si functii generoase, in care nu lipseste, de exemplu, noul sistem special pentru fotografierea popularelor selfies. Astfel, utilizatorii pot da frau liber ideilor creative si imaginatiei.

 

Si in categoria compactelor cu obiective interschimbabile pot fi incorporati parametri tehnici de clasa superioara, cu un design elegant si stilat, in mai multe versiuni de culoare. In fiecare detaliu, de la amplasarea butoanelor si a optiunilor de fotografiere, pana la manerul de piele pentru prindere cu mana dreapta, se profileaza un design ergonomic de calitate ce permite o utilizare confortabila. Gratie calitatii excelente a imaginilor, dotarii functionale generoase si design-ului compact de clasa, Lumix GF7 serveste ca un companion fotografic excelent pentru utilizare de zi cu zi.

GF7w_front_H_FS12032_s

Companion pentru fotografiere de zi cu zi si filmarea clipurilor video

Lumix GF7 este echipat cu un senzor Digital Live MOS cu o rezolutie de 16 megapixeli. Senzorul este semnificativ mai mare decat senzorii aparatelor foto compacte curente, astfel incat utilizatorii se pot bucura de imagini de o calitate semnificativ mai buna. In combinatie cu procesorul de imagine Venus Engine, senzorul reduce eficient nivelul de zgomot, ceea ce are ca rezultat o imagine curata, plina de detalii chiar si in cazul luminozitatii reduse.

 

Calitatea de exceptie a imaginii nu este doar pentru fotografii. Proprietarii modelului Lumix GF7 pot filma evenimentele din jurul lor la rezolutie Full-HD, adica 1920 x 1080 pixeli, in format AVCHD Progressive sau MP4 (MPEG-4 / H.264). In timpul filmarii se poate regla focalizarea cu simpla atingere a display-ului, iar datorita functiei de focus automat continuu, aparatul foto poate mentine focalizarea chiar si pe obiectele in miscare.

 

Echipament functional generos favorizeaza fotografii creativi

Lumix GF7 permite utilizatorilor sa fotografieze si sa filmeze lumea din jurul lor folosind diverse idei creative si o bogata imaginatie. Ecranul tactil cu o diagonala de 7,6 cm si o rezolutie de 1 040 000 pixeli poate fi rabatat si rotit la 180 de grade, iar imaginea este bine vizibila in cele mai diverse conditii de iluminare. La rabatare completa a display-ului, aparatul foto comuta automat in regim pentru fotografiere de autoportrete, ceea ce cu siguranta va incanta iubitorii de selfies. In plus, aparatul foto ofera o gama larga de functii pentru a imbunatati aspectul persoanelor din cadru. De exemplu, functia Soft Skin netezeste tenul, iar datorita functiei Defocusing se poate defocaliza imaginea din jurul fetei.

 

Alte functii permit utilizatorilor sa aranjeze rapid si usor aspectul fotografiei pe propriul gust. In modul Creativ Control sunt puse la dispozitie 22 de filtre creative, de la aspectul retro si realizare monocroma dinamica, pana la efectul aparatelor foto ieftine de jucarie. In acelasi timp, puteti obtine de fiecare data o a doua versiune(fara efect) a aceluiasi cadru, pentru cazul in care nu sunteti multumit de efect.

 

Functia Creative Panorama permite crearea simpla de fotografii panoramice orientate pe orizontala sau verticala. Regimul de reglare automata inteligenta iA+, accesibil la fotografiere si filmare video, ofera o serie intreaga de instrumente automate eficiente, cum ar fi de exemplu selectarea inteligenta a programului, setarea automata a sensibilitatii sau recunoasterea automata a alimentelor in cadru.

 

Desigur, ideile creative pot fi aplicate si la filmarea inregistrarilor video, este de ajuns sa apasati unui singur buton. Modul de filmare in secvente (Time Lapse) permite filmarea indelungata a unei scene selectate, la anumite intervale de timp. Disponibila este si functia Stop Motion Animation sau cunoscuta tehnica cinematografica in care obiectele statice par a fi in miscare. Astfel in confortul locuintei puteti crea desene animate sau filme cu papusi.

 

Viteza si precizie

In ceea ce priveste focalizarea automata, Lumix GF7 ofera mai multe posibilitati pentru fiecare situatie de fotografiere, inclusiv acele momente cand pentru pregatirea cadrului aveti doar o fractiune de secunda. Pentru focalizare, aparatul foto utilizeaza metoda de comparare a contrastului, ce functioneaza cu mare precizie in special in combinatie cu un obiectiv luminos. Astfel, in acest sens, Lumix GF7 egaleaza si aparate digitale DSLR mai scumpe.

 

La lumina mai slaba (chiar si la lumina stelelor) functia de focalizare poate fi imbunatatita cu ajutorul regimului Low Light AF, in care focalizarea este eficienta si fara iluminare asistata. De asemenea, este disponibil si sistemul popular de detectare a fetei, dar de asemenea si noua functie de detectare automata a ochilor, in care aparatul foto focalizeaza ochii persoanei fotografiate.

 

Gama dinamica poate fi imbunatatita cu ajutorul functiei Intelligent D-range Control, gratie careia este posibila mentinerea detaliilor in lumina si umbra, fara supraexpunere sau imagine intinata, chiar si in scenele contrastante.

 

Conectivitate si partajarea fotografiilor

Panasonic Lumix GF7 este echipat cu Wi-Fi, datorita caruia puteti imediat sa transferati fotografiile pe retelele sociale sau alte pagini web. In acelasi timp, Wi-Fi extinde optiunile creative la fotografiere.

 

Wi-Fi permite conectarea wireless a aparatului foto la telefonul inteligent sau tableta. Astfel, telefonul inteligent poate fi utilizat ca display pentru previzualizarea scenei, dar si ca telecomanda pentru declansare, zoom, focalizare, setare functii, etc.

 

Printre alte noutati se regaseste si functia Jump Snap, destinata fotografierii persoanelor sau grupurilor in salt. Telefonul pe care il aveti in buzunar la sarituri detecteaza punctul cel mai inalt al saltului si in acel moment declanseaza wireless fotografierea de la distanta.

 

Lumix GF7 – date tehnice

  • Senzor Digital Live MOS Sensor, rezolutie 16 megapixeli, procesor de imagine Venus Engine
  • Inregistrare video la rezolutie 1920 x 1080 (Full HD) in format AVCHD Progressive sau MP4 (MPEG-4 / H.264)
  • Display tactil 7,6 cm, rezolutie 1 040 000 puncte, rabatabil la 180 grade
  • Oferta generoasa de moduri automate creative, de exemplu selfie, Jump Snap, Creative Control, Time Lapse sau Stop Motion Animation
  • Focalizare automata rapida prin metoda de comparare a contrastului, mod lumina slaba, recunoasterea fetei/ochilor etc.
  • Wi-Fi

 

Panasonic Lumix GF7 va fi disponibil la sfarsitul lunii Martie 2015 in mai multe variante de culoare – argintiu, negru si alb.

Wiesbaden, Germania (20 ianuarie 2015) – Panasonic Corporation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.